Știri crypto & Bitcoin - Primul fond public Bitcoin al Canadei a atins suma de 1 miliard $ - Stacks anunță parteneriate importante în urma lansării mainnet – 17-03-2021

Managerul canadian de active digitale, 3iQ a înregistrat încă un prag important pentru fondul său public Bitcoin ...

Știri crypto & Bitcoin - Primul fond public Bitcoin al Canadei a atins suma de 1 miliard $ - Stacks anunță parteneriate importante în urma lansării mainnet – 17-03-2021

Primul fond public Bitcoin al Canadei a atins suma de 1 miliard $

Managerul canadian de active digitale, 3iQ a înregistrat încă un prag important pentru fondul său public Bitcoin (BTC).

Pe 14 ianuarie, fondul Bitcoin al 3iQ (QBTC) a atins pragul de 1 miliard $. Noul prag demonstrează creșterea parabolică a QBTC, după lansarea sa de către 3iQ, în aprilie 2020. QBTC este acum cu 900% mai sus decât la pragul precedent, de 100 milioane $, înregistrat în octombrie 2020.

După cum a mai fost raportat, QBTC al 3iQ este primul fond public Bitcoin listat pe o bursă de valori importantă, Bursa de Valori din Toronto. Custodia serviciilor QBTC este asigurată de către Gemini, deținută de către Cameron și Tyler Winklevoss.

La momentul publicării articolului, QBTC se tranzacționa pentru 48.63 $, cu 330% mai mult decât prețul de 11 $, cu care se tranzacționa în aprilie, când a fost listat.

Se pare că, 3iQ este una dintre cele mai mari companii de criptomonede din Canada. În luna ianuarie 2018, 3iQ a devenit primul fond crypto, reglementat de către Comisia de Valori Mobiliare din Ontario și de către autoritățile canadiene pentru valori mobiliare. În februarie 2020, 3iQ a încheiat de asemenea un parteneriat cu startup-ul blockchain, Mavennet, pentru lansarea unui stablecoin raportat la dolarul canadian.  (Sursa EN)

Stacks anunță parteneriate importante în urma lansării mainnet

Stacks, o rețea open-source, pentru crearea de legături între smart contracts, DeFi și Bitcoin (BTC) a încheiat câteva parteneriate importante, în urma lansării mainnet-ului său, trimițând astfel un mesaj puternic, că jucătorii din industrie sunt dornici să susțină noi cazuri de utilizare pentru BTC.

Lansarea mainnet-ului Stacks 2.0 a adus promisiunea unor noi cazuri de utilizare pentru Bitcoin, bazate pe limbajul pentru smart contracts, Clarity. După cum a fost raportat, Stacks 2.0 urmărește lărgirea spectrului utilității Bitcoin, în afara scenariului de aur digital, pentru a include astfel și finanțele descentralizate și smart contracts.

Foundry Digital, o companie a Digital Currency Group a anunțat că va furniza servicii de minare pentru STX, criptomoneda nativă a ecosistemului Stacks. Foundry a declarat că mișcarea aceasta trimite „un semnal clar către miners, în legătură cu oportunitatea de a mina STX.”

Blockdaemon, o platformă pentru infrastructură blockchain a anunțat de asemenea integrarea cu Stack 2.0, ceea ce va permite instituțiilor și investitorilor să devină operatori de noduri.

„Suntem în prezent martorii unei investiții fără precedent în sfera crypto, din partea instituțiilor, ceea ce demonstrează nevoia de infrastructură la nivel de companii, pentru conectarea și scalarea rețelelor blockchain,” a declarat CEO-ul Blockdaemon, Konstantin Richter.

În ceea ce privește Stacks 2.0, acesta a adăugat că:

„Avem aceeași viziune asupra creării Web 3.0 și așteptăm cu nerăbdare ca rețeaua să livreze un internet cu adevărat descentralizat și deținut de către utilizator.”

Stacks 2.0 se bazează pe un mecanism de consens proof-of-transfer, sau PoX. Noul sistem de minare utilizează proof-of-work pentru a crea noi blockchains care își au rădăcinile în securitatea Bitcoin. Co-fondatorul Stacks, Muneeb Ali a declarat că PoX poate stimula participarea în rețea, prin oferirea de recompense în Bitcoin, ceea ce nu a fost posibil înainte de crearea protocolului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.