Știri crypto & Bitcoin - Președintele Bukele prezice un raliu Bitcoin la $100K - Tot mai mulți miliardari se îndreaptă spre crypto pe fondul temerilor legate de inflația monedelor fiat – 31-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Președintele Bukele prezice un raliu Bitcoin la $100K - Tot mai mulți miliardari se îndreaptă spre crypto pe fondul temerilor legate de inflația monedelor fiat – 31-03-2022

Președintele Bukele prezice un raliu Bitcoin la $100K

Președintele salvadorian, Nayib Bukele, a împărtășit cinci predicții optimiste privind performanța Bitcoin (BTC) pentru anul 2022.

Anul trecut, El Salvador a devenit prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată, sub președinția lui Bukele, ca măsură de contracarare a inflației în creștere din țară. De la legalizare, guvernul a achiziționat 1.370 de BTC pentru rezerva țării și a reinvestit câștigurile nerealizate în noi proiecte de infrastructură, inclusiv un spital și o școală.

Președintele Bukele a prezis că alte două țări se vor alătura El Salvadorului în adoptarea Bitcoin ca mijloc legal de plată în 2022. În același an, el se așteaptă la o cursă ascendentă care va duce prețul BTC la un nou maxim istoric de 100.000 de dolari.

Bukele prevede, de asemenea, o creștere explozivă viitoare pentru cele două inițiative interne ale El Salvadorului bazate pe BTC. După cum a fost raportat anterior, președintele prevede ca Bitcoin City să devină un oraș complet funcțional, cu zone rezidențiale, centre comerciale, restaurante, un port - "totul în jurul Bitcoin".

Potrivit lui Bukele, "Bitcoin City va începe construcția" în acest an, ceea ce implică dezvoltarea orașului virtual de 1 miliard de dolari, susținut de obligațiuni BTC. Împreună cu această dezvoltare, el prezice o supra-subscriere a obligațiunilor vulcanice.

Bukele prezice, de asemenea, că Bitcoin va deveni o problemă electorală majoră în alegerile din Statele Unite din acest an și le-a spus urmăritorilor săi de pe Twitter să fie atenți la "o surpriză uriașă" la conferința Bitcoin 2022. (Sursa EN)

Tot mai mulți miliardari se îndreaptă spre crypto pe fondul temerilor legate de inflația monedelor fiat

Investitorii anterior anti-crypto se îndreaptă din ce în ce mai mult către Bitcoin (BTC) ca o acoperire împotriva îngrijorărilor legate de inflația monedei fiduciare.

Un exemplu este miliardarul de origine maghiară, Thomas Peterffy, care, într-un raport Bloomberg, a declarat că ar fi prudent să dețină 2%-3% din portofoliu în active crypto, doar în cazul în care moneda fiat "se duce naibii". Se pare că acesta are o avere de 25 de miliarde de dolari.

Firma lui Peterffy, Interactive Brokers Group Inc. a anunțat că va oferi clienților săi tranzacționare de criptomonede la jumătatea anului 2020, ca urmare a creșterii cererii pentru această clasă de active. Compania oferă în prezent Bitcoin, Ether (ETH), Litecoin (LTC) și Bitcoin Cash (BCH), dar va extinde această selecție cu încă cinci până la 10 monede în această lună.

Peterffy, care deține el însuși o sumă nedezvăluită de crypto, a declarat că este posibil ca activele digitale să obțină "randamente extraordinare", chiar dacă unele ar putea ajunge și la zero. "Cred că pot ajunge la zero și cred că pot ajunge la un milion de dolari", a adăugat acesta înainte de a declara: "Nu am nicio idee".

Fondatorul Bridgewater Associates, Ray Dalio, este un alt miliardar renumit care a dezvăluit anul trecut că portofoliul său conținea o parte în Bitcoin și Ether. Această dezvăluire a venit la doar câteva luni după ce a pus sub semnul întrebării proprietățile criptomonedelor ca depozit de valoare.

Acesta și-a schimbat acum această poziție și vede investițiile crypto ca pe niște "bani alternativi" într-o lume în care "banii lichizi sunt un gunoi'', inflația erodând puterea de cumpărare.

La sfârșitul lunii decembrie, Dalio a comentat că a fost impresionat de modul în care a rezistat crypto, înainte de a declara: "Numerarul, despre care majoritatea investitorilor cred că este cea mai sigură investiție, este, cred eu, cea mai proastă investiție". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.