Știri crypto & Bitcoin - Planul de plată al președintelui Ripple pentru a convinge BTC miners să adopte proof-of-stake - "Mecca minării": Brazilia ia în considerare o taxă zero pentru minarea ecologică de Bitcoin – 4-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Planul de plată al președintelui Ripple pentru a convinge BTC miners să adopte proof-of-stake - "Mecca minării": Brazilia ia în considerare o taxă zero pentru minarea ecologică de Bitcoin – 4-03-2022

Planul de plată al președintelui Ripple pentru a convinge BTC miners să adopte proof-of-stake

Președintele executiv și co-fondatorul Ripple, Chris Larsen, a dezvăluit planul său pentru Bitcoin (BTC) miners, de a renunța la proof-of-work (PoW), spunând că ar trebui să considere acest lucru ca fiind "un avantaj net pentru longevitatea lor".

Acesta susține că ar putea oferi un impuls major pentru prețurile acțiunilor firmelor de minare cotate la bursă, "deoarece orice nouă propunere de cod ar trebui, aproape sigur, să includă stimulente profitabile pentru a obține sprijinul lor".

PoW este algoritmul de consens care securizează tranzacțiile Bitcoin pe blockchain. În timp ce rețeaua Bitcoin este cea mai sigură și mai fiabilă, cantitatea de energie pe care o necesită minarea de BTC provoacă dezbateri interminabile în spațiul crypto. Într-o postare de pe blog din 10 noiembrie, Larsen a scris:

"Soluția emergentă în rândul experților în domeniul climei este că trebuie schimbat codul Bitcoin cu un algoritm de consens cu consum redus de energie, precum cele folosite de aproape toate celelalte protocoale crypto importante. De exemplu, în timp ce Bitcoin folosește energia a aproximativ 12 milioane de case din SUA pe an, alte metode ar putea reduce acest lucru la mai puțin de 100 de case din SUA."

Ethereum se află deja la jumătatea drumului de trecere la proof-of-stake. În timp ce Larsen a spus că acest lucru ar face din Bitcoin un "caz aberant", acesta recunoaște că orice schimbare similară ar fi respinsă de majoritatea companiilor de minare Bitcoin.

Cu toate acestea, acesta a propus o soluție pentru a distribui în mod echitabil cei "900 de Bitcoin pe zi" din recompensele de bloc și cei "aproximativ 2,1 milioane de Bitcoin suplimentari [care] urmează să fie distribuiți până în anul 2140".

Acesta sugerează că soluția "cel mai puțin disruptivă" pentru problema energiei Bitcoin este de a "lua o imagine instantanee a ratei actuale de hash a Bitcoin miners existenți și apoi de a recompensa miners pe baza unei puteri de hash proporționale".

"Miners existenți ar avea pur și simplu drepturi la viitoarele recompense Bitcoin fără a fi nevoie să cheltuiască energie suplimentară sau să facă investiții suplimentare în platforme de minare." (Sursa EN)

"Mecca minării": Brazilia ia în considerare o taxă zero pentru minarea ecologică de Bitcoin

O nouă propunere din Congresul brazilian solicită o scutire de taxe atât pentru importul de platforme de minare crypto, cât și pentru orice activitate de minare care utilizează surse de energie regenerabilă.

Un raport al publicației braziliene, Seudinheiro, explică faptul că o serie de noi propuneri ale legislatorilor brazilieni ar putea reduce criticile la adresa crypto în cea mai mare țară din America de Sud.

Congresul a audiat, de asemenea, o propunere pentru ca crypto să fie considerată o monedă, spre deosebire de o marfă. Dacă această propunere trece, exchange-urile crypto vor putea oferi servicii financiare și emite împrumuturi pentru rezidenții brazilieni.

Senatorul Irajá Silvestre Filho a făcut toate cele trei propuneri în Congres. În prezent, nu este clar cât de mult sprijin au propunerile în legislativ, dar există o mulțime de sprijin din partea comunității crypto braziliene.

Ray Nasser, CEO al Arthur Mining, a declarat că, dacă Brazilia va adopta scutirea de taxe pentru crypto miners, ar putea deveni o "Mecca a minării" la nivel mondial.

În condițiile în care criptomoneda devine o monedă legală, Banca Centrală a Braziliei ar putea emite o monedă digitală reală a băncii centrale (CBDC). Acest lucru ar plasa Brazilia printre alte nouă țări sau jurisdicții care emit în prezent CBDC-uri pentru rezidenții lor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.