Știri crypto & Bitcoin - Samson Mow introduce o nouă adopție a statelor-națiune pentru crypto la Bitcoin 2022 - Bitcoin 2022: Thiel îl numește pe Buffett "sociopat" – 26-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Samson Mow introduce o nouă adopție a statelor-națiune pentru crypto la Bitcoin 2022 - Bitcoin 2022: Thiel îl numește pe Buffett "sociopat" – 26-09-2022

Samson Mow introduce o nouă adopție a statelor-națiune pentru crypto la Bitcoin 2022

Vorbind la conferința Bitcoin 2022 din Miami, Samson Mow, fost director de strategie al Blockstream, a numit trei noi jurisdicții care ar urma să adopte sau să propună adoptarea Bitcoin (BTC) ca mijloc legal de plată. După cum a spus Mow, prima este cea a insulei caraibiene Roatán, care face parte din Honduras. Honduras Prospera Inc. este organizatorul și promotorul acestei jurisdicții. Președintele entității, Joel Bomgar, a declarat în fața audienței:

"Bitcoin în cadrul Prospera funcționează ca mijloc legal de plată. Asta înseamnă că nu există impozit pe câștigurile de capital pe BTC, puteți face tranzacții libere folosind BTC și puteți plăti taxe și impozite către jurisdicție în BTC."

În plus, Bomgar a anunțat că, jurisdicția Prospera va permite municipalităților din Honduras și entităților corporative din afara Statelor Unite să plaseze obligațiuni Bitcoin în cadrul Prospera. În plus, investitorii acreditați, adică rezidenții din SUA care se califică pentru un prag de valoare netă ridicată sau de venit, pot, de asemenea, să investească direct în Honduras Prospera Inc. și să primească tokeni de acțiuni securizate.

Următoarea jurisdicție care va face Bitcoin mijloc legal de plată este cea din Madeira, o regiune autonomă a Portugaliei. Miguel Albuquerque, președintele guvernului regional din Madeira, a declarat că "Persoanele fizice din Maderia nu sunt supuse impozitului pe câștigurile de capital atunci când cumpără și vând Bitcoin", prezentând totodată rata de 5% a impozitului pe profit în zona sa de liber schimb din regiune, ca fiind una dintre cele mai scăzute din Europa.

În cele din urmă, senatorul mexican Indira Kempis a lansat posibilitatea de a legifera Bitcoin ca mijloc legal de plată, președintele mexican, în conformitate cu afirmațiile anterioare, comentând:

"În Mexic, 67 de milioane de oameni nu sunt incluși în sistemul nostru financiar. Bitcoin este soluția la această problemă. Prin incluziune financiară și educație financiară, oamenii pot avea o calitate mai bună a vieții." (Sursa EN)

Bitcoin 2022: Thiel îl numește pe Buffett "sociopat"

Ziua a doua a evenimentului Bitcoin 2022 de la Miami a fost la fel de colorată cum ne-am obișnuit, cu co-fondatorul PayPal și capitalistul de risc Peter Thiel, care și-a prezentat "lista de dușmani" Bitcoin (BTC), în timp ce al treilea cel mai bogat om din Mexic, Ricardo Salinas, a dezvăluit că are 60% din portofoliul său în Bitcoin.

Thiel, unul dintre vorbitorii principali, a urcat pe scena principală Nakamoto a conferinței, la începutul după-amiezii, și a început discursul cu stil, aruncând un teanc de bancnote de 100 de dolari în mulțime, în încercarea de a explica diferența dintre crypto și moneda fiduciară susținută de guvern.

În timp ce mulțimea se întindea rapid după bani, Thiel a glumit: "Credeam că voi ar trebui să fiți maximaliștii Bitcoin".

El a ținut apoi un discurs energic pro-Bitcoin, în care a prezis că Bitcoin va crește de 100 de ori față de prețul actual și că piețele financiare tradiționale se vor prăbuși în cele din urmă.

"Băncile centrale vor da faliment. Ne aflăm la sfârșitul regimului banilor fiduciari."

Thiel a oferit, de asemenea, lista sa de dușmani, în care l-a dat pe primul loc pe legendarul investitor Berkshire Hathaway, Warren Buffett, catalogându-l drept "Dușmanul nr. 1". Thiel l-a numit pe Buffett un "bunic sociopat" - având în mod evident probleme cu comentariile critice la adresa Bitcoin ale directorului general al Berkshire Hathaway.Lista lui Thiel îi includea, de asemenea, pe directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, și pe directorul general al Blackrock, Larry Fink, denunțând grupul de miliardari pentru că ar conduce o "gerontocrație" - o societate condusă de bătrâni - împotriva criptomonedelor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.