Știri crypto & Bitcoin - Mongolia Interioară va închide fermele de minare crypto până în luna aprilie - Răscumpărare de 500 Bitcoin cerută celor de la Tether – aceștia refuză să plătească – 10-05-2021

Autoritățile din regiunea autonomă chineză, a Mongoliei Interioare au propus închiderea tuturor unităților de minare de criptomonede de la nivel local, pentru a ...

Știri crypto & Bitcoin - Mongolia Interioară va închide fermele de minare crypto până în luna aprilie - Răscumpărare de 500 Bitcoin cerută celor de la Tether – aceștia refuză să plătească – 10-05-2021

Mongolia Interioară va închide fermele de minare crypto până în luna aprilie

Autoritățile din regiunea autonomă chineză, a Mongoliei Interioare au propus închiderea tuturor unităților de minare de criptomonede de la nivel local, pentru a reduce consumul de energie în regiune.

Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă a Mongoliei Interioare, sau NDRC, a publicat o propunere oficială pentru închiderea operațiunilor de minare de criptomonede la nivel local, în conformitate cu regulamentele sale privitoare la economisirea energiei electrice.

Proiectul de propunere sugerează „închiderea proiectelor de minare a monedelor virtuale,” până la sfârșitul lunii aprilie. Autoritatea a mai propus o interdicție strictă asupra noilor proiecte de minare de criptomonede din regiune.

Conform unui raport al Reuters, Mongolia Interioară a fost singura dintre cele 30 de regiuni continentale aflate sub evaluarea Beijing-ului, în ceea ce privește consumul de energie și intensitatea acesteia, care nu a reușit să-și atingă obiectivele referitoare la economisirea energiei, în 2019.

Ca parte a noii propuneri pentru controlul consumului de energie, Mongolia Interioară își propune să își limiteze consumul de energie în 2021, la un echivalent de aproximativ 5 milioane de tone de cărbune standard. Autoritatea își propune de asemenea să taie intensitatea energiei electrice – cantitatea de energie consumată per unitate de creștere economică – cu 3% de la nivelurile din 2020. Între 2016 și 2019, intensitatea energiei în regiune a crescut cu 9.5%, în timp ce consumul total de energie a crescut cu aproximativ 65 milioane de tone. (Sursa EN)

Răscumpărare de 500 Bitcoin cerută celor de la Tether – aceștia refuză să plătească

Hackerii au amenințat ca vor publica documente sensibile ce aparțin companiei, aparent ale emitentului de stablecoins USDT, Tether, în cazul în care compania nu trimite o răscumpărare în valoare de 500 Bitcoin (BTC), către o adresă precizată.

După cum a fost relatat pe contul oficial de Twitter al Tether, hackerii au amenințat că vor publica documente ce ar „afecta ecosistemul Bitcoin,” în cazul în care nu le vor fi îndeplinite cerințele legate de răscumpărare. Tether a declarat deja că nu va plăti răscumpărarea, care este în valoare de 23.8 milioane $. Compania a postat pe Twitter:

„Astăzi am primit de asemenea o cerere de răscumpărare, pentru 500 BTC, care ar trebui să fie trimisă către bc1qa9f60pved3w3w0p7snpxlnh5t4uj95vxn797a7. Expeditorul a afirmat că, în cazul în care nu va primi BTC-ul până a doua zi, va publica documente, într-un efort de a „afecta ecosistemul Bitcoin.” Nu vom plăti.”

Compania a declarat că motivațiile atacatorilor nu sunt clare, menționând că ar putea fi pur și simplu o dorință de a câștiga bani, sau ar putea fi parte a unui efort mai mare de a compromite Tether și restul ecosistemului Bitcoin.

„Nu este clar dacă este o schemă clasică de extorcare, precum cele ce vizează companiile crypto, sau dacă este vorba despre persoane care urmăresc să compromită Tether și comunitatea crypto ca întreg. În orice caz, cei ce urmăresc să aducă daune pentru Tether, devin din ce în ce mai disperați.”

Tether și-a avertizat clienții cu privire la documente falsificate care circulau pe internet, și care se presupuneau a fi comunicări originale între Tether și reprezentanții Deltec Bank and Trust. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.