Știri crypto & Bitcoin - Nomad infirmă afirmațiile privind ignorarea bug-urilor - Comunitatea crypto din UE are la dispoziție două săptămâni pentru a se alătura conversației privind datele crypto

Știri crypto & Bitcoin - Nomad infirmă afirmațiile privind ignorarea bug-urilor - Comunitatea crypto din UE are la dispoziție două săptămâni pentru a se alătura conversației privind datele crypto

Nomad infirmă afirmațiile privind ignorarea bug-urilor

Hack-ul token bridge-ului Nomad, din 2 august, a fost al patrulea cel mai mare hack de crypto din istorie, văzând active crypto în valoare de aproape 200 de milioane de dolari sustrase de pe platformă. Cu toate acestea, mai mult decât hack-ul, metodologia din spatele acestuia a atras o atenție deosebită.

Exploatarea a avut loc din cauza unei vulnerabilități a unui smart contract, care a făcut ca sute de utilizatori, alții decât hackerul, să se implice și să sustragă cât mai mult posibil prin simpla copiere-lipire a datelor de tranzacție folosite de hackerul inițial și prin schimbarea adresei portofelului cu adresa lor. Evenimentul a fost considerat ulterior de mulți ca fiind un jaf descentralizat, datorită implicării membrilor normali ai comunității.

Ulterior, echipa Nomad a dezvăluit că unele dintre persoanele care au sustras fonduri au acționat în mod binevoitor, pentru a proteja criptomonedele să nu ajungă în mâini greșite.

În urma hack-ului, grupul de analiză crypto, BestBrokers, a constatat că prima exploatare a avut loc pe 1 august, care a sustras 400 de Bitcoin (BTC) în patru tranzacții diferite. Ulterior, hackerii au deturnat toți cei 22.880 de Ether (ETH), apoi au trecut la stablecoins în valoare de peste 107 milioane de dolari și, în cele din urmă, au început să deturneze altcoins susținute de proiect.

În urma incidentului, au fost sustrași de pe bridge tokenii WBTC, Wrapped Ether (WETH), USD Coin (USDC), Frax (FRAX), Covalent Query Token (CQT), Hummingbird Governance Token (HBOT), IAGON (IAG), Dai (DAI), GeroWallet (GERO), Card Starter (CARDS), Saddle DAO (SDL) și Charli3 (C3). (Sursa EN)

Comunitatea crypto din UE are la dispoziție două săptămâni pentru a se alătura conversației privind datele crypto

Autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din Uniunea Europeană continuă să își consolideze atenția asupra reglementării criptomonedelor, inițiind o acțiune pentru a pune în aplicare o supraveghere sporită a tranzacțiilor cu criptomonede.

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) a publicat un document de licitație publică, ce vizează colectarea de informații suplimentare despre datele de tranzacționare privind tranzacțiile cu criptomonede.

Autoritatea de reglementare caută în mod specific "date despre crypto off-chain" sau tranzacții legate de crypto care nu provin dintr-un blockchain. Potrivit ESMA, astfel de tranzacții includ tranzacțiile la vedere și tranzacțiile cu derivate la burse centralizate sau pe platforme de tranzacționare extra-bursieră.

"Acoperirea ar trebui să cuprindă toate exchange-urile majore și activele crypto, astfel încât să ofere o reprezentare echitabilă a peisajului pieței crypto", se arată în document. ESMA a subliniat că furnizorii de date crypto ar trebui să își actualizeze zilnic datele, precizând:

"Datele ar trebui să fie disponibile cu o frecvență zilnică și să includă accesul la registrele de ordine în care să se vadă marjele și lichiditatea între exchange-uri și perechile de tranzacționare - în fiat și crypto".Plafonul contractului este de 100.000 de euro (102.000 de dolari), corespunzând duratei maxime a contractului-cadru de patru ani, a precizat ESMA. Autoritatea de reglementare a invitat persoanele fizice și juridice să participe la licitație. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.