Știri crypto & Bitcoin - Pakistanezii au 20 miliarde de dolari în active crypto - Paraguay face un pas mai aproape de reglementarea monedelor digitale –21-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Pakistanezii au 20 miliarde de dolari în active crypto - Paraguay face un pas mai aproape de reglementarea monedelor digitale –21-03-2022

Pakistanezii au 20 miliarde de dolari în active crypto

Nasir Hayat Magoon, președintele Federației Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan (FPCCI), a declarat că cetățenii pakistanezi au o valoare combinată a activelor crypto de 20 de miliarde de dolari.

În timpul unei conferințe de presă, președintele FPCCI a declarat că evaluările pakistanezilor în monedă digitală se bazează pe un document de cercetare al camerei, conform unui raport local. Acesta a îndemnat guvernul să implementeze o politică privind criptomonedele, subliniind că India a implementat unele restricții în acest domeniu, adaugă raportul.

În octombrie, un studiu publicat de Chainalysis a arătat că Pakistanul a înregistrat o creștere extraordinară în ceea ce privește adoptarea criptomonedelor în cursul anului precedent. Indicele global de adoptare a criptomonedelor din 2021, realizat de Chainalysis, a clasat Pakistanul pe locul al treilea în ceea ce privește scorul indicelui, după Vietnam și India. Clasamentul se bazează pe trei parametri: valoarea crypto transmisă on-chain, valoarea de retail transferată on-chain și volumul schimburilor peer-to-peer.

La 20 octombrie 2021, cel mai înalt organism judiciar al provinciei pakistaneze, Sindh, a îndemnat guvernul federal să ofere modalități de reglementare a criptomonedelor. Înalta Curte din Sindh (SHC) a ordonat organismelor guvernamentale, precum Ministerul Tehnologiei Informației și Legislației, să colaboreze cu autoritățile de reglementare, precum Comisia pentru valori mobiliare și burse din Pakistan (SECP) și banca centrală, pentru a crea norme privind criptomonedele în termen de trei luni. (Sursa EN)

Paraguay face un pas mai aproape de reglementarea monedelor digitale

Senatul din Paraguay a aprobat un proiect de lege privind criptomonedele introdus în luna iulie. Prevederile, care definesc mai mulți termeni-cheie, inclusiv activele virtuale, și solicită licențe pentru minarea criptomonedelor, vor fi trimise la Camera Deputaților pentru deliberări suplimentare.

Senatorul Fernando Silva Facetti, promotorul proiectului de lege, a dezvăluit că acesta a fost adoptat în Senatul paraguayan după o dezbatere controversată. Potrivit senatorului, legea urmărește, de asemenea, să încurajeze creșterea activităților de minare crypto, prin utilizarea surplusului de energie electrică generat în țară.

Corpul legislației include o definiție pentru activele virtuale, tokeni, minare de criptomonede și VASP (furnizori de servicii de active virtuale). De asemenea, aceasta acordă Ministerului Industriei și Comerțului autoritatea de a solicita asistență din partea organismelor guvernamentale din afara granițelor sale, pentru a pune în aplicare legea.

Proiectul de lege afirmă în mod explicit că minarea de criptomonede este o activitate legală, menționând că:

"Minarea de active virtuale este o industrie digitală și inovatoare. Această industrie va beneficia de toate mecanismele de stimulare prevăzute în legislația națională".

Se pare că Paraguay produce mai multă energie decât consumă. Prin urmare, mai multe firme sunt interesate să înființeze operațiuni de minare de criptomonede în această țară, pentru a exploata acest surplus potențial.În luna iulie, congresmenul paraguayan, Carlos Rejala, și senatorul Fernando Silva Facetti au prezentat în Congres un proiect de lege privind Bitcoin (BTC), demonstrând angajamentul parlamentarilor de a elabora o politică cuprinzătoare privind activele digitale pentru națiunea lor. Legislația a fost adoptată de Congresul țării și va fi discutată în Camera Deputaților în 2022. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.