Știri crypto & Bitcoin - Portofel Bitcoin latent care deține 321 BTC activat după opt ani - Clubul de fotbal Arsenal în dispută cu ASA din cauza unei reclame crypto "iresponsabile” – 20-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Portofel Bitcoin latent care deține 321 BTC activat după opt ani - Clubul de fotbal Arsenal în dispută cu ASA din cauza unei reclame crypto "iresponsabile” – 20-03-2022

Portofel Bitcoin latent care deține 321 BTC activat după opt ani

Un portofel Bitcoin care conținea Bitcoin (BTC) în valoare de milioane de dolari a ieșit din hibernare. Dintr-un motiv sau altul, portofelul nu a mai efectuat tranzacții de ani de zile, în ciuda faptului că deținea ceea ce este considerat a fi bani care schimbă vieți.

Portofelul nu mai fusese folosit din 2013, la doar câțiva ani după dispariția misteriosului creator al Bitcoin, Satoshi Nakamoto. În prezent, portofelul conține BTC în valoare de 15 milioane de dolari și nu este clar cine deține acest cont sau de ce a fost reactivat.

Portofelul are 321 BTC. După opt ani, valoarea acestei sume a crescut de la 6.594 de dolari la suma impresionantă de 15.103.046 de dolari. Până acum, fondurile din portofel s-au apreciat de aproape 2.300 de ori.

Comunitatea Bitcoin este plină de speculații cu privire la cine deține portofelul și de ce tocmai a ieșit din inactivitate. Unii cred că ar putea fi vorba de o whale - o persoană sau un grup cu o mare rezervă de Bitcoin - care este pe cale să facă o mișcare care va zgudui piața.

Un utilizator Twitter a propus mai multe motive pentru activarea portofelului într-un thread de comentarii. Potrivit acestora, există mai multe posibilități, de la Satoshi Nakamoto care decide să se întoarcă la un investitor răbdător care își va vinde acum BTC-ul, până la cineva care tocmai și-a reamintit fraza de început pentru portofelul său Bitcoin. (Sursa EN)

Clubul de fotbal Arsenal în dispută cu ASA din cauza unei reclame crypto "iresponsabile”

Autoritatea pentru Standardele de Publicitate (Advertising Standards Authority - ASA), un organism care supraveghează publicitatea în Regatul Unit, ia măsuri drastice împotriva reclamelor crypto neconforme.

La începutul anului 2021, Arsenal a devenit unul dintre numeroasele cluburi de fotbal care au colaborat cu firma blockchain Chiliz și au lansat un token pentru fani. La 12 august, clubul și-a promovat tokenul pentru fani, AFC, pe pagina sa oficială de Facebook, pe care ASA l-a interzis, pentru că ar fi încălcat regulile sale de publicitate. Agenția a declarat că postarea nu a evidențiat riscurile pe care le implică investiția.

Într-un alt eveniment, conform unui raport BBC, monitorul susține că subiectul conținutului de pe site-ul oficial al lui Arsenal - în special, o pagină publicată pe 6 august 2021, cu titlul "$AFC Fan Token: Tot ce trebuie să știți" - încălca regulile de publicitate.

Potrivit organismului de supraveghere a reclamelor, ambele reclame au fost iresponsabile și au profitat de lipsa de experiență a consumatorilor, trivializând în același timp investițiile în criptomonede. BBC citează un oficial de la Arsenal Football Club care a declarat: "Ne luăm în serios responsabilitățile față de fanii noștri", adăugând că au evaluat toate comunicările cu fanii despre oferte și au pus la dispoziție informații despre riscurile financiare.

Cele mai recente acțiuni de reglementare ale ASA se adaugă la o serie de decizii similare, organismul urmărind cu zel și închizând reclamele înșelătoare la criptomonede. Autoritatea independentă de publicitate a eliminat o serie de campanii publicitare legate de criptomonede pentru mai mulți jucători importanți din industrie, inclusiv Coinbase și Kraken. Aceasta a declarat că reclamele "profită în mod iresponsabil de lipsa de experiență a consumatorilor și că nu ilustrează riscul investiției". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.