Știri crypto & Bitcoin - Prăbușirea prețului Bitcoin nu s-a terminat - strateg JPMorgan - Popularul ETP Bitcoin este pregătit să debuteze în Marea Britanie – 09-09-2021

După cea mai proastă lună mai pentru prețul Bitcoin (BTC) din ultimii 10 ani, cea mai mare criptomonedă va continua să scadă pe termen scurt, potrivit ...

Știri crypto & Bitcoin - Prăbușirea prețului Bitcoin nu s-a terminat - strateg JPMorgan - Popularul ETP Bitcoin este pregătit să debuteze în Marea Britanie – 09-09-2021

Prăbușirea prețului Bitcoin nu s-a terminat - strateg JPMorgan

După cea mai proastă lună mai pentru prețul Bitcoin (BTC) din ultimii 10 ani, cea mai mare criptomonedă va continua să scadă pe termen scurt, potrivit analiștilor de la JPMorgan.

Cererea instituțională slăbită este posibil să tragă prețul Bitcoin sub 30k $, a scris strategul JPMorgan și expertul în Bitcoin, Nikolaos Panigirtzoglou, în cea mai recentă notă de cercetare adresată clienților.

Pe baza raporturilor de volatilitate ale Bitcoin față de aur, analistul JPMorgan a prognozat că Bitcoin va continua să se tranzacționeze între 24k și 36k $ pe termen mediu. "Valoarea justă pentru Bitcoin, bazată pe un raport de volatilitate a Bitcoin față de aur de aproximativ x4, ar fi 1/4 din 145k $ sau 36k $. Valoarea justă pentru Bitcoin bazată pe raportul actual de volatilitate al Bitcoin față de aur de aproximativ x6 ar fi 1/6 din 145k $ sau 24k $. Astfel, vedem un interval de valoare justă de 24k$ până la 36k$ pe termen mediu", se arată în notă.

Panigirtzoglou a precizat că JPMorgan vede în continuare un reper de 145k $ drept "țintă teoretică" pe termen lung pentru prețul BTC, "presupunând o convergență a volatilității Bitcoin cu cea a aurului și o egalizare a alocărilor de Bitcoin cu cea a aurului, în portofoliile investitorilor".

"145k $ este prețul Bitcoin care l-ar egaliza cu deținerile de aur din sectorul privat, în scopuri investiționale de aproximativ 2,7 trilioane $ în acest moment. Inutil să mai spunem că o convergență sau o egalizare completă a volatilității sau a alocărilor este puțin probabilă în viitorul apropiat", a scris strategul, adăugând:

"Semnalul pe termen mai lung rămâne problematic, deoarece încă nu a devenit scurt. Ar mai fi nevoie de scăderi ale prețurilor până la nivelul de 26k $ înainte ca impulsul pe termen mai lung să semnaleze capitularea". (Sursa EN)

Popularul ETP Bitcoin este pregătit să debuteze în Marea Britanie

Managerul de investiții în criptomonede, ETC Group, își extinde oferta de produse tranzacționate la bursă (ETP) Bitcoin (BTC) în Regatul Unit, după ce a folosit regulile pieței elvețiene pentru a ocoli reglementările britanice mai stricte.

ETP-ul ETC Group Physical Bitcoin, care se tranzacționează sub simbolul BTCE, va începe să se tranzacționeze la Aquis Exchange din Londra și Paris. Odată lansat, BTCE va deveni primul ETP de criptomonede care se va tranzacționa în Marea Britanie.

Bradley Duke, CEO-ul ETC Group, a declarat că produsul este deja folosit de investitori ca o "acoperire eficientă împotriva inflației". El a explicat:

"ETC Group oferă expunere la Bitcoin, Ether și Litecoin prin intermediul ETP-urilor noastre pe criptomonede cu suport fizic 100%, iar aducerea produsului nostru emblematic pe Bitcoin la Aquis Exchange a fost un pas logic, pe măsură ce cererea instituțională de expunere la criptomonede crește în întreaga lume."

Alasdair Haynes, CEO al Aquis Exchange, a descris criptomonedele ca fiind o "clasă de active de bună credință" care oferă investitorilor mai multe opțiuni pentru realizarea unui portofoliu echilibrat. "Aquis are un istoric de inovație și răspunde cererii clienților pentru aceste active într-un mod agil, permițând traderilor să le acceseze într-un mediu lichid și reglementat", a spus el.

De la lansarea ETP-ului său Bitcoin în Germania, în iunie 2020, ETC Group a tranzacționat criptomonede în valoare de 5,4 miliarde $, subliniind creșterea continuă a investițiilor în active digitale în rândul instituțiilor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.