Știri crypto & Bitcoin - Președintele Tanzaniei îndeamnă banca centrală să se pregătească pentru crypto - Firmele de remitențe ezită să susțină BTC în ciuda legii privind cursul legal în El Salvador – 28-09-2021

Tanzania pare a fi cea mai recentă economie emergentă care se pregătește să îmbrățișeze Bitcoin (BTC) și activele crypto ...

Știri crypto & Bitcoin - Președintele Tanzaniei îndeamnă banca centrală să se pregătească pentru crypto - Firmele de remitențe ezită să susțină BTC în ciuda legii privind cursul legal în El Salvador – 28-09-2021

Președintele Tanzaniei îndeamnă banca centrală să se pregătească pentru crypto

Tanzania pare a fi cea mai recentă economie emergentă care se pregătește să îmbrățișeze Bitcoin (BTC) și activele crypto.

Președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a îndemnat banca centrală a țării să înceapă să exploreze activele crypto. Hassan a subliniat impactul din ce în ce mai mare al activelor digitale asupra finanțelor globale, declarând: "Am asistat la apariția unei noi călătorii prin intermediul internetului".

Ea a evidențiat lipsa adoptării și dezvoltării crypto în regiunea Africii de Est, declarând: "În întreaga regiune, inclusiv în Tanzania, nu au acceptat sau nu au început să folosească aceste rute."

"Apelul meu către Banca Centrală este că ar trebui să începeți să lucrați la această dezvoltare. Banca Centrală ar trebui să fie pregătită pentru aceste schimbări și să nu fie prinsă nepregătită."

Comentariile lui Hassan vin după ce numeroși legislatori din America Latină au făcut presiuni pentru o mai mare adoptare a criptomonedelor în alte economii emergente, inclusiv în El Salvador - unde Bitcoin a fost impus ca mijloc legal de plată.

În timp ce legiuitorii africani au fost lenți în a recunoaște și a încuraja economia crypto, regiunea a fost un punct fierbinte pentru tranzacționarea Bitcoin peer-to-peer (P2P) de ani de zile.

Potrivit Useful Tulips, Africa Subsahariană este a doua cea mai mare regiune pentru tranzacționarea P2P, după America de Nord, reprezentând aproximativ 16,5 milioane $ în volumul săptămânal.

Nigeria reprezintă jumătate din volumul regiunii, situându-se în urma Statelor Unite ca a doua cea mai mare națiune în ceea ce privește tranzacționarea P2P Bitcoin, cu 8,5 milioane $ în BTC care își schimbă mâinile săptămânal. Kenya este a doua piață peer-to-peer din Africa, cu peste 3 milioane $ în schimburi săptămânale, urmată de Ghana, cu 2 milioane $, și Africa de Sud, cu 1,6 milioane $. (Sursa EN)

Firmele de remitențe ezită să susțină BTC în ciuda legii privind cursul legal în El Salvador

În ciuda legii recent adoptate în El Salvador care prevede că Bitcoin este moneda legală, firmele locale de transfer de bani ezită să adopte Bitcoin (BTC).

Vorbind pentru Reuters, analistul fintech de la Autonomous Research, Kenneth Suchoski, a susținut că este puțin probabil ca firmele de remitențe să lanseze suport pentru Bitcoin și alte active crypto, până când vor fi îndemnate să facă acest lucru de cererea clienților, creând probabil un impas pentru industria locală de plăți.

"Pentru Western Union și pentru unii dintre ceilalți furnizori de remitențe, rețineți că majoritatea volumului din industria de remitențe se îndreaptă de pe piețele dezvoltate către piețele emergente, în primul rând către persoane - familii și prieteni - care operează în numerar", a spus el.

Suchoski estimează că mai puțin de 1% din remitențele transfrontaliere la nivel mondial se efectuează cu ajutorul activelor crypto, adăugând:

"În măsura în care Bitcoin nu este adoptat și nu există o acceptare pe scară largă, acești furnizori de remitențe vor fi în continuare relevanți în anii următori."

Firma globală de plăți, MoneyGram International, a subliniat, de asemenea, provocarea reprezentată de navigarea prin infrastructura nedezvoltată care permite rampe de trecere între activele crypto și monedele fiat locale în economiile emergente.

"Am construit o punte pentru a conecta Bitcoin și alte monede digitale la moneda fiduciară locală", a declarat pentru Reuters un reprezentant al MoneyGram, adăugând:

"Pe măsură ce criptomonedele și monedele digitale cresc în importanță, o barieră de bază în calea creșterii ulterioare este reprezentată de rampele de conectare și deconectare la monedele fiat locale." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum