Știri crypto & Bitcoin - Președintele pro-Bitcoin din El Salvador va oferi cetățenie pentru investitorii străini - Kazahstanul ar putea pierde poziția de lider al ratei hash Bitcoin la următoarea actualizare a indicelui – 10-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Președintele pro-Bitcoin din El Salvador va oferi cetățenie pentru investitorii străini - Kazahstanul ar putea pierde poziția de lider al ratei hash Bitcoin la următoarea actualizare a indicelui – 10-07-2022

Președintele pro-Bitcoin din El Salvador va oferi cetățenie pentru investitorii străini

Președintele salvadorian, Nayib Bukele vrea să ofere cetățenie celor care investesc în mica națiune din America Centrală.

Președintele Bukele a accesat Twitter pentru a informa comunitatea crypto despre faptul că trimite o listă de 52 de reforme juridice către Congres. Printre cele mai notabile propuneri, Bukele a cerut eliminarea birocrației, crearea de stimulente fiscale și, cel mai important, oferirea de cetățenie străinilor care doresc să investească în națiune.

Președintele a promis că va face din El Salvador una dintre țările cele mai centrate pe libertate, într-un moment în care lumea se prăbușește în "tiranie".

Bukele a devenit un purtător de drapel pentru adoptarea Bitcoin (BTC), dar și o figură la fel de controversată în politica internațională, din aceleași motive. Recent, un grup bipartit de senatori din Statele Unite a introdus o nouă legislație, încercând să atenueze riscurile reprezentate de adoptarea de către El Salvador a BTC ca mijloc legal de plată.

Președintele Bukele a respins noua legislație și i-a numit pe senatorii americani "boomeri", reamintindu-le în același timp că aceștia au jurisdicție zero asupra unei națiuni suverane și independente. (Sursa EN)

Kazahstanul ar putea pierde poziția de lider al ratei hash Bitcoin la următoarea actualizare a indicelui

Kazahstanul, una dintre cele mai importante locații pentru minare Bitcoin (BTC) din lume, este posibil să piardă poziția de lider în ceea ce privește cota de hash rate BTC în următoarea actualizare a distribuției hash rate, potrivit experților din industrie.

Potrivit Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI), Kazahstanul găzduia peste 18% din hash rate-ul BTC din lume în august 2021, urmând doar Statele Unite.

Creșterea puterii de minare BTC din Kazahstan a fost determinată parțial de exodul masiv al crypto miners chinezi, declanșat de represiunea criptomonedelor din China. Înainte de a scădea la zero începând cu august 2021, puterea ratei hash BTC a Chinei a reprezentat peste 75% în 2019.

Dar, în ciuda faptului că mulți giganți chinezi ai minării BTC, cum ar fi Canaan și BTC.com, și-au mutat operațiunile în Kazahstan în 2021, țara va pierde probabil în cele din urmă cota de hash rate din mai multe motive, potrivit mai multor directori din industrie. Acest lucru ar duce probabil la ieșirea Kazahstanului din primele trei țări ce minează BTC în următoarea actualizare CBECI.

Minarea de Bitcoin ar urma să scadă în cele din urmă în Kazahstan, în principal din cauza subvențiilor nesustenabile pentru energie, după cum se așteaptă Phillip Ng, vicepreședinte al dezvoltării corporative la compania de centre de date, Soluna Computing.

"Ne așteptăm ca o parte din minare să persiste în Kazahstan, dar nu anticipăm că va fi mai mult de 10% - 15% din rata hash globală, în viitor. Motivul este că subvențiile pentru energie în Kazahstan sunt nesustenabile", a declarat Ng. Acesta a citat rapoartele din ianuarie, potrivit cărora, autoritățile din Kazahstan au luat în considerare eliminarea subvențiilor pentru energie, pentru a stabiliza finanțele țării.

Un alt motiv pentru care Kazahstanul ar putea pierde poziția de lider în domeniul minării BTC este dependența țării de industria petrolului și a gazelor, potrivit co-fondatorului Origin Protocol, Josh Fraser."Țările care se bazează foarte mult pe aceste surse de energie pentru minarea crypto ar putea înregistra o scădere a ratelor de hash din cauza creșterii prețurilor sau a intervenției statului", a declarat Fraser, citând tensiunile geopolitice actuale și impactul acestora asupra prețurilor la petrol și gaze. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.