Știri crypto & Bitcoin - Noul fond al Guggenheim ar putea căuta expunere la Bitcoin, se arată în dosarul SEC - Dogecoin crește cu 40% pe fondul listării Coinbase Pro – 08-09-2021

Firma globală de investiții Guggenheim Investments a depus o cerere la bursa de valori din Statele Unite pentru un nou fond, care ar putea încerca să ...

Știri crypto & Bitcoin - Noul fond al Guggenheim ar putea căuta expunere la Bitcoin, se arată în dosarul SEC - Dogecoin crește cu 40% pe fondul listării Coinbase Pro – 08-09-2021

Noul fond al Guggenheim ar putea căuta expunere la Bitcoin, se arată în dosarul SEC

Firma globală de investiții Guggenheim Investments a depus o cerere la bursa de valori din Statele Unite pentru un nou fond, care ar putea încerca să se expună la Bitcoin (BTC).

Potrivit unui dosar depus, noul Guggenheim Active Allocation Fund va fi un fond de investiții diversificat, de tip închis, care poate căuta o expunere investițională la criptomonede precum Bitcoin, prin instrumente derivate decontate în numerar. Astfel de instrumente includ contracte futures tranzacționate la bursă, instrumente de investiții care oferă expunere la BTC, precum și la alte criptomonede, prin investiții directe sau expunere indirectă, cum ar fi contractele de instrumente derivate, se arată în documentul depus.

Compania a declarat că expunerea fondului la crypto poate duce la pierderi substanțiale pentru fond, citând o serie de riscuri asociate cu această industrie:

"Crypto este o nouă inovație tehnologică cu un istoric limitat; este un activ extrem de speculativ, iar acțiunile sau politicile de reglementare viitoare pot limita, poate într-o măsură substanțial negativă, valoarea investiției indirecte a fondului în criptomonede și capacitatea de a schimba o criptomonedă sau de a o utiliza pentru plăți."

Potrivit documentului, directorul de investiții de la Guggenheim, Scott Minerd, va fi responsabil de gestionarea zilnică a portofoliului fondului, alături de asistentul CIO Anne Bookwalter Walsh, directorul general Steve Brown și directorul Adam Bloch. (Sursa EN)

Dogecoin crește cu 40% pe fondul listării Coinbase Pro

Criptomoneda Meme Dogecoin (DOGE), a câștigat peste 40%, în urma listării sale pe Coinbase Pro și a unei noi avalanșe de tweet-uri de la autoproclamatul purtător de cuvânt al DOGE, Elon Musk.

Coinbase a anunțat listarea Dogecoin pe platforma sa de tranzacționare profesionistă, Coinbase Pro, declanșând o revigorare rapidă a norocului monedei. Prețul DOGE s-a scufundat cu 59% pe parcursul lunii precedente, în urma prăbușirii mai ample a pieței la începutul lunii martie.

Marți, prețul monedei a sărit de la 0,3137 $, până la 0,4398 $ în orele care au urmat anunțului Coinbase, ceea ce a dus la o creștere de 40% peste noapte.

Coinbase acceptă acum depozite de intrare în așteptarea începerii serioase a tranzacționării Dogecoin, presupunând că există suficientă lichiditate. Tranzacționarea va începe pe cinci perechi de tranzacționare: DOGE/USD, DOGE/BTC, DOGE/EUR, DOGE/GBP și DOGE/USDT.

Este posibil ca Musk să fi oferit o expunere suplimentară la DOGE, când a postat încă un meme Dogecoin. De data aceasta, meme-ul îl înfățișa pe câinele cu același nume, ghemuit deasupra unui computer din anii 1980, însoțit de cuvintele: "Trebuie să îmi țin pasiunea ascunsă de public, altfel voi fi ostracizat social".

Musk a redistribuit, de asemenea, un vechi meme Dogecoin pe care l-a postat pentru prima dată în 2020, înfățișând câinele care mătură întreaga lume, pe măsură ce înlocuiește sistemul financiar existent.

Între mișcarea prețurilor monedelor Dogecoin și Bitcoin (BTC), Musk a avut grijă, de asemenea, să le reamintească celor 56 de milioane de urmăritori ai săi că nu are nicio legătură oficială cu proiectul în niciun fel și că abilitatea sa de a influența schimbarea în acest sens a fost limitată. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.