Știri crypto & Bitcoin - Nigeria devine țara cea mai pasionată de criptomonede după prăbușirea din aprilie – Raport - FTX, Bybit cresc în traficul web în ciuda scăderii generale a traficului pe CEX-uri

Știri crypto & Bitcoin - Nigeria devine țara cea mai pasionată de criptomonede după prăbușirea din aprilie – Raport - FTX, Bybit cresc în traficul web în ciuda scăderii generale a traficului pe CEX-uri

Nigeria devine țara cea mai pasionată de criptomonede după prăbușirea din aprilie – Raport

În urma prăbușirii pieței crypto din aprilie, majoritatea criptomonedelor au pierdut peste 60% din evaluarea lor de la vârf, ceea ce a dus la o scădere generală a activității de tranzacționare, a interesului investitorilor și a investițiilor de capital de risc. Un studiu recent a evidențiat curiozitatea și interesul în creștere al națiunilor pentru crypto după prăbușirea din aprilie.

Cercetarea s-a bazat pe datele Google Trends privind termenii de căutare populari în domeniul crypto, care reflectă adesea un interes sporit pentru piața crypto. Istoricul de căutare al fiecărei națiuni a fost apoi compilat pentru a oferi un scor general de căutare. Țările aflate în fruntea listei par a fi cele mai dornice să cumpere în urma scăderii.

Cercetarea CoinGecko a evidențiat o creștere semnificativă a curiozității în rândul nigerienilor după scăderea pieței crypto din aprilie. Populația nigeriană a căutat termenii "criptomonedă", "investiție în crtpto" și "cumpără crypto" cel mai mult dintre cele 15 țări care au făcut parte din cercetare și a avut un scor total de căutare de 370.

Următoarele două diagrame de tendințe Google prezintă datele privind căutările pentru "investiții in crypto" în Nigeria în comparație cu cele din lume. Densitatea de căutare pentru acest termen a înregistrat rate de interes similare după căderea din aprilie în Nigeria, în timp ce densitatea de căutare la nivel mondial a înregistrat un declin constant în comparație.

Interesul tot mai mare al Nigeriei pentru crypto este alimentat de serviciile financiare inadecvate din țară, lucru care a fost un motiv cheie pentru adoptarea crypto în întreaga Africă. După cum a fost raportat în aprilie, aproape 17,36 milioane, sau 52% dintre investitorii nigerieni în crypto, au alocat peste jumătate din activele lor în criptomonede. Nigerienii au început să folosească criptomonedele ca o alternativă viabilă pentru a stoca și transfera active. (Sursa EN)

FTX, Bybit cresc în traficul web în ciuda scăderii generale a traficului pe CEX-uri

Iarna crypto în curs de desfășurare a declanșat o scădere generală a interesului pentru exchange-urile crypto centralizate (CEX), dar unele platforme de tranzacționare crypto au înregistrat o creștere a traficului pe site.

Câteva exchange-uri crypto globale majore, inclusiv FTX a lui Sam Bankman-Fried, au înregistrat o creștere semnificativă a traficului web, în ciuda pieței bear din 2022, potrivit platformei de analiză a site-urilor web Similarweb.

Potrivit datelor, traficul web pe exchange-ul crypto, FTX, a crescut cu până la 123% de la an la an (YoY) până în iunie 2022.

Platformele de tranzacționare WhiteBit și Bybit au înregistrat o creștere și mai mare a interesului, traficul crescând cu 244% și, respectiv, 160% în ultimul an. Exchange-ul crypto KuCoin a înregistrat, de asemenea, o creștere a interesului în ultimul an, traficul de pe site-ul său web crescând cu 50% de la an la an.

Creșterea traficului FTX și Bybit a venit în contextul în care majoritatea CEX-urilor au înregistrat o scădere masivă a interesului pentru site-urile lor.

Principalul exchange crypto cu sediul în Statele Unite, Coinbase, a înregistrat o scădere de 46% a traficului său web de la începutul anului, înregistrând una dintre cele mai mari pierderi în rândul exchange-urilor crypto din SUA. Exchange-urile rivale Kraken și Bittrex au înregistrat, de asemenea, pierderi de trafic, vizitele scăzând cu 38% și, respectiv, 54%.

Traficul pe exchange-ul crypto global, Binance, a scăzut cu aproximativ 40%, potrivit datelor Similarweb. Principalul browser blockchain și portofelul crypto Blockchain.com și-a văzut, de asemenea, traficul scăzând cu 30%.În ciuda unei scăderi semnificative a vizitelor pe site-urile web ale multor CEX-uri, traficul pe majoritatea exchange-urilor crypto a fost în continuare în creștere în ultimii trei ani. Astfel, traficul web pe Coinbase, Kraken și Binance a crescut cu 36%, 105% și, respectiv, 263% în această perioadă. Exchange-urile cu trafic în creștere, cum ar fi Bybit și FTX, și-au văzut vizitele explodând cu 1.600% și, respectiv, 9.400% în această perioadă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.