Știri crypto & Bitcoin - Rușii dețin în mod colectiv 130 de miliarde de dolari în crypto conform premierului - Noua companie a lui Samson Mow, JAN3, ajută la construirea Bitcoin City în El Salvador – 27-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Rușii dețin în mod colectiv 130 de miliarde de dolari în crypto conform premierului - Noua companie a lui Samson Mow, JAN3, ajută la construirea Bitcoin City în El Salvador – 27-09-2022

Rușii dețin în mod colectiv 130 de miliarde de dolari în crypto conform premierului

Premierul rus a declarat că averile în criptomonede ale rușilor valorează miliarde de dolari, dar guvernul nu a adoptat încă un cadru de reglementare pentru această industrie.

Rușii dețin în mod colectiv peste 10.000 de miliarde de ruble (130 de miliarde de dolari) în criptomonede precum Bitcoin (BTC), a afirmat premierul rus, Mihail Mișușin, la prezentarea raportului anual al guvernului rus.

Premierul nu a menționat sursa acestei cifre, precizând că suma se bazează pe "diverse estimări", afirmând:

"Suntem conștienți de faptul că avem peste 10 milioane de tineri care și-au deschis până acum portofele crypto, pe care au transferat sume importante de bani, care depășesc 10 trilioane de ruble."

Dacă sunt adevărate, cele mai recente estimări privind deținerile de criptomonede rusești citate de Mishustin sunt destul de apropiate de rezerva de aur a Rusiei, care se pare că se ridica la 140 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii martie 2022. Potrivit estimărilor Casei Albe, deținerile de aur ale Rusiei reprezintă aproximativ 20% din rezervele totale ale băncii centrale a țării.

Cele mai recente cifre ale guvernului rus vin la câteva luni după ce, anul trecut, Banca Rusiei a anunțat că intenționează să evalueze dimensiunea deținerilor locale de criptomonede. De atunci, banca centrală a estimat că valoarea anuală a tranzacțiilor crypto din Rusia se ridică la doar aproximativ 5 miliarde de dolari. La începutul acestui an, unele surse estimaseră că totalul deținerilor crypto ale Rusiei se ridică la 214 miliarde de dolari.

Unii directori importanți din industria crypto sunt încrezători că criptomonedele nu le sunt de folos rușilor ca instrument de eludare a sancțiunilor. Changpeng Zhao, fondatorul și directorul general al Binance, cel mai mare exchange crypto din lume în funcție de volumele de tranzacționare, a declarat că rușii nu pot folosi cu adevărat criptomonedele pentru a scăpa de sancțiuni, deoarece tranzacțiile crypto nu sunt anonime.

"Majoritatea tranzacțiilor trebuie să treacă printr-un exchange centralizat, orice tranzacție mare de valoare, deoarece exchange-urile descentralizate nu au încă suficientă lichiditate. [...] Așadar, este o concepție greșită că Bitcoin este anonim. Caracteristica anonimă a Bitcoin este foarte, foarte slabă." (Sursa EN)

Noua companie a lui Samson Mow, JAN3, ajută la construirea Bitcoin City în El Salvador

Samson Mow, fost director de strategie al Blockstream și fondator al Pixelmatic, a declarat că a înființat o nouă companie, numită JAN3, care se va concentra pe accelerarea adoptării Bitcoin (BTC).

Antreprenorul Bitcoin, chinezo-canadian, a declarat pentru Reuters că JAN3 a semnat deja un memorandum de înțelegere, pentru a ajuta la dezvoltarea infrastructurii digitale în El Salvador.

"Este un memorandum de înțelegere general care spune că vom lucra împreună pentru a construi infrastructura digitală pentru țară și pentru Bitcoin City".

Mow a adăugat că luarea deciziei ca JAN3 să colaboreze cu El Salvador a fost o alegere ușoară: "Pur și simplu mi-am înființat compania și am spus "vreți să lucrăm împreună?", iar ei au spus "sigur"."

Mow și noua sa firmă vor lucra alături de președintele El Salvadorului, Nayib Bukele, și de guvernul acestuia pentru a ajuta la înființarea Bitcoin City, o dezvoltare care, se pare, va folosi energia geotermală de la vulcanii din apropiere pentru a alimenta minarea Bitcoin, precum și infrastructura orașului.

Potrivit contului de Twitter recent înființat de JAN3, care se mândrește cu un număr de 3.300 de urmăritori în creștere rapidă, compania ar fi obținut o finanțare de 21 de milioane de dolari la o evaluare de 100 de milioane de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de directorul de investiții al Atlanta Digital Currency Fund, Alistair Milne, co-fondatorul firmei de minare crypto, F2Pool, Chun Wang, precum și de El Zonte Capital, un nou fond de investiții, fondat de proeminentul Bitcoin bull, Max Keiser și de soția sa, Stacy Herbert. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.