Știri crypto & Bitcoin - Raoul Pal - valoarea maximă a pieței crypto ar putea fi de 100x mai mare până în 2030 - Tranzacțiile crypto în Thailanda se pare că sunt supuse acum unui impozit de 15% pe câștigurile de capital – 7-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Raoul Pal - valoarea maximă a pieței crypto ar putea fi de 100x mai mare până în 2030 - Tranzacțiile crypto în Thailanda se pare că sunt supuse acum unui impozit de 15% pe câștigurile de capital – 7-04-2022

Raoul Pal - valoarea maximă a pieței crypto ar putea fi de 100x mai mare până în 2030

Fostul manager al fondului de investiții, Goldman Sachs și CEO al Real Vision, Raoul Pal, crede că, până la sfârșitul acestui deceniu capitalizarea pieței crypto ar putea crește de 100 de ori.

La momentul redactării acestui articol, capitalizarea totală a pieței sectorului crypto la nivel global se ridică la 2.200 de miliarde de dolari, iar Pal a declarat pentru podcast-ul Bankless Brasil că "există o șansă rezonabilă" ca această cifră să crească la aproximativ 250 de trilioane de dolari, dacă modelele de adoptare a rețelelor crypto continuă pe traiectoria actuală.

Pal a făcut comparații între reperele actuale ale altor piețe și clase de active, cum ar fi acțiunile, obligațiunile și bunurile imobiliare, menționând că toate acestea au o capitalizare de piață cuprinsă între "250 și 350 de trilioane de dolari".

"Dacă mă uit la piața totală a instrumentelor derivate, aceasta este de 1 cvadrilion de dolari. Cred că există o șansă rezonabilă ca aceasta să devină o clasă de active de 250 de trilioane de dolari, ceea ce înseamnă de 100 de ori mai mult decât acum, ceea ce ar fi cea mai mare creștere a unei clase de active din întreaga istorie în cea mai scurtă perioadă de timp."

"Acest lucru se va potrivi destul de mult cu ideea că 3,5 miliarde de oameni o folosesc - aceasta este doar o extrapolare a cifrelor de creștere a rețelei. Așadar, dacă [există] 3,5 miliarde de utilizatori în 2030, capitalizarea pieței va fi ceva de genul 250 de trilioane de dolari", a adăugat acesta. (Sursa EN)

Tranzacțiile crypto în Thailanda se pare că sunt supuse acum unui impozit de 15% pe câștigurile de capital

Guvernul Thailandei progresează în reglementarea ecosistemului local de criptomonede, adoptând, se pare, noi norme fiscale pentru această industrie.

Profiturile obținute din tranzacționarea criptomonedelor în Thailanda sunt acum supuse unui impozit de 15% pe câștigurile de capital, a relatat agenția de presă The Bangkok Post.

De asemenea, Departamentul de Venituri din Thailanda intenționează să își intensifice atribuțiile de monitorizare, ca urmare a unei piețe de active digitale în plină expansiune anul trecut. Departamentul are autoritatea de a colecta impozite din tranzacțiile cu criptomonede, deoarece profiturile din această activitate sunt considerate venituri impozabile în conformitate cu secțiunea 40 din Decretul regal de modificare a Codului veniturilor nr. 19, se arată în raport.

Ministerul de Finanțe a recomandat investitorilor să își calculeze și să își raporteze veniturile din criptomonede în declarațiile fiscale din 2022 pentru a evita penalitățile legale. Noul impozit va fi colectat de la toți contribuabilii care au obținut profituri din crypto, inclusiv din operațiuni de tranzacționare și de minare.

Pe de altă parte, se pare că exchange-urile crypto sunt scutite de noile cerințe fiscale.

Akalarp Yimwilai, co-fondator și CEO la principalul exchange local Zipmex Thailand, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la incertitudinea continuă în ceea ce privește procesul de raportare a impozitului pe crypto și modul de calculare a profiturilor.

"Metodele și calculele fiscale ar trebui să fie mai concise, mai clare și mai ușor de înțeles. Mulți oameni pe care îi cunosc doresc să plătească impozite, dar nu știu cum să le calculeze", a declarat Akalarp. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.