Știri crypto & Bitcoin - Propunerea de buget a guvernatorului Floridei vrea să lase companiile să plătească taxe în crypto - Binance ar fi în discuții pentru a lansa un exchange crypto în Indonezia – 05-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Propunerea de buget a guvernatorului Floridei vrea să lase companiile să plătească taxe în crypto - Binance ar fi în discuții pentru a lansa un exchange crypto în Indonezia – 05-03-2022

Propunerea de buget a guvernatorului Floridei vrea să lase companiile să plătească taxe în crypto

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a propus oficial guvernului statului să permită întreprinderilor să plătească taxele de stat cu criptomonede precum Bitcoin (BTC).

Guvernatorul republican a anunțat ideea ca parte a propunerii sale de buget pentru 2022-2023.

Potrivit evidențelor bugetare oficiale, DeSantis a propus să ofere 200.000 de dolari Departamentului de Servicii Financiare pentru a oferi corporațiilor din Florida posibilitatea de a "plăti taxele de stat prin criptomonede, direct la Departamentul de Stat".

"Florida încurajează criptomonedele ca mijloc de comerț și de promovare a atractivității Floridei pentru întreprinderi și a creșterii economice", se arată în document.

DeSantis a propus, în plus, alocarea a încă 500.000 de dolari pentru a explora potențialul tehnologiei blockchain pentru a păstra înregistrările autovehiculelor, pentru a autentifica tranzacțiile Medicaid și pentru a detecta eventualele fraude.

Propunerea totală de 700.000 de dolari este dedicată pentru a permite o Florida favorabilă activităților în domeniul crypto, se arată în propunerea de buget.

Florida a apărut în mod constant ca o jurisdicție majoră favorabilă criptomonedelor în Statele Unite, deoarece unul dintre orașele sale majore, Miami, este promovat în mod activ ca fiind "capitala mondială a Bitcoin și a crypto". (Sursa EN)

Binance ar fi în discuții pentru a lansa un exchange crypto în Indonezia

Binance, cel mai mare exchange crypto din lume, în funcție de volumul de tranzacționare, ar fi în discuții cu cea mai bogată familie din Indonezia, familia Hartono, pentru a deschide un exchange crypto.

Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, Binance Holdings Ltd. încearcă să finalizeze un proiect de exchange crypto cu PT Bank Central Asia (BCA), controlată de Hartonos, care este deținută de frații miliardari Budi și Michael Hartonos, și cu cea mai mare firmă de telecomunicații de stat din Indonezia, PT Telkom Indonesia, deținută de statul indonezian.

De asemenea, raportul susținea că BCA ar putea intra în parteneriat folosind o entitate comercială separată, iar termenii parteneriatului ar putea varia în momentul finalizării. Dacă va fi finalizat, ar fi al doilea exchange crypto pentru Binance în Indonezia. Primul a venit sub forma unui parteneriat cu platforma de tranzacționare crypto, Tokocrypto.

Un nou exchange crypto care implică cea mai bogată familie din țară și cea mai mare firmă de telecomunicații ar oferi Binance un punct de sprijin puternic în această țară, care are reglementări crypto pozitive. Guvernul indonezian tratează piața crypto ca pe o clasă de investiții și permite tranzacționarea acesteia alături de contractele futures pe mărfuri.După ce s-a confruntat cu provocări majore de reglementare în al doilea și al treilea trimestru din 2021, Binance caută acum să își extindă amprenta în regiunea Asia-Pacific. Ramura din Singapore a gigantului de tranzacționare crypto a achiziționat recent o participație de 18% într-o bursă privată locală de valori mobiliare, Hg Exchange. Gigantul exchange-urilor crypto a condus o altă rundă de finanțare de 1,5 milioane de dolari pentru o platformă de mesagerie tokenizată asiatică, BBS Network. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.