Știri crypto & Bitcoin - Peste 6 000 de posesori de XRP se oferă voluntari ca inculpați în procesul intentat de SEC - Pe fondul interdicției criptomonedelor, India va avea „o fereastră” pentru Bitcoin – 27-05-2021

Posesori de tokeni XRP au încercat să se introducă în calitate de inculpați terți în procesul intentat de SEC celor de la Ripple Labs ...

Știri crypto & Bitcoin - Peste 6 000 de posesori de XRP se oferă voluntari ca inculpați în procesul intentat de SEC - Pe fondul interdicției criptomonedelor, India va avea „o fereastră” pentru Bitcoin – 27-05-2021

Peste 6 000 de posesori de XRP se oferă voluntari ca inculpați în procesul intentat de SEC

Posesori de tokeni XRP au încercat să se introducă în calitate de inculpați terți în procesul intentat de SEC celor de la Ripple Labs.

A fost înaintată o moțiune, de către John Deaton, de la firma de avocatură Deaton, în numele a peste 6k posesori de tokeni  XRP. Posesor de XRP el însuși, Deaton a argumentat că interesele posesorilor de tokeni nu au fost reprezentate în mod adecvat în procesul dintre SEC și executivii Ripple Labs.

Pledoaria lui Deaton este construită pe baza respingerii acuzațiilor de încălcare a valorilor mobiliare de către Ripple Labs. Mai exact, dacă XRP nu este o valoare mobiliară – după cum pretind executivii Ripple, Bradley Garlinghouse și Christian Larsen – atunci eforturile executivilor Ripple nu au nicio influență asupra XRP.

Pentru acest motiv, Deaton, împreună cu peste 6 000 de posesori de tokeni s-au mobilizat pentru a interveni în calitate de inculpați terți. Cererea afirmă că:

„Date fiind propriile declarații ale SEC, că această instanță este forumul exclusiv care poate audia cererile privitoare la acest subiect, și că poziția Ripple este că posesorii de XRP nu se pot baza pe eforturile lor privitor la protejarea intereselor lor, atunci intervenția posesorilor de XRP este necesară.”

În cadrul unui anunț postat pe site-ul lui Deaton, CryptoLaw, avocatul și susținătorul de criptomonede a pretins că, posesorii de XRP au suferit pierderi de 15 miliarde $ în zilele imediat următoare anunțului SEC, referitor la procesul împotriva Ripple Labs. În cele două săptămâni de la începerea procesului, prețul XRP a scăzut cu 76%, de la 0.76$, la 0.18$. (Sursa EN)

Pe fondul interdicției criptomonedelor, India va avea „o fereastră” pentru Bitcoin

Ministrul finanțelor din India, Nirmala Sitharaman a oferit o rază de speranță comunității crypto indiene, întrucât teama, nesiguranța și îndoiala sunt prezente referitor la interdicția ce urmează a fi aplicată activelor digitale.

În cadrul unui interviu pentru India Today, Sitharaman a subliniat faptul că ministerul nu plănuiește să oprească inovațiile indiene asociate cu Bitcoin (BTC) și tehnologia blockchain care stă la baza acestuia.

„Din partea noastră, suntem foarte clari în ceea ce privește faptul că nu vom bloca toate opțiunile. Vom permite anumite ferestre pe care oamenii să le utilizeze, astfel încât experimentele în blockchain, Bitcoin, sau criptomonede […] și fintech, care depind de asemenea experimente, să aibă ferestre deschise. Nu le vom închide.”

Sitharaman a declarat că ministerul finalizează o notă de cabinet în ceea ce privește crypto, în timp ce India continuă să își formuleze poziția oficială față de clasa de active. „Este aproape de finalizare și după aceea va putea fi prezentată în fața cabinetului.”

După ce Curtea Supremă din India a ridicat o interdicție asupra banking-ului crypto cu un an în urmă, au început să circule informații despre o nouă interdicție, la începutul anului 2021. În luna februarie, un alt oficial indian a declarat în mod anonim că guvernul urmează să introducă o interdicție totală asupra crypto, oferind investitorilor șase luni pentru a-și lichida deținerile.

În ciuda acestor informații, Sitharaman a declarat la începutul lunii martie că ministerul vrea să ia o poziție „echilibrată” în ceea ce privește activele digitale.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.