Știri crypto & Bitcoin - Santo Blockchain va livra 50 de ATM-uri Bitcoin în Panama - Mexicul confirmă planurile de introducere a CBDC-urilor în 2024 – 29-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Santo Blockchain va livra 50 de ATM-uri Bitcoin în Panama - Mexicul confirmă planurile de introducere a CBDC-urilor în 2024 – 29-03-2022

Santo Blockchain va livra 50 de ATM-uri Bitcoin în Panama

Panama face tot posibilul să țină pasul cu Bitcoinizarea din El Salvador, prin instalarea a 50 de ATM-uri Bitcoin (BTC) în 2022. Mulțumită Santo Blockchain, 50 din cele 300 de ATM-uri planificate vor începe să fie livrate în America Latină la începutul anului 2022.

O companie blockchain și de criptomonede integrată pe verticală, cu birouri în Saigon, Vietnam și Panama City, Santo Blockchain va investi anul acesta un total de 1 milion de dolari, în America Latină, în general, ca parte a planului său de 300 de ATM-uri Bitcoin.

Santo Blockchain a anunțat că Panama va fi prima țară care va beneficia de bancomatele Bitcoin nou achiziționate, în timp ce Columbia și Costa Rica sunt următoarele pe radarul său.

Panama a devenit o jurisdicție din ce în ce mai prietenoasă cu criptomonedele. În septembrie, a fost redactat un nou proiect de lege pentru a recunoaște BTC ca metodă alternativă de plată, ceea ce ar putea permite libertăți mai mari în Panama atunci când se utilizează crypto.

Directorul executiv al Santo Blockchain, Frank Yglesias, cunoscut drept "Crypto Hemingway", este consilier crypto pentru congresmenul panamez, Alejandro Castillero, care supraveghează reglementările privind noile legi. Despre afacerea celor 300 de ATM-uri, Yglesias a spus:

"Santo se află într-o călătorie pentru a contribui la aducerea unui nou val de banking crypto, investiții și comerț la peste 400.000.000 de persoane din America Latină, care nu sunt bancarizate, sau nu pot fi bancarizate, inclusiv 10% până la 15% dintre hispanicii din Statele Unite care, de asemenea, nu pot fi bancarizați." (Sursa EN)

Mexicul confirmă planurile de introducere a CBDC-urilor în 2024

Mexicul a anunțat că va introduce o nouă monedă digitală a băncii centrale naționale (CBDC) în 2024, potrivit unui tweet. Tweet-ul realizat de un cont care reprezintă președinția mexicană a subliniat că "noile tehnologii și infrastructura de plată de ultimă generație" vor ajuta Mexicul să devină mai incluziv din punct de vedere financiar.

Planurile pentru o CBDC urmează declarației recente a președintelui mexican, Andrés Manuel López Obrador, potrivit căreia este puțin probabil ca Mexicul să calce pe urmele El Salvadorului și să folosească criptomonede precum Bitcoin (BTC) ca monedă legală.

Cel puțin doi legislatori din Mexic au sugerat ca țara să adopte activele digitale pentru a fi vârful de lance al "tranziției către crypto și fintech". Ricardo Salinas Pliego, un miliardar și unul dintre cei mai bogați oameni din Mexic, a declarat, de asemenea, că Banco Azteca ar lua în considerare acceptarea criptomonedelor. Într-un videoclip festiv de două minute, miliardarul a făcut recent un apel la cei 957.200 de urmăritori ai săi de pe Twitter să lase în urmă banii fiat și să investească în BTC, cerându-le să dea retweet și să distribuie mesajul.

Deși numeroase persoane din sectorul public și din mediul de afaceri pledează pentru utilizarea crypto, autoritățile din această națiune au declarat în 2020 că, cartelurile folosesc monedele digitale pentru a spăla bani. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.