Știri crypto & Bitcoin - Președintele turc ordonă partidului de guvernământ să organizeze un forum dedicat metaversului - Valkyrie vizează un ETF legat de firmele de minare Bitcoin pe Nasdaq – 21-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Președintele turc ordonă partidului de guvernământ să organizeze un forum dedicat metaversului - Valkyrie vizează un ETF legat de firmele de minare Bitcoin pe Nasdaq – 21-05-2022

Președintele turc ordonă partidului de guvernământ să organizeze un forum dedicat metaversului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan și oficiali ai partidului Ak, aflat la guvernare, s-au întâlnit pentru a discuta despre metavers, președintele solicitând o cercetare cuprinzătoare a subiectului.

Erdoğan ar fi îndemnat Partidul Ak să studieze metaversul, criptomonedele și modul în care se fac tranzacțiile cu ajutorul acestora, potrivit unui raport al Daily Sabah.

În cadrul unei reuniuni, liderii partidului au fost instruiți să cerceteze fenomenul cu ramificații semnificative pentru viitor. Aspectele economice ale metaversului, ale criptomonedelor și ale social media vor fi probabil abordate în cadrul unui forum care va fi organizat de partidul de guvernământ.

În Turcia, metaversul capătă interes. Potrivit unor rapoarte, mii de teritorii virtuale din Turcia, dintre care majoritatea sunt situate în fosta capitală istorică Istanbul, au fost deja achiziționate în cadrul platformelor de metavers, bazate pe jocuri.

După cum a fost relatat, guvernul turc s-a întâlnit recent în metavers pentru a discuta legislația privind criptomonedele. Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Elitaș, a declarat atunci: "Cred că reuniunile bazate pe metavers ar fi îmbunătățite rapid și ar deveni o parte esențială a vieții noastre."

Deși guvernul turc este deschis față de tehnologia blockchain, metavers și față de o monedă digitală emisă de stat, președintele Erdoğan este cunoscut pentru opoziția sa dură față de criptomonede. Anul trecut, în timpul unei sesiuni publice de întrebări și răspunsuri, el a "declarat război" criptomonedelor, lăsând să se înțeleagă că țara nu are niciun interes să le adopte. (Sursa EN)

Valkyrie vizează un ETF legat de firmele de minare Bitcoin pe Nasdaq

Managerul de active crypto, Valkyrie, a depus o cerere la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), pentru a tranzacționa un fond tranzacționat la bursă (ETF) cu expunere la firmele de minare Bitcoin, pe piața bursieră Nasdaq.

Într-un document depus la SEC, Valkyrie a declarat că ETF-ul său Bitcoin Miners nu va investi direct în Bitcoin (BTC), dar cel puțin 80% din activele sale nete vor oferi expunere la activul crypto, prin intermediul titlurilor de valoare ale companiilor care "obțin cel puțin 50% din veniturile sau profiturile lor" din minarea de BTC sau din furnizarea de hardware sau software legat de minare. Documentul a adăugat că Valkyrie ar investi până la 20% din activele nete ale ETF-ului în companii care dețin "o parte semnificativă a activelor lor nete" în Bitcoin.

Valkyrie a lansat un ETF Bitcoin Strategy în octombrie 2021, care a oferit o expunere indirectă la BTC cu contracte futures decontate în numerar, în urma aprobării SEC pentru un ETF similar de la ProShares. La momentul publicării, acțiunile fondului se tranzacționau pe Nasdaq pentru 14,93 dolari, după ce au scăzut cu peste 40% de la deschiderea din 22 octombrie.

În 2021, SEC a aprobat pentru prima dată vehiculele de investiții legate de instrumentele derivate BTC, dar nu a dat undă verde niciunui fond tranzacționat la bursă Bitcoin spot în Statele Unite. Valkyrie Bitcoin Miners ETF seamănă cu Digital Asset Mining ETF propus de managerul de active VanEck în decembrie 2021, care intenționează să investească 80% din activele sale totale în titluri de valoare de la firmele de minare crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.