Știri crypto & Bitcoin - O cincime din hash rate-ul global Bitcoin este acum controlat de companii listate la bursă - CEO-ul Grayscale pledează pentru Bitcoin spot ETF în timp ce SEC susține al treilea ETF BTC Futures – 22-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - O cincime din hash rate-ul global Bitcoin este acum controlat de companii listate la bursă - CEO-ul Grayscale pledează pentru Bitcoin spot ETF în timp ce SEC susține al treilea ETF BTC Futures – 22-09-2022

O cincime din hash rate-ul global Bitcoin este acum controlat de companii listate la bursă

Un raport recent a arătat că aproape o cincime din cota totală a hash rate-ului Bitcoin (BTC) aparține acum companiilor de minare, listate la bursă.

Raportul, publicat de Arcane Research, detaliază faptul că societățile de minare Bitcoin listate la bursă reprezintă acum 19% din hash rate-ul total al Bitcoin, crescând considerabil de la doar 3% în ianuarie l.

Termenul hash rate se referă la puterea totală de calcul utilizată de echipamentul de calcul al unui miner, pentru a confirma o tranzacție. Un hash rate mai mare asigură o protecție sporită împotriva atacurilor de tip double-spending, care reprezintă procesul de inversare a tranzacțiilor BTC pe blockchain, prin contribuția la cel puțin 51% din hash rate-ul BTC.

În timp ce la începutul anului trecut exista doar un număr mic de companii publice de minare, în prezent există un total de 26 de companii publice diferite implicate în minarea de Bitcoin, o creștere determinată de numărul tot mai mare de companii de minare care devin publice.

Raportul sugerează că, creșterea numărului de companii publice de minare a fost determinată de faptul că societățile publice au un acces mai mare la capital, ceea ce le permite să își extindă flotele de minare mai rapid decât concurenții lor privați.

În prezent, 44,95% din hash rate-ul global apare de la miners nord-americani, potrivit celor mai recente date ale indicelui Cambridge Bitcoin de consum de energie electrică. Având în vedere creșterile masive preconizate ale hash rate-ului țintă în rândul Bitcoin miners tranzacționați la nivel public, se așteaptă ca acest număr să crească, ceea ce înseamnă că rețeaua Bitcoin va deveni treptat mai centralizată în timp. (Sursa EN)

CEO-ul Grayscale pledează pentru Bitcoin spot ETF în timp ce SEC susține al treilea ETF BTC Futures

Investitorii instituționali se bucură, deoarece există încă o modalitate de a obține expunere la Bitcoin (BTC). Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) a anunțat aprobarea unui al patrulea fond tranzacționat la bursă (ETF) pentru Bitcoin futures.

Grupul de fonduri Teucrium se află în spatele celui mai recent ETF Bitcoin Futures aprobat. ETF-ul se alătură unui număr tot mai mare de ETF-uri futures aprobate, completând ETF-urile ProShares, Valkyrie și VanEck Bitcoin Futures.

Fiecare ETF Bitcoin spot a fost respins până în prezent. Pentru un observator investit, însă, modul în care s-a făcut aprobarea ar putea fi un avantaj pentru investitorii spot care sunt în așteptare.

Într-o discuție pe Twitter, directorul general al Grayscale, Michael Sonnenshein, a insistat din nou pentru un ETF Bitcoin spot.

Sonnenshein a scris pe Twitter că "dacă SEC se simte confortabil cu un ETF pentru contractele futures Bitcoin, trebuie să se simtă confortabil și cu un ETF Bitcoin spot".Argumentul său presupune că, întrucât "toate ETF-urile futures Bitcoin sunt create la fel" și că Teucrium intră sub incidența unui act din 1933 și nu a actului din 1940, pe care intră celelalte trei ETF-uri, atunci argumentul pentru depunerea unui ETF Bitcoin spot devine "mai puternic". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.