Știri crypto & Bitcoin - Proiectul de lege crypto actualizat al Ucrainei elimină un minister ca autoritate de reglementare - Breșa de securitate a Crypto.com poate fi în valoare de până la 33 milioane de dolari, sugerează un analist on-chain – 08-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Proiectul de lege crypto actualizat al Ucrainei elimină un minister ca autoritate de reglementare - Breșa de securitate a Crypto.com poate fi în valoare de până la 33 milioane de dolari, sugerează un analist on-chain – 08-05-2022

Proiectul de lege crypto actualizat al Ucrainei elimină un minister ca autoritate de reglementare

Parlamentul ucrainean, Verkhovna Rada, a aprobat unele modificări semnificative în principala legislație privind criptomonedele din țară, cunoscută sub numele de proiectul de lege "privind activele virtuale".

Rada ucraineană a adoptat legislația în a doua lectură, în timpul unei sesiuni plenare, 272 din 365 de deputați susținând proiectul de lege.

Deputații au aprobat în mod specific mai multe recomandări ale proiectului de lege formulate de președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, eliminând Ministerul pentru Transformare Digitală al țării de pe lista autorităților care supraveghează piața criptomonedelor.

Ca atare, versiunea actualizată a proiectului de lege stabilește Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și a Bursei de Valori a Ucrainei, sau NSSMC, și Banca Națională a Ucrainei, sau NBU, ca două autorități majore de reglementare a pieței crypto.

NBU este însărcinată în mod special cu supravegherea cifrei de afaceri a activelor virtuale susținute de valori monetare. NSSMC este însărcinată cu supravegherea altor tipuri de active digitale, inclusiv a instrumentelor financiare derivate, precum și cu reglementarea furnizorilor de servicii de active virtuale.

Alex Bornyakov, ministru adjunct al Ministerului ucrainean al Transformării Digitale, a declarat că ministerul salută cele mai recente modificări aduse legii crypto din țară.

"Micșorarea organismelor de reglementare poate accelera de fapt în mod semnificativ lansarea pieței crypto. Pentru a asigura creșterea industriei crypto, suntem gata să cooperăm cu Comisia Națională a Valorilor Mobiliare și a Pieței de Valori Mobiliare. În cele din urmă, schimbarea reală pe orice piață este determinată de colaborare." (Sursa EN)

Breșa de securitate a Crypto.com poate fi în valoare de până la 33 milioane de dolari, sugerează un analist on-chain

Un analist on-chain susține că pierderile suferite de Crypto.com în urma ultimei breșe de securitate ar fi putut fi mai mari decât cele 15 milioane de dolari raportate.

Pseudonimul ErgoBTC, un analist on-chain de la firma de cercetare Bitcoin (BTC) OXT Research, susține că breșa de securitate de la Crypto.com, despre care s-a spus că a dus la pierderea a 4,6K ETH (15 milioane de dolari), ar putea valora până la 33 de milioane de dolari.

Au apărut rapoarte conform cărora Crypto.com a oprit retragerile "după ce un număr mic de utilizatori" au avut parte de tranzacții suspecte în conturile lor. De atunci, exchange-ul crypto a reluat retragerile și a confirmat că banii utilizatorilor săi erau "în siguranță", dar ulterior au apărut rapoarte potrivit cărora ar fi pierdut 4,6K ETH (15 milioane de dolari) și ar fi fost spălate cu ajutorul Tornado Cash.

ErgoBTC a scris pe Twitter sugerând că alți 444 BTC (18,5 milioane de dolari) au fost furați din portofelul de plăți al Crypto.com. ErgoBTC a declarat că OXT Research a descoperit o tranzacție suspectă de 52,55 BTC (2,18 milioane de dolari) din portofelul de custodie al Crypto.com.

În urma tranzacției, au fost efectuate "câteva sute de retrageri" care au fost apoi combinate în patru ieșiri în valoare de 67,75 BTC (2,81 milioane de dolari) fiecare, conform ErgoBTC. Cele patru loturi se ridicau la 271 BTC (11,25 milioane de dolari), toate fiind spălate prin intermediul Bitcoin tumbler - un serviciu care permite clienților să combine mai multe tranzacții și să îngreuneze urmărirea transferurilor Bitcoin de către anchetatori.

Bitcoin tumbler-ul presupus a fi utilizat de presupușii infractori pentru a spăla cei 271 BTC este un instrument bine cunoscut, utilizat de sindicatul nord-coreean de criminalitate cibernetică, Lazarus, potrivit tweet-ului ErgoBTC. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.