Știri crypto & Bitcoin - Oficialii ruși trebuie să-și facă publice deținerile crypto, până în iunie 2021 - Tyler Winklevoss: „Cei mai deștepți oameni cumpără Bitcoin fără zarvă” – 01-03-2021

Rusia este țara care a solicitat cel mai recent oficialilor săi guvernamentali să își declare deținerile de criptomonede ...

Știri crypto & Bitcoin - Oficialii ruși trebuie să-și facă publice deținerile crypto, până în iunie 2021 - Tyler Winklevoss: „Cei mai deștepți oameni cumpără Bitcoin fără zarvă” – 01-03-2021

Oficialii ruși trebuie să-și facă publice deținerile crypto, până în iunie 2021

Rusia este țara care a solicitat cel mai recent oficialilor săi guvernamentali să își declare deținerile de criptomonede.

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret, prin care obligă oficialii ruși să își facă publice investițiile în crypto, până la data de 30 iunie, 2021.

Hotărârea stipulează noi măsuri legate de legea federală crypto, rusească, pentru „Active Digitale și Financiare,” sau DFA.

Formularul solicită oficialilor să furnizeze date, precum numele activului digital, data achiziției, suma totală a activelor deținute, cât și informații despre emitentul activului, precum țara înregistrării.

Declarațiile trebuie să includă informații despre criptomonedele și tokenii deținuți de către oficiali, precum și de către soții/soțiile acestora și de către copiii minori.

Conform unor jucători crypto de pe plan național, noua inițiativă legislativă va avea un efect pozitiv asupra ecosistemului crypto, din Rusia.

Maria Stankevich, șefă pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul exchange-ului crypto, EXMO a declarat că decretul demonstrează faptul că, „ instituțiile oficiale se vor conforma în aceeași măsură în care o fac cetățenii de rând, fără excepții.”

Stankevich a menționat valul de feedback-uri negative pentru noile reglementări crypto, ce includ răspunderea penală, în cazul nedeclarării impozitelor crypto:

„Cred că această inițiativă este grozavă, întrucât va forța Duma de Stat să reconsidere toate dezavantajele legilor pe care au încercat să le introducă.” (Sursa EN)

Tyler Winklevoss: „Cei mai deștepți oameni cumpără Bitcoin fără zarvă”

De-a lungul anului 2020, mai mulți giganți ai finanțelor tradiționale au făcut achiziții în Bitcoin (BTC), inclusiv cei ca miliardarul Paul Tudor Jones și compania MicroStrategy. Co-fondatorii exchange-ului crypto, Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss au afirmat că aceste investiții sunt parte a unui flux important de bani în Bitcoin.

„Aceștia sunt cei mai sofisticați investitori, cei mai inteligenți oameni, care cumpără Bitcoin în liniște și care nu o fac deci, din teama de a nu fi lăsați pe dinafară,” a declarat Tyler Winklevoss, în cadrul unui interviu pentru CNBC. Acesta a mai explicat că, spre deosebire de 2017, când bull run-ul BTC era determinat de investitorii din retail, acum sunt implicate instituțiile importante.

De-a lungul acestui an, pe lângă Paul Tudor Jones și MicroStrategy, au mai câștigat expunere la Bitcoin și Stanley Druckenmiller, Square a lui Jack Dorsey, MassMutual și Guggenhein Partners. Achizițiile lor crypto vin pe fondul unei economii instabile la nivel global, înțesată de eforturi de printare de noi bancnote.

Bitcoin este adesea comparat cu aurul, în calitate de depozit de valoare și de acoperire împotriva inflației.

Tyler Winklevoss a adăugat că:

„De asemenea, există companii listate la bursă, precum Square și MicroStrategy, care își investesc lichiditățile în Bitcoin, deoarece sunt îngrijorate cu privire la inflație și la flagelul acesteia, determinate de printarea de noi bancnote și de stimulentele financiare oferite pe durata carantinelor datorate COVID-19.”

Întrebați despre volatilitatea Bitcoin, în calitate de activ tranzacționabil, frații au numit BTC o strategie de „cumpără și păstrează,” comparativă cu cea folosită în cazul aurului. „Privim BTC acum ca pe un depozit de valoare emergent, ce va afecta aurul și ne va duce la o capitalizare de piață de 9 trilioane $ pentru BTC. Cu alte cuvinte, nu trebuie să fie utilizat ca monedă, iar volatilitatea nu contează în cazul în care activul este cu adevărat, un depozit de valoare.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.