Știri crypto & Bitcoin - Minarea de Bitcoin ar putea fi bună pentru independența energetică a SUA – Cercetare - Presiunea de vânzare de pe piața crypto rămâne dominată de Asia – Glassnode – 05-08-2022

Pete Sessions, membru al Congresului Statelor Unite ale Americii din Texas, a făcut o declarație îndrăzneață cu privire la impactul pe care minarea de Bitcoin (BTC) îl va avea nu doar asupra statului său, ci și asupra Statelor Unite în ansamblu.

Știri crypto & Bitcoin - Minarea de Bitcoin ar putea fi bună pentru independența energetică a SUA – Cercetare - Presiunea de vânzare de pe piața crypto rămâne dominată de Asia – Glassnode – 05-08-2022

Minarea de Bitcoin ar putea fi bună pentru independența energetică a SUA – Cercetare

Pete Sessions, membru al Congresului Statelor Unite ale Americii din Texas, a făcut o declarație îndrăzneață cu privire la impactul pe care minarea de Bitcoin (BTC) îl va avea nu doar asupra statului său, ci și asupra Statelor Unite în ansamblu.

Reprezentantul texan, un susținător al minării Bitcoin, a scris pe Twitter că "minarea Bitcoin va juca un rol esențial în reconstruirea independenței energetice în SUA". Declarația sa a stârnit reacții amestecate atât din partea susținătorilor, cât și a criticilor. Senatorul Wyoming, Cynthia Lummis, s-a numărat printre susținătorii care au răspuns la tweet-ul său cu un succint "Într-adevăr".

Ambii legislatori au fost avocați vocali ai politicilor care sprijină inovarea în industria crypto, și nu doar pentru miners. În timp ce consumatorii americani suferă din cauza creșterii prețurilor la benzină din cauza tensiunilor globale, s-a intensificat dezbaterea privind modul în care țara își poate reduce dependența de sursele externe de energie.

Opinia lui Sessions evidențiază o compilație tot mai mare de cercetări care sugerează că inovațiile din industria de minare BTC ar putea avea aplicații globale în consumul și producția industrială de energie.

Pe măsură ce Texasul a ajuns să contribuie cu peste 14% din rata totală de hash a Bitcoin din țară, stabilitatea rețelei electrice a statului și impactul creat de miners asupra mediului au ajuns în prim-planul criticilor tot mai numeroase, la fel ca și în alte centre de minare din întreaga lume.

În ciuda acestor îngrijorări, diverși cercetători au sugerat că piața de minare în creștere din Texas ar putea reduce impactul net asupra mediului și cererea de energie asupra rețelei publice de energie.

O lucrare de cercetare din martie 2021 a detaliat modul în care centrele de date flexibile ar putea promova resursele de energie regenerabilă. Un centru de date flexibil își generează propria energie fie de la o mică centrală electrică regenerabilă dedicată, fie își extrage energia din rețea, în funcție de starea actuală a rețelei.  (Sursa EN)

Presiunea de vânzare de pe piața crypto rămâne dominată de Asia – Glassnode

Activitatea on-chain a rețelei Bitcoin pare să se afle în continuare pe o piață bear, deoarece cumpărătorii din Statele Unite și Uniunea Europeană se luptă pentru a rămâne în fața vânzătorilor din Asia.

Cel mai recent raport al firmei de analiză blockchain, Glassnode, privind activitatea săptămânală a rețelei Bitcoin (BTC) arată că prețul celei mai mari criptomonede în funcție de capitalizarea de piață a rămas ferm în același interval strâns de 5.000 de dolari, de la 37.680 la 42.312 dolari. Cu toate acestea, activul a înregistrat o creștere bruscă a prețului, care a ridicat prețurile la un maxim de două săptămâni.

În general, rețeaua se află într-o perioadă de acalmie demonstrabilă, potrivit analizei săptămânale a Glassnode:

"Utilizarea rețelei Bitcoin și activitatea on-chain rămâne ferm în teritoriul pieței bear, deși se recuperează".

Cercetarea a concluzionat că există o diferență distinctă în comportamentul investitorului mediu în BTC în funcție de geografia acestuia. În special, investitorii din SUA și UE tind să fie cumpărători, în timp ce investitorii asiatici tind să fie vânzători. Această tendință a rămas constantă din martie 2020, cu excepția lunii noiembrie anul trecut, când ambele părți au cumpărat masiv.

Mai exact, cercetătorul și redactorul de rapoarte "Checkmate"de la Glassnode a subliniat faptul că investitorii din SUA și UE au oferit un sprijin general pentru oferte în ultimii doi ani, cu achiziții masive între sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021, în timp ce "ambele regiuni au capitulat de-a lungul lunilor mai-iulie".Cumpărătorii din UE oferă în prezent cea mai mare cantitate de sprijin.

În schimb, Glassnode a raportat că piețele asiatice au oferit, în general, un sprijin de cumpărare mai mic prin T1-T3 din 2021 și în prezent produc o presiune de vânzare puternică. Cu toate acestea, co-fondatorul firmei de investiții crypto, Three Arrows Capital, Su Zhu a scris pe Twitter că "Asia a licitat în mod necinstit la maxim BTC", sugerând că, creșterea pe termen scurt a prețului pe parcursul zilei a fost condusă de comercianții din Asia. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.