Știri crypto & Bitcoin - Peste 10k BTC puși pe lista neagră în urma unui hack din 2016 se află în mișcare - Citigroup – consumul de energie al Bitcoin este de 66 de ori mai mare ca în 2015 – 28-06-2021

O parte din BTC latenți, furați în urma unui hack din 2016, asupra exchange-ului crypto Bitfinex se află în prezent în mișcare, cu o valoare de ...

Știri crypto & Bitcoin - Peste 10k BTC puși pe lista neagră în urma unui hack din 2016 se află în mișcare - Citigroup – consumul de energie al Bitcoin este de 66 de ori mai mare ca în 2015 – 28-06-2021

Peste 10k BTC puși pe lista neagră în urma unui hack din 2016 se află în mișcare

O parte din BTC latenți, furați în urma unui hack din 2016, asupra exchange-ului crypto Bitfinex se află în prezent în mișcare, cu o valoare de 620 milioane $, care i-a speriat pe unii participanți la piață și care poate conduce la un declin pentru Bitcoin.

Bot-ul de analiză blockchain, Whale Alerts a fost primul care a dat alarma, solicitând atenția la o serie de peste 60 de tranzacții, din portofele care au fost în mare parte inactive, de la hack-ul din 2016.

Cea mai mare tranzacție a fost de 1.241.3573 BTC, în valoare de peste 78 milioane $ (pentru care hacker-ul a plătit un comision BTC de 0.00072910 BTC, sau aproximativ 45$), deși alte tranzacții au fost și de 1.5 BTC. Cointelegraph a calculat un total de 63 de tranzacții, care au mutat puțin peste 10 050 BTC, în valoare de 620 milioane $.

În timp ce hacker-ul are un istoric neregulat de mutare a monedelor între portofele, transferurile recente reprezintă cea mai mare tranzacție de BTC piratați de la momentul atacului propriu-zis. De-a lungul anilor, hacker-ul a mutat între 1 și 2% din monede, iar recent a mutat 8.3% din cei aproape 120k BTC, în valoare de peste 7.4 miliarde $.

Scopul tranzacțiilor este dificil de stabilit. Unele dintre transferuri au fost efectuate între portofele despre care se cunoaște că sunt asociate cu hacker-ul, deși multe dintre acestea au fost efectuate către portofele nou create. Multipli observatori au indicat faptul că este aproape imposibil ca hacker-ul să vândă BTC-ul, întrucât niciun exchange crypto major nu va accepta monedele. (Sursa EN)

Citigroup – consumul de energie al Bitcoin este de 66 de ori mai mare ca în 2015

Discuțiile despre consumul de energie al Bitcoin devin din ce în ce mai aprinse, iar corporațiile întâmpină rezistență din partea publicului și a deținătorilor de acțiuni, cu privire la investițiile în Bitcoin (BTC).

Conform unui raport al Citigroup Inc., Bitcoin consumă de 66 de ori mai multă electricitate decât în anul 2015. Acesta adaugă și faptul că, emisiile de CO2 asociate minării de Bitcoin vor începe să întâmpine verificări tot mai multe.

Afirmația este susținută de noi cercetări efectuate de Mastercard – care tocmai și-a lansat propriul Carbon Calculator – care arată că 54% din populație consideră că grija față de mediul înconjurător este mai importantă acum, decât înainte de COVID-19.

Analiștii Citigroup au mai afirmat că:

„Pe măsură ce crește valoare Bitcoin, va crește și consumul său de energie electrică.”

Cu toate acestea, consumul de energie electrică al rețelei crește într-un ritm mult mai lent decât prețul monedei, care a crescut de aproximativ 170 de ori în aceeași perioadă de timp.

Conform indicelui de consum de energie electrică Cambridge, consumul anual de electricitate al Bitcoin se află în prezent undeva între cel al Suediei și al Malaysiei, cu 141.6 TWh pe an. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.