Știri crypto & Bitcoin - O treime dintre britanici au cumpărat crypto conform unui raport Coinbase - Unitatea Argo Blockchain din vestul Texasului începe minarea de Bitcoin

Știri crypto & Bitcoin - O treime dintre britanici au cumpărat crypto conform unui raport Coinbase - Unitatea Argo Blockchain din vestul Texasului începe minarea de Bitcoin

O treime dintre britanici au cumpărat crypto conform unui raport Coinbase

Din ce în ce mai mulți britanici cumpără criptomonede, potrivit unui studiu Coinbase realizat de Qualtrics.

Principalele concluzii indică faptul că 33% dintre britanici dețin crypto, în creștere de la 29% în octombrie 2021. În plus, mai mult de jumătate, adică 61%, dintre cei chestionați intenționează să își mărească deținerile în următoarele 12 luni.

Pentru Danny Scott, CEO al principalului exchange Bitcoin din Marea Britanie, CoinCorner, statisticile "par incredibil de ridicate". Scott a sugerat că "asistăm la o perioadă de liniște din partea pieței de retail în acest moment", adăugând că "atunci când prețul se stabilizează, la fel se întâmplă și cu interesul din partea începătorilor".

"Fără a cunoaște sursa pentru acest lucru, aș risca să ghicesc că dimensiunea sondajului a fost mică și a căzut, din fericire, în direcția unei adopții mai mari decât realitatea."

Statisticile de la Statista sugerează că deținerile crypto în Regatul Unit sunt mult mai mici - în jurul valorii de 7%, în timp ce rapoartele anterioare au sugerat că proprietatea crypto din Regatul Unit era sub 10%.

Pentru Scott, "mai degrabă decât să privim acest lucru într-un mod negativ, ar trebui să vedem acest lucru ca pe o oportunitate de a lua o pauză și de a construi infrastructura pentru următorul val, deoarece știm cu toții că industria continuă să funcționeze în cicluri." Într-adevăr, Bitcoin a trecut recent de jumătatea drumului spre următorul halving.

Raportul Coinbase a evidențiat, de asemenea, faptul că Bitcoin este regele criptomonedelor în rândul consumatorilor din Marea Britanie, deoarece este cea mai frecvent deținută criptomonedă. Ethereum (ETH) este deținut de 52% dintre cei chestionați, cu Dogecoin (DOGE) și Binance Coin (BNB) la 34% și, respectiv, 33%. (Sursa EN)

Unitatea Argo Blockchain din vestul Texasului începe minarea de Bitcoin

Planurile companiei de minare crypto, Argo Blockchain, de a deschide un centru de date în vestul Texasului se apropie probabil de finalizare.

Într-un anunț făcut pe Twitter, Argo a declarat că se așteaptă să înceapă operațiunile de minare la facilitatea sa, Helios, din Dickens County, Texas. Anunțul a venit la mai bine de un an după ce firma a cumpărat un teren de 320 de acri pentru a construi facilitatea, prima dată fiind inaugurat centrul de date de 200 de megawați, în iulie 2021.

Directorul general al Argo, Peter Wall, a declarat că facilitatea a fost construită în Dickens County datorită accesului la surse de energie regenerabilă, în scopul companiei de a "mina Bitcoin în cel mai ecologic mod posibil". Începând cu august 2021, compania a declarat că operațiunile sale crypto au devenit "pozitive din punct de vedere climatic" pentru unele clasificări ale emisiilor de gaze cu efect de seră, cu un plan de a deveni în cele din urmă neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

"O mare parte [din [energia disponibilă] este oarecum blocată, ceea ce înseamnă că nu există o mulțime de cerere locală sau de sarcină locală pentru a utiliza acea energie, așa că am simțit că aceasta a fost o oportunitate puternică de a ajuta la stabilizarea rețelei", a declarat Wall.

Facilitatea de minare va funcționa cu 20.0000 de platforme Bitmain S19J Pro, despre care Argo a spus că vor fi instalate și puse în funcțiune în etape, între mai și octombrie. Capacitatea energetică inițială a Argo la centrul de date va fi de 200 MW, cu acces la încă 600 MW "în anii următori". Compania se așteaptă la un hash rate de 5,5 exahash pe secundă până la sfârșitul anului 2022, anticipând capacitatea de putere suplimentară introdusă ulterior la 20 EH/s.Estimările privind costul total al centrului de date au variat între 1,5 și 2 miliarde de dolari, potrivit unui document de reglementare depus de Argo în noiembrie 2021. Firma de minare a obținut, de asemenea, un acord de împrumut de 25 de milioane de dolari de la Galaxy Digital LP în septembrie 2021, folosind Bitcoin (BTC) ca garanție și a declarat că va finanța o parte din facilitate cu o ofertă de 57,5 milioane de dolari de obligațiuni senior. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.