Știri crypto & Bitcoin - Piața crypto se prăbușește cu 300 de miliarde $ - Managerii fondurilor speculative asiatice favorizează creșterea în detrimentul Bitcoin - sondaj Goldman Sachs – 20-09-2021

Piața globală crypto a pierdut 200 de miliarde $. Momentul a împins capitalizarea pieței globale în jos de când Bitcoin (BTC) a atins un vârf recent în ...

Știri crypto & Bitcoin - Piața crypto se prăbușește cu 300 de miliarde $ - Managerii fondurilor speculative asiatice favorizează creșterea în detrimentul Bitcoin - sondaj Goldman Sachs – 20-09-2021

Piața crypto se prăbușește cu 300 de miliarde $

Piața globală crypto a pierdut 200 de miliarde $. Momentul a împins capitalizarea pieței globale în jos de când Bitcoin (BTC) a atins un vârf recent în aprilie, urmat de un vârf al altcoins la începutul lunii mai. În urma pierderilor de 1.100 de miliarde $ înregistrate de atunci, creșterea din trimestrul precedent a fost complet eradicată pe toată amploarea spațiului criptografic.

Recenta prăbușire coincide, de asemenea, cu un declin accentuat al numărului de tranzacții care circulă prin blockchain-ul Bitcoin. La 30 mai, numărul de tranzacții Bitcoin zilnice a coborât până la 175.000 - un minim de aproape trei ani care se întinde până în septembrie 2018, potrivit datelor de la BitInfoCharts.

Numărul de tranzacții Bitcoin a atins 392.000 în ianuarie 2021 și a rămas destul de stabil până la 15 aprilie - la două zile după ce prețul monedei a atins un vârf. De atunci, ambele au fost în declin, tranzacțiile scăzând cu peste 50% pe parcursul lunii mai.

Același tipar general a fost observat și în cazul Ether (ETH), unde tranzacțiile zilnice s-au prăbușit de la 1,6 milioane pe 11 mai (aceeași zi în care prețul monedei a atins un maxim) la 1 milion până duminică - o scădere de 37,5%.

Numărul de tranzacții pe lanț nu oferă o imagine completă pentru Bitcoin sau Ether, din cauza utilizării primului în rețeaua Lightning Network și a celui de-al doilea de către propria sa multitudine de protocoale de nivel doi. (Sursa EN)

Managerii fondurilor speculative asiatice favorizează creșterea în detrimentul Bitcoin - sondaj Goldman Sachs

Un sondaj realizat de Bank of America a arătat că managerii americani de fonduri speculative preferă Bitcoin (BTC) în detrimentul tehnologiei, dar un sondaj Goldman Sachs realizat în rândul directorilor de investiții din Asia spune altceva.

Goldman Sach Global Investment Research a publicat un nou sondaj în care a intervievat 25 de directori principali de investiții de la diferite fonduri speculative din Asia. Rezultatele arată că Bitcoin este cea mai puțin favorită clasă de investiții pentru 35% dintre participanți.

"Am organizat două sesiuni de mese rotunde ale CIO la începutul acestei săptămâni, la care au participat 25 de CIO de la diferite fonduri long-only și hedge funds", a scris Timothy Moe, strategul Goldman Sachs.

Noile oferte publice inițiale arată Bitcoin ca fiind cel mai puțin favorit stil de investiții, cu 25%.

Pe de altă parte, mai mult de jumătate (55%) favorizează investițiile de creștere, care constau în a investi în companii care oferă o creștere puternică a câștigurilor. Aceasta este urmată de investițiile de tip "value-style"(30%) - și anume, căutarea de active subevaluate pe piață.

Deși dimensiunea eșantionului sondajului este mică pentru generalizare, sondajul Goldman Sachs creează un contrast puternic cu sondajul recent realizat de Bank of America (BofA). Cu răspunsuri de la 194 de administratori de fonduri cu active în valoare de 592 de miliarde $ în administrare, sondajul BofA sugerează că pariul "long Bitcoin" este acum cea mai aglomerată tranzacție pe toate piețele.

Potrivit sondajului BofA, "long Bitcoin" a depășit chiar și tranzacționarea "long tech", cu aproape 45% dintre respondenți favorizând cea mai mare criptomonedă, în detrimentul tehnologiei. Tranzacțiile identificate ca fiind aglomerate au anunțat, din punct de vedere istoric, un vârf iminent pentru piețele respective, a precizat BofA în comentariile din sondaj. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum