Știri crypto & Bitcoin - Paul Tudor Jones spune că Bitcoin este ca „o investiție timpurie în Apple sau Google” - Ethereum va deveni primul blockchain care procesează 1 trilion $ într-un an – 04-11-2020

Faimosul miliardar și investitor pe Wall Street, Paul Tudor Jones a declarat că îi place Bitcoin acum „chiar mai mult decât atunci”, referindu-se la investiția sa inițială, din ...

Știri crypto & Bitcoin - Paul Tudor Jones spune că Bitcoin este ca „o investiție timpurie în Apple sau Google” - Ethereum va deveni primul blockchain care procesează 1 trilion $ într-un an – 04-11-2020

Paul Tudor Jones spune că Bitcoin este ca „o investiție timpurie în Apple sau Google”

Faimosul miliardar și investitor pe Wall Street, Paul Tudor Jones a declarat că îi place Bitcoin acum „chiar mai mult decât atunci”, referindu-se la investiția sa inițială, din mai 2020.

Jones a lăudat Bitcoin în cadrul show-ului Squawk Box, al CNBC, dezvăluind faptul că deține o „mică investiție, de o singură cifră” în activ.

Teoria sa despre investiții rămâne neschimbată – Bitcoin este o acoperire excelentă împotriva inflației, care se preconizează că va crește în următorii câțiva ani, din cauza intervenției băncii centrale. Valorile fără precedent ale relaxării cantitative și extinderea rapidă a bilanțului, ca adaos la angajamentul mai agresiv față de inflație din partea Fed, au dus la creșterea anticipațiilor inflaționiste.

Conform lui Jones, „Bitcoin are parte de oameni foarte inteligenți și sofisticați care cred în activ. E ca și cum ai investi în Apple sau Google, la începuturile lor.”

Paul Tudor Jones este un veteran al industriei, căpătând notorietate inițial, pentru predicția corectă asupra crahului bursier din 1987, cunoscut și ca Lunea Neagră. Ca urmare a declarațiilor sale, comunitatea Bitcoin a fost foarte entuziasmată de această susținere. Unii chiar au preconizat că Jones va deveni curând cel mai mare posesor de Bitcoin.

Unii văd susținerea lui Jones ca pe un mod de a sparge gheața pentru mai mulți investitori instituționali, care s-ar putea simți mai încrezători să investească în clasa de active, odată ce nume cunoscute au făcut deja acest pas.  (Sursa EN)

Ethereum va deveni primul blockchain care procesează 1 trilion $ într-un an

Boom-ul financiar descentralizat din al treilea trimestru al anului, a dus la procesarea de către rețeaua Ethereum (ETH), a dublului volumului tranzacțiilor zilnice ale Bitcoin (BTC).

Conform agregatorului de date ale pieței crypto, Messari, media zilnică a volumului tranzacțiilor Ethereum, pentru o perioadă de 30 de zile este în prezent de 7 miliarde $, în timp ce Bitcoin procesează mai puțin de 3 miliarde $.

Dacă acest trend continuă, Messari preconizează că Ethereum va deveni primul blockchain public care procesează 1 trilion $ din transferuri, pe parcursul unui an.

Cel mai puternic an calendaristic al Ethereum, în raport cu Bitcoin a fost 2018, când a procesat un volum de jumătate de miliard de $, cu 59% mai mult decât Bitcoin.

Cu toate acestea, nu poate fi vorba de o comparație directă între cele două blockchains. În timp ce evenimentele DeFi se învârt în jurul smart contracts alimentate de Ethereum, rețeaua procesează acum volumul unui întreg sector, în timp ce Bitcoin reprezintă în mare parte transferuri de valoare, denominate în Bitcoin.

Ryan Watkins atribuie mare parte din creșterea volumului Ethereum, creșterii volumului de stablecoins ERC-20, întrucât majoritatea tranzacțiilor Tether (USDT) au loc în Ethereum. Acesta mai menționează creșterea lichidităților on-chain, din partea exchange-urilor descentralizate, întrucât Uniswap și Curve au generat împreună, un volum mai mare de 20 miliarde $, în septembrie. DEX reprezintă acum mai mult de 13.6% din totalul volumului de tranzacții.

Cu toate acestea, Messari preconizează că „următoarele 12 luni vor decide în războiul celor două platforme” crypto, menționând că taxele mari ale Ethereum sunt o problemă pe care blockchain-urile rivale încearcă să o rezolve. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.