Știri crypto & Bitcoin - Protestatarii migrează către o platformă de strângere de fonduri crypto în urma interzicerii GoFundMe - Ted Cruz cumpără Bitcoin – 10-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Protestatarii migrează către o platformă de strângere de fonduri crypto în urma interzicerii GoFundMe - Ted Cruz cumpără Bitcoin – 10-06-2022

Protestatarii migrează către o platformă de strângere de fonduri crypto în urma interzicerii GoFundMe

Camionagii care protestează împotriva mandatului vaccinului COVID-19 în Canada au apelat la platforma de crowdfunding Tallycoin, bazată pe Bitcoin, în urma unei presiuni politice din ce în ce mai mari din partea tuturor părților, care a culminat cu anularea de către GoFundMe a campaniei "Freedom Convoy Campaign".

GoFundMe a retras campania și donațiile de 9 milioane de dolari, ca răspuns la rapoartele de violență, despre care a susținut că au încălcat termenii săi de serviciu. Inițial, donatorii trebuiau să depună o cerere pentru a le fi rambursate fondurile. Cu toate acestea, în urma unei avalanșe de critici, platforma a dat înapoi, hotărând că va rambursa automat donatorii în schimb.

La scurt timp după ce GoFundMe a eliminat campania, un grup de organizatori și-a mutat eforturile pe Tallycoin, o platformă de crowdfunding construită pe blockchain-ul Bitcoin (BTC).

"Infrastructura financiară tradițională poate fi uneori politizată și reprimată, în timp ce Bitcoin este o metodă cu adevărat rezistentă la cenzură de comunicare a valorii", se arată pe noua pagină de strângere de fonduri.

În momentul redactării acestui articol, 321.111 dolari au fost donați la campania de strângere de fonduri Tallycoin - doar o mică parte din cele 9 milioane de dolari strânse pe GoFundMe. De asemenea, rămâne de văzut dacă fondurile strânse pe Tallycoin vor fi supuse acelorași presiuni guvernamentale și politice atunci când vor fi convertite în monedă fiduciară. (Sursa EN)

Ted Cruz cumpără Bitcoin

Rafael "Ted" Cruz, tânărul senator republican din Texas, a trecut la fapte.

Potrivit unei declarații financiare depuse pe 4 februarie, Cruz a cumpărat Bitcoin (BTC) în valoare de 15.000-50.000 de dolari pe 25 ianuarie, folosind firma de brokeraj River.

La momentul respectiv, Bitcoin se tranzacționa între 36 și 37 de mii de dolari, iar în zilele următoare a crescut până la un preț actual de aproximativ 41.600 de dolari. Presupunând că nu și-a vândut BTC și nu a suportat niciun impozit pe câștigurile de capital pe termen scurt, profitul său actual din tranzacție este în jur de 2.000 - 6.850 de dolari.

Urmând exemplul colegei sale, senatoarea Cynthia Lummis din Wyoming, Cruz și-a petrecut o mare parte din a doua jumătate a perioadei de creștere a criptomonedelor aliniindu-se la industria blockchain și a criptomonedelor, în condițiile în care statul său a beneficiat de un aflux de companii de minare Bitcoin și interesul pentru acest subiect a devenit mai larg răspândit.

Acesta a pledat pentru acceptarea plăților în criptomonede la magazinele de cadouri și la automatele din complexul Capitoliului SUA și s-a opus unei prevederi din recentul proiect de lege privind infrastructura despre care criticii au spus că ar extinde definiția de "broker" la miners și, eventual, chiar la validatori și codificatori.

În timpul actualului val de frig care a cuprins statul Texas, unii crypto miners au încetinit sau și-au încetat operațiunile pentru a ajuta la protejarea infrastructurii rețelei energetice a statului, care a cedat în timpul unui îngheț prelungit în 2021. Cruz însuși a fost absent în mod notoriu pentru o parte din acea perioadă, deoarece a vizitat stațiunea mexicană Cancún.River Financial este licențiată în mai multe state americane, dar nu notează pe site-ul său o licență de agent de transfer de bani din Texas. Cu toate acestea, potrivit ghidului Departamentului bancar din Texas privind monedele virtuale, "nu este necesară nicio licență de schimb valutar în Texas pentru a efectua orice tip de tranzacție de schimb de monede virtuale cu monede suverane". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.