Știri crypto & Bitcoin - Planul de reabilitare a Mt. Gox este acum final și obligatoriu - NYDIG se asociază cu franciza de baschet Houston Rockets și intenționează să plătească echipa în BTC – 15-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - Planul de reabilitare a Mt. Gox este acum final și obligatoriu - NYDIG se asociază cu franciza de baschet Houston Rockets și intenționează să plătească echipa în BTC – 15-02-2022

Planul de reabilitare a Mt. Gox este acum final și obligatoriu

Planul de reabilitare pentru compensarea creditorilor de la exchange-ul crypto, Mt. Gox, acum în faliment, este finalizat în urma confirmării de către o instanță japoneză.

Potrivit unui anunț făcut de administratorul judiciar al Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, planul de reabilitare depus inițial la Tribunalul Districtual din Tokyo este acum "final și obligatoriu". Ordinul de confirmare a planului de reabilitare în sistemul judiciar japonez este unul dintre pașii finali dintr-un proces îndelungat care a început cu o petiție din 2018 pentru a despăgubi creditorii exchange-ului care s-a prăbușit la începutul anului 2014.

Kobayashi a declarat că va lua legătura cu "detalii privind calendarul, procedurile și suma specifice" de rambursare a creditorilor care au făcut cereri de despăgubire în conformitate cu planul aprobat. Deși nu este clar dacă plățile vor fi efectuate în Bitcoin (BTC) sau în fiat, anunțul a precizat că, creditorii ar putea fi nevoiți să își înregistreze detaliile contului bancar pe site pentru a primi remunerația, altfel ar putea "întâmpina dificultăți".

Actualizarea din partea lui Kobayashi vine în urma votului din 8 octombrie a mii de utilizatori ai Mt. Gox, ale căror pierderi sunt estimate la miliarde de dolari. Aproximativ 99% dintre creditorii afectați de prăbușirea exchange-ului crypto, cu sediul în Japonia, au aprobat proiectul de plan de reabilitare, iar reclamanții reprezentând aproximativ 83% din totalul drepturilor de vot au votat "da".

Utilizatorii care au depus cereri de despăgubire ar putea primi fondurile destul de repede, deoarece Kobayashi a lăsat să se înțeleagă că hotărârea "finală și obligatorie" era ultimul obstacol major în procesul de compensare. Cu toate acestea, unele victime ale prăbușirii exchange-ului au raportat comunicări rare în ceea ce privește planul de reabilitare, ceea ce a dus la scepticism în ceea ce privește calendarul rambursărilor. (Sursa EN)

NYDIG se asociază cu franciza de baschet Houston Rockets și intenționează să plătească echipa în BTC

Grupul de investiții digitale din New York va plăti franciza Houston Rockets din cadrul Asociației Naționale de Baschet în Bitcoin, ca parte a unui parteneriat menit să promoveze educația și adoptarea crypto.

Într-un anunț, Houston Rockets a declarat că New York Digital Investment Group, sau NYDIG, va deveni partenerul și platforma oficială de servicii Bitcoin (BTC) a echipei. Ca parte a parteneriatului, NYDIG intenționează să numească unele dintre locurile premium ale echipei Rockets de la Toyota Center din Houston "Bitcoin Suites".

Afacerea cu NYDIG pare să facă parte dintr-o strategie mai amplă a proprietarului Rockets, Tilman Fertitta, care este, de asemenea, președinte și CEO al Landry's Restaurant Group. Compania a anunțat că va introduce un program de recompense BTC pentru restaurantele sale și că deja a lansat opțiuni de plată în BTC.

Prin intermediul Landry's și al altor întreprinderi, Fertitta, a cărui valoare este estimată la 6,3 miliarde de dolari, deține, de asemenea, câteva hoteluri și cinci stațiuni în Statele Unite. La momentul publicării acestui articol, nu au fost raportate cazuri în care BTC sau alte criptomonede să fie acceptate în aceste locații. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.