Știri crypto & Bitcoin - Ponderea Chinei în tranzacțiile Bitcoin a scăzut cu 80% după măsurile de reprimare: PBoC - Experții se pronunță asupra noilor reglementări crypto din Africa de Sud – 30-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Ponderea Chinei în tranzacțiile Bitcoin a scăzut cu 80% după măsurile de reprimare: PBoC - Experții se pronunță asupra noilor reglementări crypto din Africa de Sud – 30-07-2022

Ponderea Chinei în tranzacțiile Bitcoin a scăzut cu 80% după măsurile de reprimare: PBoC

Banca Populară a Chinei, banca centrală a țării, a afirmat într-o notă recentă că ponderea Chinei în tranzacțiile Bitcoin (BTC) la nivel mondial a scăzut rapid de la peste 90% la 10%.

Biroul pentru Stabilitate Financiară al băncii centrale chineze a publicat o notă cuprinzătoare în care se discută impactul represiunii crypto asupra piețelor financiare. Nota oficială susținea că toate exchange-urile peer-to-peer din țară au fost eradicate, ceea ce în cele din urmă a pus frâu la agitația din jurul tranzacțiilor cu monede digitale.

O versiune tradusă de Google a notei sună astfel:

"Proporția globală a tranzacțiilor Bitcoin în China a scăzut rapid de la peste 90% la 10%. A luat măsuri severe împotriva activităților financiare ilegale, cum ar fi gestionarea dezordonată a finanțelor și reprimarea infracțiunilor de strângere ilegală de fonduri."

China se numără printre puținele națiuni care au menținut încă de la început o poziție agresivă față de utilizarea criptomonedelor. Prima interdicție a țării a venit în 2013, când a interzis băncilor să se ocupe de tranzacțiile cu Bitcoin.

Aceasta a fost urmată de o interdicție a exchange-urilor crypto locale, în 2017, obligându-le să își închidă complet operațiunile. Ulterior, țara și-a intensificat eforturile de reprimare a crypto în 2021, când a efectuat mai multe operațiuni de reglementare pentru a eradica minarea Bitcoin din țară, iar până în septembrie 2021, a considerat ilegale toate tranzacțiile crypto.

Potrivit datelor de la Statista, ponderea anuală a volumului de tranzacționare a Bitcoin în yuani digitali a scăzut până aproape de zero în 2018, după interzicerea exchange-urilor crypto. (Sursa EN)

Experții se pronunță asupra noilor reglementări crypto din Africa de Sud

Ca parte a unei serii de modificări aduse legilor financiare din Africa de Sud, furnizorii de servicii de criptomonede vor deveni instituții responsabile. Un raport al Trezoreriei sud-africane a anunțat că alte reglementări privind criptomonedele "vor fi finalizate în cursul anului 2022".

Pe scurt, modificările propuse vor asigura că "orice persoană care oferă consultanță sau servicii de intermediere legate de activele crypto trebuie să fie recunoscută ca furnizor de servicii financiare în conformitate cu legea și trebuie să respecte cerințele legii".

Marius Reitz, directorul general al platformei crypto, Luno pentru Africa de Sud, a făcut lumină asupra modificărilor, comentând că "jucătorii crypto credibili salută reglementarea", adăugând că "reglementarea este o parte vitală a ecosistemului crypto".

Reitz a declarat:

"Reglementarea va face mai ușor pentru public să facă distincția între furnizorii de servicii crypto licențiați și cei fără licență și să găsească un loc sigur pentru a-și stoca și cumpăra criptomonedele."Cu toate acestea, pentru Hermann Vivier, fondatorul Bitcoin Ekasi - un proiect sud-african inspirat de Bitcoin Beach - este o altă poveste. Acesta a declarat că "regulile KYC și AML mai dure împing oamenii deja marginalizați și mai mult spre marginile societății". Și, în cele din urmă, "autoritățile tind să abordeze situația cu o soluție unică, care pentru mulți se dovedește a nu fi deloc o soluție." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.