Știri crypto & Bitcoin - Pe fondul penelor de curent și al raidurilor poliției, Iranul cântărește beneficiile minării de Bitcoin - Anthony Scaramucci – a deține Bitcoin este la fel de sigur ca a deține titluri sau aur – 24-03-2021

Întrucât penele de curent și raidurile poliției tulbură industria de minare Bitcoin din Iran este pusă sub semnul întrebării o luptă între o monedă permissionless și ...

Știri crypto & Bitcoin - Pe fondul penelor de curent și al raidurilor poliției, Iranul cântărește beneficiile minării de Bitcoin - Anthony Scaramucci – a deține Bitcoin este la fel de sigur ca a deține titluri sau aur – 24-03-2021

Pe fondul penelor de curent și al raidurilor poliției, Iranul cântărește beneficiile minării de Bitcoin

Întrucât penele de curent și raidurile poliției tulbură industria de minare Bitcoin din Iran este pusă sub semnul întrebării o luptă între o monedă permissionless și o țară sugrumată de inflație.

După cum a mai fost raportat, Iranul se alătură Pakistanului ca superputere în domeniul criptomonedelor, în Orientul Mijlociu, atât datorită prețurilor foarte mici la electricitate, cât și unui imbold în activitate, datorat unei aprobări pentru minarea de Bitcoin, ca „activitate industrială”, pentru centralele electrice, în 2020. A fost estimat că, în prezent există mai bine de 1000 de entități legale, implicate în activități de minare.

Cu toate acestea, scurta istorie a minării de criptomonede în cadrul țării nu a fost una mereu roz. Autoritățile au închis cel puțin o mie de ferme ilegale în ultimele luni, iar prețurile la vedere ale Bitcoin au fost subevaluate în raport cu restul lumii, din cauza cererii mari din partea investitorilor care căutau să fugă de inflația rialului.

Acum a apărut o altă sursă de tensiune, întrucât țara se confruntă des cu pene de curent în centrele foarte populate.

Autoritățile s-au grăbit să dea vina pe minarea de Bitcoin pentru penele de curent și au făcut publice raiduri ale poliției împotriva unor operațiuni de minare ilegale, dar unii experți consideră că guvernul doar caută scuze pentru rețeaua electrică putredă. (Sursa EN)

Anthony Scaramucci – a deține Bitcoin este la fel de sigur ca a deține titluri sau aur

Anthony Scaramucci, directorul SkyBridge Capital și fost director de comunicații la Casa Albă consideră că propunerea de valoare a Bitcoin (BTC) a fost consolidată în mod semnificativ, acum că guvernele au abordat multe dintre riscurile asociate cu activul digital.

Într-un articol publicat de către CNN, Scaramucci și colegul său, Brett Messing argumentează că Bitcoin a devenit o opțiune viabilă pentru investitorii pe termen lung, care caută un refugiu din calea inflației. Autorii mai menționează de asemenea că, deținerea de Bitcoin este cu mult mai puțin riscantă astăzi, decât era cu câțiva ani în urmă, când legislatorii și infrastructura erau încă subdezvoltate.

Creșterea Bitcoin a determinat „guvernul și instituțiile să intervină și să abordeze multe dintre riscurile asociate cu moneda digitală,” au scris autorii, referindu-se la decizia luată de către Biroul Controlorului de Valută, pentru autorizarea băncilor, în vederea furnizării de servicii pentru criptomonede.

Aceștia au continuat spunând că:

„Înmulțirea reglementărilor, infrastructura îmbunătățită și accesul la instituțiile financiare – precum Fidelity – ce dețin banii investitorilor, a făcut ca investițiile bitcoin să fie la fel de sigure ca deținerea de titluri și bunuri, precum aurul, care sunt de asemenea utilizate pentru echilibrarea portofoliilor.”

SkyBridge Capital a făcut vâlvă luna trecută, când a depus o cerere la SEC, pentru lansarea  unui fond de investiții Bitcoin. SkyBridge Bitcoin Fund LP a fost lansat câteva săptămâni mai târziu, cu Fidelity în calitate de custode, iar Ernst & Young în calitate de auditor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.