Știri crypto & Bitcoin - Raport Messari – Asia constituie jumătate din tranzacționarea de crypto la nivel global - Depunerile făcute la SEC de către BlackRock listează produsele derivate Bitcoin ca posibile investiții – 30-03-2021

Cercetările Messari s-au adâncit în peisajul crypto asiatic și au dezvăluit faptul că, regiunea constituie aproximativ jumătate din tranzacționarea ...

Știri crypto & Bitcoin - Raport Messari – Asia constituie jumătate din tranzacționarea de crypto la nivel global - Depunerile făcute la SEC de către BlackRock listează produsele derivate Bitcoin ca posibile investiții – 30-03-2021

Raport Messari – Asia constituie jumătate din tranzacționarea de crypto la nivel global

Cercetările Messari s-au adâncit în peisajul crypto asiatic și au dezvăluit faptul că, regiunea constituie aproximativ jumătate din tranzacționarea tuturor activelor digitale, de la nivel global și deține șase unicorni crypto, din top zece.

Raportul, scris de către analista Mira Christanto a confirmat faptul că, China, Japonia, Coreea, Hong Kong și Singapore sunt lideri de piață, cu mari rezerve de lichidități, adăugând faptul că și alte țări asiatice dețin un mare potențial de scalare.

„Întrucât Asia constituie 60% din populația lumii, companiile de infrastructură de la nivel global sunt interesate să intre pe această piață în creștere.”

China domină de asemenea și în termeni de activitate a whales și a traderilor importanți:

„Estul Asiei (majoritar China) este dominat de traderii mari, cu 90% din toate volumele, la peste 10 000$. Estul Asiei se implică în mai multe tranzacții pe termen scurt, pentru o mai mare varietate de active, prin comparație cu America de Nord, care se axează mai mult pe dețineri de Bitcoin, pe termen lung.”

Citând date ale Chainalysis, raportul afirmă că în timpul celor 12 luni, până în iunie 2020, Asia a constituit 43% din activitatea criptomonedelor la nivel global, sau aproximativ 300 miliarde $, în tranzacții. Christanto a adăugat faptul că, activitatea Asiei este echivalentă cu cea combinată a SUA și a Europei. (Sursa EN)

Depunerile făcute la SEC de către BlackRock listează produsele derivate Bitcoin ca posibile investiții

BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume și-ar putea pregăti intrarea pe piața produselor derivate Bitcoin (BTC), conform a două depuneri efectuate la SEC.

Cele două depuneri de prospecte – BlackRock Funds V și BlackRock Global Allocation Fund, Inc. – au apărut pe website-ul SEC. Ambele depuneri menționează posibilitatea utilizării produselor derivate Bitcoin și a altor active, ca parte a schemei de investiții a companiei. Cu toate acestea, niciuna dintre cele două depuneri nu face o declarație definitivă asupra utilizării Bitcoin futures, acum sau în viitor.

Prospectul afirmă:

„Fiecare fond poate utiliza instrumente menționate ca instrumente financiare derivate, care sunt instrumente financiare ce își derivă valoarea din una sau mai multe valori mobiliare, materii prime (precum aurul sau petrolul), monede (inclusiv bitcoin), rate ale dobânzii, evenimente de credit sau indici (o măsură a valorii sau a ratelor, cum ar fi Indicele S&P 500, sau rata de creditare).”

BlackRock a menționat de asemenea Bitcoin, atunci când s-a referit la numeroși factori de risc pentru instrumentele financiare derivate. În cazul Bitcoin, activul digital poate induce un risc de lipsă a lichidităților:

„Investiția unui fond în bitcoin futures poate implica un risc de lipsă a lichidităților, întrucât acestea nu sunt atât de mult tranzacționate precum alte futures, dat fiind că piața futures a bitcoin este relativ nouă.”

Executivul BlackRock a vorbit într-o manieră pozitivă despre Bitcoin în ultimele luni, oglindind astfel o schimbare în sentimentul de la nivel instituțional, față de activele digitale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.