Știri crypto & Bitcoin - Retailerii vor stimula adoptarea plăților crypto - Președintele Bukele le răspunde criticilor privind „experimentul Bitcoin” – 22-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Retailerii vor stimula adoptarea plăților crypto - Președintele Bukele le răspunde criticilor privind „experimentul Bitcoin” – 22-03-2022

Retailerii vor stimula adoptarea plăților crypto

Plățile crypto ar putea fi inovația pe care o caută companiile. Un sondaj recent realizat de rețeaua de plăți, Mercuryo, a arătat că 57% dintre respondenți consideră că acceptarea plăților în criptomonede ar oferi companiilor un avantaj competitiv. Printre alte statistici remarcabile, mai mult de o treime dintre întreprinderi au raportat că, clienții au cerut să plătească în Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau în altă monedă digitală.

La scurt timp după ce s-a aflat că Dogecoin (DOGE) va fi testat pentru plățile pentru mărfurile Tesla și că WhatsApp a început să testeze plățile cu portofelul Novi al Meta, raportul Mercuryo subliniază faptul că serviciile de plată cu amănuntul vor continua să fie un factor cheie de adoptare a criptomonedelor.

Raportul a chestionat 501 factori de decizie financiară de rang înalt din Regatul Unit. Aproape jumătate din dimensiunea eșantionului a fost alcătuită din întreprinderi mari, cu peste 250 de angajați. Dintre respondenți, 40% fac parte din conducerea la nivel de consiliu de administrație, în timp ce restul sunt parteneri sau proprietari de afaceri.

Cu toate acestea, este esențial faptul că marile întreprinderi ar putea fi din ce în ce mai mult în frunte. În legătură cu aceste rezultate, Petr Kozyakov, CEO și co-fondator al Mercuryo, a declarat că:

"Cercetarea noastră evidențiază faptul că 75% din toate companiile mari cred că criptomonedele vor fi integrate în cele din urmă în fiecare formă de servicii financiare."

Acesta a adăugat că, 72% dintre marile întreprinderi din sectorul plăților consideră că criptomonedele reprezintă viitorul plăților. Peste 75% au observat o cerere crescută din partea clienților și furnizorilor de a oferi crypto ca opțiune de plată. (Sursa EN)

Președintele Bukele le răspunde criticilor privind „experimentul Bitcoin”

Președintele salvadorian, Nayib Bukele, și-a reafirmat încă o dată pe Twitter credința în supremația Bitcoin (BTC), afirmând de data aceasta că, după ce va avea loc o adopție pe scară largă, "se va termina jocul pentru moneda fiat".

Președintele salvadorian a fost un pilon de bază în titlurile de știri datorită achizițiilor regulate de BTC ale guvernului său și a poziției absolute pro-Bitcoin. Acesta a făcut declarații și comentarii frecvente pentru a susține criptomoneda originală, refuzând în același timp să se clintească în fața criticilor potrivit cărora Bitcoin este o idee proastă pentru națiune.

Recentul tweet al președintelui Bukele vine în timp ce comunitatea internațională lansează un atac împotriva El Salvadorului pentru "experimentul său Bitcoin".

Fondul Monetar Internațional a criticat mișcarea El Salvadorului de a adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată în iunie, dar țara a adoptat-o totuși și a început să accepte BTC ca monedă legală în septembrie. Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei, este un critic cunoscut al Bitcoin. Mai recent, în timp ce vorbea în cadrul uniunii studenților de la Universitatea din Cambridge, Bailey și-a exprimat îngrijorarea cu privire la decizia El Salvadorului de a folosi Bitcoin ca monedă, din cauza volatilității extreme a acesteia.

Cu toate acestea, Bukele a ripostat, subliniind că, în timp ce restul lumii considera El Salvador drept un "experiment Bitcoin", acesta își transforma economia prin adoptarea în masă a Bitcoin. De asemenea, Bukele a susținut că, atunci când moneda fiat nu va mai fi un factor în comparație cu dominația BTC, El Salvador va fi considerat scânteia care declanșează adevărata revoluție. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.