Știri crypto & blockchain - Rusia nu face "absolut nimic" pentru a reglementa crypto, spune șeful RACIB - Oricine studiază Bitcoin sfârșește prin a investi în el, spune Scaramucci – 06-01-2022

Știri crypto & blockchain - Rusia nu face "absolut nimic" pentru a reglementa crypto, spune șeful RACIB - Oricine studiază Bitcoin sfârșește prin a investi în el, spune Scaramucci – 06-01-2022

Rusia nu face "absolut nimic" pentru a reglementa crypto, spune șeful RACIB

În ciuda faptului că Rusia a adoptat prima sa lege privind criptomonedele în ianuarie 2021, piața criptomonedelor din această țară este încă în mare parte nereglementată și este asociată cu multă incertitudine, potrivit unui avocat al industriei locale.

Yury Pripachkin, șeful Asociației ruse a industriei crypto și Blockchain (RACIB), a susținut că reglementările existente în Rusia în domeniul criptomonedelor nu sunt altceva decât "jumătăți de măsură" care nu au nimic de-a face cu soluții sistematice.

Într-un interviu acordat agenției locale de știri RBC, Pripachkin s-a referit la faptul că președintele rus Vladimir Putin a emis mai multe mandate consecutive de adoptare a reglementărilor crypto în ultimii patru ani. Executivul a subliniat că, capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a crescut de la aproximativ 200 de miliarde de dolari în 2017 la nivelul actual de 2.700 de miliarde de dolari, dar legiuitorii locali nu au făcut, în esență, nimic pentru a capta această valoare.

"Rusia nu a făcut absolut nimic pentru a reglementa piața locală de criptomonede, care reprezintă 10% din piața globală de criptomonede", a spus Pripachkin. El a adăugat că dimensiunea pieței crypto rusești este comparabilă cu veniturile anuale ale bugetului federal, de 270 de miliarde de dolari.

Pripachkin a susținut că legea crypto din Rusia "Cu privire la activele financiare digitale" oferă o bază legală pentru crypto în sens larg, dar nu definește termenii majori din industrie, cum ar fi smart contracts, și nici nu reglementează activități cum ar fi minarea, emiterea și impozitarea crypto.

Șeful RACIB nu este singurul care consideră că industria criptomonedelor din Rusia este în mare parte o zonă gri. Anna Maximenko, consilier în cadrul firmei internaționale de avocatură Debevoise & Plimpton, consideră că actuala reglementare a criptomonedelor din Rusia este "limitată la definiția criptomonedelor" și la alte câteva aspecte, cum ar fi interzicerea plăților crypto. (Sursa EN)

Oricine studiază Bitcoin sfârșește prin a investi în el, spune Scaramucci

Investitorii care studiază cu atenție Bitcoin (BTC) sunt convinși în cele din urmă să dețină o participație în crypto, potrivit directorului general și fondatorului SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci.

Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii Capital Connection, de pe CNBC, Scaramucci - care a ocupat, de asemenea, timp de 10 zile funcția de director de comunicare al președintelui Donald Trump - i-a îndemnat pe investitori să "își facă temele pentru Bitcoin" și să "înțeleagă ce este". De asemenea, acesta a sugerat investitorilor să citească cartea albă scrisă de creatorul anonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Înțelegerea Bitcoin duce în mod inevitabil la o adopție în creștere, deoarece mulți investitori proeminenți din întreaga lume realizează potențialul crypto, a spus Scaramucci:

"Oricine își face temele [...] sfârșește prin a investi în acesta. Uitați-vă la Ray Dalio, un sceptic în privința Bitcoin, acum investitor în Bitcoin".

Executivul a adăugat că și alți investitori de renume mondial, precum Paul Tudor Jones și miliardarul american Stanley Druckenmiller, au cumpărat Bitcoin. "Aceștia sunt tipi străluciți care și-au făcut temele și au ajuns la concluzia că trebuie să dețină o parte din Bitcoin", a spus el. Scaramucci a precizat că Bitcoin a crescut cu peste 100.000% de la înființarea sa în ianuarie 2009. "Dacă ați avut un cent în Bitcoin și 99 de cenți în numerar în ultimul deceniu, ați depășit totul. Gândiți-vă la asta", a precizat Scaramucci. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.