Știri crypto & Bitcoin - Riksbank - Popularitatea în creștere a Bitcoin va duce la mai multe reglementări - Banca britanică Starling va relua depozitele pentru exchange-uri crypto, la sfârșitul lunii iunie – 10-09-2021

Creșterea persistentă a criptomonedelor și adoptarea din ce în ce mai frecventă a acestora țin în ...

Știri crypto & Bitcoin - Riksbank - Popularitatea în creștere a Bitcoin va duce la mai multe reglementări - Banca britanică Starling va relua depozitele pentru exchange-uri crypto, la sfârșitul lunii iunie – 10-09-2021

Riksbank - Popularitatea în creștere a Bitcoin va duce la mai multe reglementări

Creșterea persistentă a criptomonedelor și adoptarea din ce în ce mai frecventă a acestora țin în alertă autoritățile monetare internaționale.

În comentariile sale din această săptămână, Stefan Ingves, guvernatorul Riksbank - banca centrală a Suediei - a declarat că popularitatea crescândă a activelor digitale ridică mizele pentru autoritățile de reglementare, bancherii centrali și legislatorii din întreaga lume:

"Când ceva devine suficient de mare, intră în joc lucruri precum interesele consumatorilor și spălarea banilor. Așadar, există motive întemeiate să credem că [reglementarea] va avea loc".

Elaborarea unor cadre de reglementare pentru un activ care a fost inițial conceput pentru a eluda însăși arhitectura și regulile finanțelor tradiționale nu este o sarcină ușoară. În SUA, vicepreședintele pentru supraveghere al Rezervei Federale, Randal Quarles, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că actualele prevederi de reglementare pentru criptomonede sunt inadecvate, indicând că Fed este în curs de a analiza cea mai bună modalitate de a aborda această problemă. Observațiile lui Quarles au fost făcute în mijlocul unei săptămâni de volatilitate sălbatică pe piețele crypto, Bitcoin (BTC) pierzând temporar o valoare abruptă de 15k $, dintr-o singură lovitură.

Între timp, Uniunea Europeană s-a angajat să "instituie un cadru cuprinzător care să permită adoptarea tehnologiei distributed ledger (DLT) și a activelor crypto în sectorul financiar" până în 2024 - un cadru care va aborda, de asemenea, riscurile implicate de adoptarea acestor tehnologii la scară largă. (Sursa EN)

Banca britanică Starling va relua depozitele pentru exchange-uri crypto, la sfârșitul lunii iunie

Starling, o bancă online cu sediul în Marea Britanie, se pregătește să reia plățile către exchange-urile crypto, după ce săptămâna trecută a suspendat depozitele de la acestea.

Un purtător de cuvânt al Starling a declarat că banca este pregătită să repornească plățile către exchange-urile crypto pe 23 iunie, după ce a suspendat temporar această funcție, ca măsură de protecție a clienților săi.

Starling a blocat plățile către unele exchange-uri crypto, citând "niveluri ridicate de suspiciuni de infracțiuni financiare cu plăți către unele exchange-uri crypto". Banca a precizat că va anula măsura după ce va adopta "verificări suplimentare specifice pentru plățile către exchange-urile crypto".

Purtătorul de cuvânt a subliniat că acțiunea nu a fost "o problemă pentru Starling, ci pentru toate băncile", referindu-se la comentariile oficiale ale Parlamentului cu privire la statutul legal al schimburilor de criptomonede în Regatul Unit. John Glen, membru al parlamentului britanic pentru Salisbury și secretar economic al Trezoreriei, a declarat că doar cinci companii au fost autorizate de către Autoritatea de Conduită Financiară, să opereze o afacere crypto în țară.

Potrivit datelor de pe site-ul oficial al FCA, printre aceste companii se numără două firme afiliate Gemini, Gemini Europe Services și Gemini Europe, Digivault, de la Diginex, banca Ziglu, , și exchange-ul Archax.

"Dintre firmele evaluate până în prezent, peste 90% și-au retras cererea în urma intervenției FCA. Există 167 de întreprinderi de active crypto cu cereri restante", a declarat Glen.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.