Știri crypto & Bitcoin - O bancă comercială de 8 miliarde de dolari din New York va oferi servicii Bitcoin - Un parlamentar belgian devine primul politician european care acceptă salariul în Bitcoin – 24-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - O bancă comercială de 8 miliarde de dolari din New York va oferi servicii Bitcoin - Un parlamentar belgian devine primul politician european care acceptă salariul în Bitcoin – 24-05-2022

O bancă comercială de 8 miliarde de dolari din New York va oferi servicii Bitcoin

Flushing Financial Corporation, compania-mamă din spatele Flushing Bank din New York, a încheiat un parteneriat cu firma crypto, New York Digital Investment Group (NYDIG), pentru a oferi servicii Bitcoin (BTC) clienților săi.

Banca a fost fondată în 1929 și, potrivit raportului său trimestrial Q4, deținea active în valoare de peste 8 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021, cu un venit net de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Potrivit unui anunț, parteneriatul cu NYDIG va permite băncii să le ofere clienților săi servicii de cumpărare, vânzare și deținere de BTC într-un "mediu sigur și securizat".

Flushing Bank a declarat că își propune să își lanseze serviciile legate de BTC în cursul acestui trimestru și că va divulga în curând mai multe detalii despre foaia de parcurs.

Directorul general și președintele executiv al Flushing Financial Corporation, John R. Buran, a atribuit mișcarea de adoptare a BTC de către firmă dorinței acesteia de a ține pasul cu tendințele în creștere de pe piețele financiare:

"Ca parte a transformării noastre digitale în curs de desfășurare, recunoaștem importanța de a rămâne la curent cu tendințele emergente de pe piață și cu cererea consumatorilor pentru servicii financiare alternative."

NYDIG este o companie cu greutate în sectorul crypto, care oferă în principal servicii și produse legate de BTC. Firma a obținut o finanțare în valoare de 1 miliard de dolari în decembrie, la o evaluare de aproape 7 miliarde de dolari.

În ceea ce privește sectorul bancar și al cooperativelor de credit, NYDIG afirmă că are peste 35 de parteneriate în acest sector, inclusiv acorduri cu Five Star Bank, Idaho Central Credit Union, STAR Bank, U.S. Bank și NYMBUS, pentru a numi doar câteva. (Sursa EN)

Un parlamentar belgian devine primul politician european care acceptă salariul în Bitcoin

Mania Bitcoin (BTC) în rândul legislatorilor a ajuns acum și în parlamentul belgian, deputatul de Bruxelles Christophe De Beukelaer devenind primul politician european care și-a convertit salariul în Bitcoin.

Salariul lunar de 5.500 de euro (6.140,75 de dolari) al parlamentarului bruxellez va fi convertit în Bitcoin, cu ajutorul platformei de tranzacționare crypto, Bit4You, relatează Bruzz. Beukelaer, care reprezintă partidul Centrul Democratic Umanist (CDH), speră că mișcarea sa va inspira și alți politicieni din regiune să manifeste un interes similar față de această tehnologie în curs de dezvoltare.

Beukelaer a citat exemplul primarului orașului New York, Eric Adams, și modul în care politicienii americani se străduiesc să facă din statele sau orașele lor natale hub-uri Bitcoin. El a spus:

"Primarul orașului New York, Eric Adams, a petrecut trei luni încasându-și salariul în Bitcoin, pentru a face din New York hub-ul Bitcoin. Cred că nu este prea târziu pentru Bruxelles și Belgia să joace un rol de lider în industria criptomonedelor".Primarul din Miami, Francis X. Suarez, este un alt legiuitor popular care este cunoscut pentru susținerea BTC. El a fost destul de vocal în ceea ce privește transformarea orașului într-un hub Bitcoin și, în afară de faptul că își primește propriul salariu în Bitcoin, a lucrat la politici pentru a face aceeași opțiune disponibilă pentru angajații orașului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.