Știri crypto & Bitcoin - "O creștere semnificativă" pentru crypto - Comentariile analiștilor privind raportul Deutsche Bank - Un minister din Kazahstan oprește operațiunile ilegale de minare crypto – 14-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - "O creștere semnificativă" pentru crypto - Comentariile analiștilor privind raportul Deutsche Bank - Un minister din Kazahstan oprește operațiunile ilegale de minare crypto – 14-07-2022

"O creștere semnificativă" pentru crypto - Comentariile analiștilor privind raportul Deutsche Bank

Ca o sursă de speranță puțin probabilă, dar binevenită, în perioada de agitație a pieței crypto, raportul Deutsche Bank, "Viitorul criptomonedelor", face lumină asupra unei activități potențial optimiste a criptomonedelor.

Un sondaj esențial pentru raport sugerează că nici comercianții, nici investitorii nu se vor despărți probabil de deținerile lor de criptomonede în eventualitatea unei piețe bear.

Marion Laboure, director de strategie macro la Deutsche Bank, a declarat:

"Este interesant de remarcat profunda creștere a criptomonedelor. Chiar și în cazul unei piețe crypto extrem de bearish, în care valorile ar scădea cu 80%, mai puțin de jumătate dintre investitori spun că și-ar reduce investițiile sau ar ieși de pe piață."

DB a intervievat 3.250 de consumatori din Statele Unite la începutul lunii decembrie 2021, dintre care 680 folosesc criptomonede. Sondajul s-a dorit a fi reprezentativ pentru recensământul din SUA, acoperind diferite sexe, vârste, venituri, regiuni și rase sau etnii.

Raportul împarte constatările în trei grupuri: comercianți, investitori și operatori de tranzacții. Cea mai mare parte au fost investitorii: 80% dintre cei chestionați au recunoscut că au investit în crypto în ultimele șase luni.

Chiar și pe o piață crypto extrem de bearish, mai puțin de jumătate dintre comercianți (care reprezintă peste 35% dintre cei chestionați) au declarat că își vor reduce tranzacțiile. În plus, peste 70% dintre aceștia intenționează să își sporească (fie semnificativ, fie ușor) activitatea crypto în următoarele șase luni. (Sursa EN)

Un minister din Kazahstan oprește operațiunile ilegale de minare crypto

Ministerul Energiei din Republica Kazahstan a anunțat că a descoperit și a pus capăt la 13 operațiuni de minare de criptomonede. Guvernul a executat închiderea ca parte a eforturilor sale de a reglementa sectorul de minare Bitcoin (BTC), care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani.

Conform declarației oficiale, crypto miners foloseau foarte multă energie, cu un consum total de 202 megawați. Potrivit guvernului kazah, eforturile de identificare și deconectare a fermelor de minare de la rețelele electrice vor continua. În urma descoperirii exploatărilor de minare ilicite, organismele autorizate vor lua măsuri operaționale și de investigare.

Fiind al doilea mare producător de Bitcoin de pe planetă, după represiunea crypto din China, consumul de energie electrică în Kazahstan a crescut vertiginos. După cum a fost raportat, Kazahstanul a găzduit peste 18% din hash rate-ul Bitcoin din lume în august 2021, situându-se în urma doar a Statelor Unite. În aprilie, înainte de măsurile de reprimare a minării din China, cifra era de doar 8%.

În iunie 2021, președintele Kazahstanului a aprobat crearea unei categorii de taxe pentru minarea de Bitcoin, care a fost probabil motivată de atitudinea anti-Bitcoin a Chinei. În 2021, din cauza ostilității autorităților chineze, întreprinderile chineze de minare BTC, cum ar fi Canaan și BTC.com, s-au mutat în Kazahstan.Deși industria de minare a fost în mare parte concentrată în această țară de ceva timp, se pare că aceasta pare să își piardă cota de hash rate din diverse motive, potrivit mai multor directori din sector, după cum a fost relatat. Cel mai probabil, acest lucru ar face Kazahstanul să iasă din primele trei țări ce minează BTC în actualizarea indicelui. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.