Știri crypto & Bitcoin - Noul card crypto de la Nexo permite utilizatorilor să plătească fără să vândă Bitcoin - Comunitatea Wikimedia susține propunerea de a împiedica fundația să accepte donații crypto – 3-10-2022
Noul card crypto de la Nexo permite utilizatorilor să plătească fără să vândă Bitcoin
Nexo, o importantă companie de împrumuturi în criptomonede, a lansat oficial un card Mastercard susținut de criptomonede, care permite utilizatorilor să plătească servicii cu criptomonede precum Bitcoin (BTC), fără a-și vinde criptomonedele.
Nexo a încheiat un parteneriat cu Mastercard și cu start-up-ul de plăți peer-to-peer, DiPocket, pentru a lansa Nexo Card, un card crypto care permite deținătorilor de carduri să își folosească crypto ca garanție în loc să le vândă.
Cardul este legat de o linie de credit furnizată de Nexo, susținută de crypto, care permite utilizarea mai multor active ca garanție, inclusiv, dar fără a se limita la Bitcoin, Ether (ETH) și la stablecoin-ul Tether (USDT).
"Cardul Nexo funcționează prin intermediul liniilor de credit susținute de criptomonede ale Nexo, ceea ce înseamnă că fondurile pentru achiziții provin din linia de credit disponibilă, în timp ce portofoliul tău de active digitale rămâne intact", a declarat un purtător de cuvânt al Nexo. Garanția este supusă rambursărilor în conformitate cu termenii și condițiile Nexo, a precizat reprezentantul.
Potrivit firmei, linia de credit a cardului Nexo Card începe și rămâne la o rată anuală procentuală de 0%, iar produsul este primul card de credit Mastercard garantat cu criptomonede de acest tip. De asemenea, cardul nu necesită rambursări minime și nu percepe comisioane de schimb valutar pentru o sumă de până la 20.000 de euro (21.700 de dolari). La fel ca și cardurile de credit Mastercard tradiționale, cardul Nexo este disponibil atât virtual, cât și fizic și vine cu integrări directe Apple Pay și Google Pay.
Nexo anticipează că Nexo Card va fi acceptat de 92 de milioane de comercianți din întreaga lume unde este acceptat Mastercard, permițând investitorilor să cheltuiască până la 90% din valoarea fiat a criptomonedei lor în câteva secunde, fără să vândă nimic din ea, se arată în anunț.
Cardul este disponibil imediat pe "anumite piețe europene", a precizat Nexo. Potrivit site-ului web al companiei, cardul Nexo este disponibil doar pentru rezidenții din 29 de țări, inclusiv Belgia, Cipru, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie și altele. (Sursa EN)
Comunitatea Wikimedia susține propunerea de a împiedica fundația să accepte donații crypto
Cererile de comentarii cu privire la o propunere care îndeamnă Fundația Wikimedia să nu mai accepte donații în crypto s-au încheiat, majoritatea utilizatorilor votând în favoarea acesteia.
Potrivit unei actualizări a propunerii, aproximativ 71%, adică 232 din 326, dintre contribuitorii Wikimedia care au răspuns au cerut ca Fundația Wikimedia - organizația non-profit care găzduiește Wikipedia - să nu mai accepte donații în criptomonede. Printre argumentele în favoarea propunerii se numără preocupările legate de mediu în legătură cu tranzacțiile cu Bitcoin (BTC) și "riscul pentru reputația mișcării de a accepta criptomonede".
Comunitatea a deschis pentru prima dată propunerea pentru comentarii pe 10 ianuarie, extinzând discuția pentru a include subiecte precum adoptarea BTC ca mijloc legal de plată în El Salvador, crypto ca instrument pentru activități financiare ilicite și rolul activelor digitale în incluziunea financiară. Cu toate acestea, majoritatea subiectelor păreau să se concentreze pe consumul de energie și pe impactul potențial al criptomonedelor asupra mediului.
"Este posibil ca crypto să nu se alinieze cu angajamentul Fundației Wikimedia față de sustenabilitatea mediului", se spunea în propunerea inițială. "Bitcoin și Ethereum sunt cele două criptomonede cele mai utilizate și sunt ambele proof-of-work, folosind o cantitate enormă de energie. [...] Modelele actuale continuă să fie extrem de dăunătoare pentru mediu. Deși există criptomonede mai prietenoase cu mediul, acestea sunt mai puțin utilizate."
Printre argumentele care s-au opus propunerii se numără criptomonedele proof-of-stake, care sunt "mult mai puțin consumatoare de energie" și utilizarea tokenilor pentru a oferi "modalități mai sigure de a dona și de a se implica în finanțe pentru persoanele din țările opresive". Un utilizator a citat guvernul ucrainean care a acceptat donații în criptomonede ca argument împotriva tehnologiei care are o reputație proastă."Crypto ar trebui să rămână o opțiune pentru ca Wikimedia să accepte donații", a declarat utilizatorul C933103 pe 14 martie. "Wikimedia acceptă donații în crypto, nu oferă crypto. Dacă legea unei țări a interzis donațiile către [Fundația Wikimedia, sau WMF] prin intermediul băncilor, atunci țara respectivă este cea care greșește, nu WMF. Acceptarea donațiilor în loc să le dăm înseamnă, de asemenea, că nu vor fi folosite pentru a facilita noi activități economice care ar putea fi ținta unor sancțiuni sau ar putea finanța alte activități ilegale, deoarece toate monedele primite vor fi imediat convertite în monedă fiduciară în contul WMF." (Sursa EN)