Știri crypto & Bitcoin - Platforma australiană SelfWealth va oferi tranzacționare crypto pentru cei 325K utilizatori ai săi - Președintele Belarusului semnează un decret pentru a sprijini libera circulație a criptomonedelor – 29-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Platforma australiană SelfWealth va oferi tranzacționare crypto pentru cei 325K utilizatori ai săi - Președintele Belarusului semnează un decret pentru a sprijini libera circulație a criptomonedelor – 29-06-2022

Platforma australiană SelfWealth va oferi tranzacționare crypto pentru cei 325K utilizatori ai săi

Compania SelfWealth (ASX: SWF), listată la bursă, ar fi devenit prima platformă australiană de tranzacționare online de acțiuni care oferă investiții în criptomonede, după ce a anunțat un acord cu BTC Markets, un exchange crypto local.

Directorul executiv al BTC Markets, Caroline Bowler, a declarat că investitorii vor putea tranzacționa cinci active crypto primare începând cu al doilea trimestru al anului 2022, în așteptarea aprobării din partea autorității australiene de reglementare financiară, AUSTRAC.

Atât SelfWealth, cât și BTC Markets nu au fost în măsură să ofere un comentariu cu privire la activele crypto care vor fi disponibile pentru cumpărare, până când autoritățile de reglementare vor da undă verde, dar este probabil că liderii pieței, cum ar fi Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH), se vor afla printre ele.

Când a fost întrebat dacă temerile actuale legate de o "iarnă crypto" ar putea diminua entuziasmul cumpărătorilor de criptomonede cu amănuntul de pe platformă, Bowler a răspuns cu încredere că "oricine a fost în zonă pe termen lung știe că crypto sunt volatile" și că a privi piețele crypto din perspectiva a câteva luni nu este practic. (Sursa EN)

Președintele Belarusului semnează un decret pentru a sprijini libera circulație a criptomonedelor

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a semnat un decret prin care afirmă sprijinul oficial al țării pentru libera circulație a criptomonedelor, cum ar fi Bitcoin (BTC).

Biroul de presă al lui Lukașenko a anunțat că președintele a semnat un decret intitulat "Cu privire la registrul de adrese de portofele virtuale și la circulația criptomonedelor".

Documentul oferă o bază legală pentru ca Belarus Hi-Tech Park să înființeze și să gestioneze un registru de adrese de portofele crypto utilizate în activități ilegale. Documentul decretului detaliază în mod specific procesul și standardele de confiscare a criptomonedelor de la infractori, de către guvern.

Decretul intenționează să protejeze investitorii în criptomonede de potențiale pierderi și să "prevină implicarea neintenționată în activități interzise de lege".

Anunțul subliniază faptul că Belarus a adoptat o poziție prietenoasă față de criptomonede:

"Belarus dezvoltă în mod constant domeniul juridic pentru reglementarea activităților legate de activele digitale și, spre deosebire de multe alte state, permite libera circulație a monedelor digitale".

Potrivit documentului, Consiliul de Miniștri din Belarus trebuie să adopte măsuri adecvate pentru a pune în aplicare decretul în termen de trei luni de la publicarea acestuia.Cea mai recentă mișcare a lui Lukașenko în ecosistemul belarus de reglementare a criptomonedelor reafirmă angajamentul țării de a sprijini dezvoltarea criptomonedelor, inclusiv minarea și tranzacționarea de criptomonede. În septembrie 2021, Lukașenko a cerut guvernului să mineze crypto folosind infrastructura de energie de rezervă. Anterior, cea mai mare instituție financiară din Belarus, Belarusbank, ar fi lansat un serviciu de exchange crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.