Știri crypto & Bitcoin - Scrisoarea acționarilor MicroStrategy - Vom urmări viguros mai multe achiziții de BTC - Terraform Labs donează încă 880 de milioane de dolari fundației Luna Guard – 7-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Scrisoarea acționarilor MicroStrategy - Vom urmări viguros mai multe achiziții de BTC - Terraform Labs donează încă 880 de milioane de dolari fundației Luna Guard – 7-10-2022

Scrisoarea acționarilor MicroStrategy - Vom urmări viguros mai multe achiziții de BTC

Directorul general al MicroStrategy, Michael Saylor, a proclamat acționarilor companiei sale că firma sa intenționează să "urmărească cu fermitate" strategia sa privind activele de rezervă, pentru a cumpăra și a deține mai mult Bitcoin.

Compania lui Saylor, cotată la bursă, este cel mai mare deținător de Bitcoin (BTC) dintr-un singur portofel din lume, cu 129.218 BTC, potrivit tracker-ului de portofele, Bitcoin Treasuries. Aceste monede sunt evaluate în prezent la aproximativ 5,1 miliarde de dolari. Prin comparație, Tesla, ocupanta locului al doilea în cursa de hodling a MicroStrategy, deține 43.200 BTC, evaluat la aproximativ 1,7 miliarde de dolari.

În declarația de împuternicire a MicroStrategy pentru anul 2022, care a fost depusă la SEC pe 14 aprilie, Saylor a lăudat succesul continuu al companiei sale, care a reușit să adauge devreme BTC în trezoreria sa și să adauge valoare pentru clienți și acționari. MicroStrategy a plătit doar aproximativ 3,9 miliarde de dolari pentru BTC-ul din trezoreria sa, ceea ce se traduce printr-o marjă de profit pe hârtie de 1,2 miliarde de dolari. Saylor a scris în scrisoare:

"Strategia noastră paralelă de a achiziționa și de a deține Bitcoin a fost un succes extraordinar".

Faptul că Saylor deține 68,1% din MicroStrategy înseamnă că poate face cam ce vrea în cadrul companiei, ceea ce explică și de ce mai multe companii nu i-au urmat exemplul. El a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai Bitcoin încă din 2020 și se folosește de poziția sa pentru a ajunge la audiențe globale. (Sursa EN)

Terraform Labs donează încă 880 de milioane de dolari fundației Luna Guard

Dezvoltatorul blockchain-ului Terra, Terraform Labs (TFL), a dăruit Luna Foundation Guard (LFG) 10 milioane de LUNA, în valoare de aproximativ 820 de milioane de dolari la prețul actual.

LFG este o organizație non-profit atașată la Terra, însărcinată cu garantarea stablecoin-ului algoritmic al rețelei, Terra USD (UST), pentru a-l menține ancorat la dolarul american.

Cel mai recent anunț al TFL a fost făcut prin intermediul Twitter, dar nu a precizat în ce vor fi folosite fondurile în mod specific. Cu toate acestea, datele de tranzacție de la Terra Finder arată că 7,8 milioane de LUNA (aproximativ 630 de milioane de dolari) au fost transferate prompt din portofelul de rezervă al LFG.

Având în vedere forma recentă a Terra, condusă de fondatorul Do Kwon - care are ca obiectiv acumularea de Bitcoin (BTC) în valoare de 10 miliarde de dolari pentru a susține rezervele UST - mulți se așteaptă ca o parte din fonduri să meargă către construirea rezervei sale de aur digital. O altă parte din LUNA ar putea fi arsă (o modalitate prin care se menține paritatea UST/USD).

Unele AVAX suplimentare ar putea fi, de asemenea, pe lista de cumpărături, având în vedere că atât TFL, cât și LFG au cumpărat monede în valoare de 100 de milioane de dolari.

În urma recentei (și continuei) achiziționări de Bitcoin de către Terra, care include achiziționarea a aproximativ 2.500 BTC (aproximativ 100 de milioane de dolari), portofelul aparținând LFG a devenit al treilea cel mai mare hodler de aur digital la nivel global, urmând doar MicroStrategy și Tesla.Cea mai recentă donație către LFG vine la puțin peste o lună după ce TFL a donat LUNA în valoare de 1,1 miliarde de dolari, astfel încât acesta să poată fi ars pentru a emite UST și pentru a-și crește rezervele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.