Știri crypto & Bitcoin - Potrivit unui ministru, turismul în El Salvador a crescut cu 30% de la adoptarea Bitcoin - Coinbase Wallet extinde suportul pentru portofelul hardware Ledger – 15-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Potrivit unui ministru, turismul în El Salvador a crescut cu 30% de la adoptarea Bitcoin - Coinbase Wallet extinde suportul pentru portofelul hardware Ledger – 15-07-2022

Potrivit unui ministru, turismul în El Salvador a crescut cu 30% de la adoptarea Bitcoin

Adoptarea de către El Salvador a Bitcoin (BTC) ca mijloc legal de plată în septembrie 2021 a declanșat o creștere notabilă nu numai pentru produsul intern brut (PIB), ci și pentru dezvoltarea turismului local.

Potrivit ministrului salvadorian al turismului, Morena Valdez, industria turismului din El Salvador a înregistrat un salt de peste 30% de la adoptarea legii Bitcoin, în septembrie 2021.

"Am făcut un sondaj pentru a verifica activitatea de înainte și după Bitcoin. Sectorul turismului a crescut în noiembrie și decembrie. Acesta a crescut cu mai mult de 30%", a declarat Valdez într-un interviu acordat agenției locale de știri, El Salvador News English.

Valdez a precizat că adoptarea Bitcoin în El Salvador a avut un impact și asupra fluxului de vizite turistice, crescând numărul de turiști care vin din Statele Unite. Înainte de promulgarea legii Bitcoin, majoritatea vizitatorilor proveneau din țările vecine din istmul Americii Centrale. Acum, până la 60% dintre turiști provin din Statele Unite, a spus aceasta.

Ministrul a adăugat că, creșterea turismului din El Salvador a depășit așteptările guvernului, ajungând la 1,4 milioane de vizitatori, în loc de 1,1 milioane de turiști.

"Previzionasem 800.000 de dolari în valută, dar am obținut venituri în valută de peste 1.400 de milioane de dolari", a declarat Valdez.

Vestea vine la scurt timp după ce președintele salvadorian Nayib Bukele a anunțat că PIB-ul El Salvadorului a crescut cu 10,3% în 2021. De asemenea, exporturile țării, un motor important al creșterii economice, au crescut cu 13% de la an la an în ianuarie 2022. (Sursa EN)

Coinbase Wallet extinde suportul pentru portofelul hardware Ledger

Coinbase Wallet, un serviciu de portofel intern oferit de către Coinbase, un important exchange crypto, a lansat o extensie de browser care acceptă portofele hardware Ledger.

Extensia Coinbase Wallet, disponibilă în Chrome Web Store, este un portofel fără custodie care permite utilizatorilor să stocheze și să efectueze tranzacții cu criptomonede și tokeni nefungibili (NFT). Prin adăugarea suportului pentru Ledger, utilizatorii Coinbase pot opta pentru a utiliza un dispozitiv Ledger fizic pentru a stoca cheile private ale portofelelor lor offline.

Managerul principal de produs Coinbase, Adam Zadikoff, a evidențiat dezvoltarea ca fiind un mijloc de a oferi un nivel suplimentar de securitate și o mai mare liniște pentru utilizatori. Acesta a spus:

"Vrem să dăm tuturor posibilitatea de a utiliza DApps și de a accesa Web3, iar acest lucru necesită construirea celui mai ușor de utilizat și mai accesibil portofel de auto-custodie din ecosistem. Versiunea de astăzi rezolvă [...] posibilitatea de a utiliza un portofel hardware pentru o securitate sporită."

Ca parte a lansării, Coinbase a încheiat un parteneriat cu Ledger, pentru a lansa o ediție limitată a portofelului hardware Nano X, marca Coinbase pe site-ul oficial al Ledger.

După cum a fost raportat anterior, Coinbase ar stoca aproximativ 12% din toate criptomonedele, în peste 150 de tipuri de active, directorul financiar al companiei, Alesia Haas, declarând la momentul respectiv:"Aproape 50% dintre clienții noștri care efectuează tranzacții fac altceva decât să cumpere și să vândă crypto, ceea ce ne indică faptul că crypto trece de la faza de investiție inițială la faza de utilitate mult așteptată." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.