Știri crypto & Bitcoin - Pew Research Center: Cel puțin 16% dintre americani au deținut crypto - Se pare că Zanzibar din Tanzania explorează modalități de adoptare a criptomonedelor – 12-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - Pew Research Center: Cel puțin 16% dintre americani au deținut crypto - Se pare că Zanzibar din Tanzania explorează modalități de adoptare a criptomonedelor – 12-02-2022

Pew Research Center: Cel puțin 16% dintre americani au deținut crypto

Un sondaj publicat de Pew Research Center a arătat că aproximativ 16% dintre americani au investit, tranzacționat sau utilizat o formă de criptomonede. Numărul sare la 31% pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani și chiar mai mult, până la 43% pentru bărbații din aceeași categorie de vârstă. De asemenea, participanții de culoare, hispanici și asiatici din cadrul studiului au fost, fiecare, mai susceptibili de a fi investit în criptomonede decât cei care s-au identificat ca fiind de culoare albă. Se pare că nu a existat nicio disparitate în funcție de venit.

Andrew Perrin, analist la Pew Research, a declarat:

"Vedem acum că o mare parte din publicul american a auzit cel puțin despre criptomonede. A fost surprinzător să vedem cum există diferențe demografice în ceea ce privește cunoașterea și utilizarea criptomonedelor".

Eșantionul sondajului a fost alcătuit din 10.371 de adulți selectați din American Trends Panel al centrului. Panoul este recrutat printr-un eșantion național aleatoriu de adrese, iar apoi este ponderat în funcție de o serie de factori, inclusiv etnie, partid politic, sex și educație.

Membrii panelului au fost, de asemenea, chestionați dacă au auzit de criptomonede. Aproape un sfert dintre respondenți (24%) au declarat că au auzit foarte mult despre criptomonede, în timp ce aproape două treimi (62%) au spus că au auzit câte ceva. Aproximativ o optime (13%) nu auziseră deloc despre criptomonede. Există o anumită variație în funcție de rasă, sex, vârstă și venit și în tabelele încrucișate pentru această întrebare.

Americanii de origine asiatică au fost de departe cei mai susceptibili (43%) să declare că știu foarte multe despre criptomonede. Doar între 25% și 29% din toate celelalte grupuri etnice au raportat că au cunoștințe foarte bune despre criptomonede. (Sursa EN)

Se pare că Zanzibar din Tanzania explorează modalități de adoptare a criptomonedelor

Zanzibar, un teritoriu semiautonom din Tanzania, se pare că analizează modalități de reglementare și adoptare a criptomonedelor precum Bitcoin (BTC).

Guvernul din Zanzibar intenționează să organizeze întâlniri cu părțile interesate, cum ar fi băncile și ministerele, pentru a discuta politicile legate de industria criptomonedelor. Ministrul de stat, Mudrick Soraga a anunțat aceste planuri agenției de știri tanzaniene, The Citizen.

Mișcarea face parte dintr-un potențial plan de adoptare a criptomonedelor, întrucât Soraga s-a întâlnit anterior cu entuziaști locali ai criptomonedelor care l-au asigurat că Zanzibar ar trebui să recunoască și să adopte criptomonedele ca metodă oficială de tranzacționare, în contextul în care piața totală de criptomonede a ajuns la peste 3 trilioane de dolari. "Căutăm puncte de vedere pe această temă înainte de a decide dacă este viabilă sau nu", ar fi declarat oficialul.

Potrivit The Citizen, mai sunt multe de făcut pentru Zanzibar înainte ca jurisdicția să fie capabilă să adopte criptomoneda. Ca atare, guvernul local va trebui să vină cu politici care să explice obiectivele și beneficiile monedei digitale prin intermediul Băncii Tanzaniei, potrivit profesorului Haji Semboja de la Universitatea de Stat din Zanzibar.

Abdulmajid Nsekela, președintele Asociației bancherilor din Tanzania, ar fi remarcat că Zanzibar are multe de învățat despre această tehnologie în creștere. "Trebuie să începem să tragem învățăminte de la alte țări cu privire la modul în care funcționează această tehnologie. Pentru ca criptomonedele să fie eficiente, vom avea nevoie de politici pentru criptomonede", a declarat acesta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.