Știri crypto & Bitcoin - Președintele băncii centrale din Brazilia confirmă lansarea proiectului pilot CBDC în 2022 - Stablecoins sunt calul troian perfect pentru Bitcoin, spune CTO-ul Tether – 2-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Președintele băncii centrale din Brazilia confirmă lansarea proiectului pilot CBDC în 2022 - Stablecoins sunt calul troian perfect pentru Bitcoin, spune CTO-ul Tether – 2-10-2022

Președintele băncii centrale din Brazilia confirmă lansarea proiectului pilot CBDC în 2022

Președintele Băncii Centrale a Braziliei a confirmat că proiectul pilot al monedei digitale suverane a țării va fi lansat în acest an.

Confirmarea cu privire la moneda digitală a venit în timpul unui eveniment, în cadrul căruia, Roberto Campos Neto, președintele Băncii Centrale a Braziliei, a precizat că un program pilot CBDC ar putea intra în funcțiune în a doua jumătate a acestui an.

Valoarea viitoarei CBDC ar urma să fie ancorată la sistemul național de plăți fiat STR (Reserve Transfer System). Neto a confirmat, de asemenea, că "Digital Real" va avea o ofertă fixă și că doar o anumită cantitate va fi emisă, destul de asemănător cu Bitcoin:

"Aceasta [utilizarea STR în Real Digital] este o modalitate de a crea digitalizarea monedei fără a crea o ruptură în bilanțurile băncilor. Acest proiect ar trebui să aibă un fel de pilot în a doua jumătate a anului."

În timpul discursului său, Neto a precizat că încă mai crede că crypto este mai proeminentă ca formă de investiție decât ca formă de plată, adăugând în același timp că acest lucru s-ar putea schimba dacă adoptarea în rândul maselor crește.

Confirmarea unui proiect pilot CBDC până în a doua jumătate a anului vine după o lună de parteneriat al băncii centrale cu nouă bănci, pentru a ajuta la dezvoltarea CBDC. Odată cu confirmarea din partea președintelui băncii centrale, Brazilia s-ar alătura listei tot mai mari de țări care lucrează la moneda lor digitală suverană. (Sursa EN)

Stablecoins sunt calul troian perfect pentru Bitcoin, spune CTO-ul Tether

Fiind unul dintre reprezentanții Cointelegraph care au participat la Summit-ul Paris Blockchain Week (PBWS) la istoricul Palais Brongniart - o clădire neoclasică care a fost sediul bursei de valori pariziene din 1826 până în 1987 - reporterul de știri europene Joe Hall a avut un interviu aprofundat cu directorul de tehnologie al Bitfinex și Tether, Paolo Ardoino.

Aflat anterior pe locul 88 în prestigiosul Top 100 2021 al Cointelegraph pentru impactul său influent asupra creșterii ecosistemului financiar descentralizat (DeFi), Ardoino a vorbit despre o serie de subiecte, inclusiv despre adoptarea licitațiilor legale de facto ale Bitcoin și Tether, în orașul elvețian Lugano, despre preocupările legate de scalabilitate ale rețelelor blockchain populare și despre potențialul ca noi țări să accepte Bitcoin în viitor.

La începutul lunii martie, orașul elvețian Lugano - care este, de asemenea, un important centru financiar al Elveției - a încheiat un parteneriat de colaborare cu operatorul de stablecoin, Tether, pentru a lansa o inițiativă de 3 milioane de franci elvețieni menită să încurajeze adoptarea tehnologiilor blockchain și utilizarea activelor digitale.

Utilizând Bitcoin (BTC), Tether (USDT) și token-ul de loialitate al cetățenilor autohtoni, LVGA Points, activele pot fi tranzacționate de către localnici pentru activități precum impozitarea și achiziționarea de bunuri și servicii publice.

În plus, proiectul s-a angajat, de asemenea, să creeze programe de burse educaționale în cadrul celor trei universități din Lugano, o tabără de vară blockchain și un fond în valoare maximă de 100 de milioane de franci elvețieni (107,2 milioane de dolari) pentru a stimula creșterea start-up-urilor blockchain:"În doar o lună de la anunț, în colaborare cu orașul, am înființat un grup de lucru care include consilieri fiscali, juridici și de relocare [...] și am reușit să începem să integrăm 25-30 de companii și start-up-uri diferite [...], care, între activele companiei și averea privată, sunt evaluate între 300 și 400 de milioane de franci elvețieni."   (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.