Știri crypto & Bitcoin - Minarea de Bitcoin găsește un nou sprijin din partea Ministerului rus de Finanțe - Adopția la nivel local în SUA - Petrecerea Bitcoin Lightning din Portland – 09-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Minarea de Bitcoin găsește un nou sprijin din partea Ministerului rus de Finanțe - Adopția la nivel local în SUA - Petrecerea Bitcoin Lightning din Portland – 09-09-2022

Minarea de Bitcoin găsește un nou sprijin din partea Ministerului rus de Finanțe

În timp ce Rusia continuă să lucreze la noi reglementări pentru industria criptomonedelor, Ministerul rus de Finanțe și-a exprimat un nou sprijin pentru minarea Bitcoin (BTC).

Rusia ar trebui să încurajeze dezvoltarea minării crypto la nivel industrial în țară, a îndemnat directorul departamentului de politică financiară al ministerului, Alexey Yakovlev.

De asemenea, nu are rost să interzicerea minării de Bitcoin cu amănuntul sau casnic, a declarat Yakovlev, după cum a relatat publicația locală, Prime. Legiuitorii ruși au discutat despre cele două categorii de crypto miners,  la o masă rotundă recentă, intitulată "Reglementarea minării în Rusia: Pro și contra".

Potrivit lui Yakovlev, oficialii ruși au ajuns de mult timp la un consens privind cadrul de reglementare pentru companiile de minare crypto, sprijinindu-le activitatea și cerându-le să plătească taxe.

Dar există încă unele dezacorduri în ceea ce privește retail miners, a spus Yakovlev. El a adăugat că Ministerul de Finanțe nu este înclinat să interzică acest tip de minare, declarând:

"Credem că este necesar să ne concentrăm pe dezvoltarea minării la nivel industrial, dar probabil că nu are sens să interzicem minarea la domiciliu".

Yakovlev a continuat spunând că legislatorii continuă să lucreze la proiectul de lege privind reglementarea criptomonedelor rusești, plănuind să maximizeze eficiența economică și să minimizeze riscurile potențiale, cum ar fi spălarea de bani și finanțarea terorismului, precum și să asigure siguranța energetică. (Sursa EN)

Adopția la nivel local în SUA - Petrecerea Bitcoin Lightning din Portland

Există "dovezi concrete""America adoptă Bitcoin", potrivit lui Clay Graham, fondator al Rapaygo, o companie care se concentrează pe crearea de soluții de puncte de vânzare pentru întreprinderile mici, pe rețeaua Lightning Network (LN).

La un festival Bitcoin Lightning organizat în Portland, SUA, Bitcoin LN a înregistrat peste 1.800 de dolari (patru milioane de sats) în doar trei ore.

Prezentată ca fiind "Puddle Town on Lightning Rails", petrecerea Bitcoin din Portland a fost un spațiu în care "vânzătorii, chioșcurile cu mâncare, artiștii, toți acceptă Bitcoin".

Graham a declarat că evenimentul a fost judecat ca fiind un succes dacă "oamenii ar putea cheltui Bitcoin în mod liber, așa cum ar face-o cu fiat".  În total, au existat:

"Cincizeci de persoane care au cheltuit peste 4 milioane de sats în trei ore, trei chioșcuri cu mâncare și șapte vânzători care vindeau tot ceea ce doreau, în timp ce susțineau chiar și cazuri de utilizare cum ar fi "bacșișul pentru DJ"."Graham a concluzionat că LN a făcut ca plățile la petrecere să fie foarte ușoare: A fost "mai ușor decât banii lichizi, tot mai ieftin decât cardurile și ne-am distrat de minune într-o zi însorită". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.