Știri crypto & Bitcoin - Se pare că exchange-ul indian INX plănuiește să listeze un ETF pentru contractele futures Bitcoin - Ecosistemul Stacks devine proiectul Web3 nr. 1 pe Bitcoin – 29-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Se pare că exchange-ul indian INX plănuiește să listeze un ETF pentru contractele futures Bitcoin - Ecosistemul Stacks devine proiectul Web3 nr. 1 pe Bitcoin – 29-04-2022

Se pare că exchange-ul indian INX plănuiește să listeze un ETF pentru contractele futures Bitcoin

În ciuda incertitudinii actuale privind reglementarea criptomonedelor în India, firmele financiare locale susțin noi inițiative care vizează lansarea de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin (BTC).

Torus Kling Blockchain, o societate mixtă între Cosmea Financial Holding, o firmă financiară susținută de fostul director general al Reliance Capital, Sam Ghosh, și Kling Trading India, se pregătește să lanseze ETF-uri futures Bitcoin și Ether (ETH) în India, a relatat The Economic Times.

Compania a semnat un memorandum de înțelegere cu cea mai mare bursă de valori din India, India International Exchange (INX), pentru a lansa ETF-uri crypto, alături de produse de investiții care urmăresc principalele companii legate de metaverse, listate în Statele Unite.

Potrivit raportului, Torus Kling Blockchain intenționează să înființeze ETF-urile în Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City) până la sfârșitul anului fiscal în curs în India, sau până la sfârșitul lunii martie 2022. ETF-urile fac obiectul aprobării de către Autoritatea pentru Centrele Internaționale de Servicii Financiare din India (IFSCA) și alte autorități de reglementare, notează raportul.

Directorul general al India INX, Venkataramani Balasubramaniam, a declarat că bursa și GIFT IFSC analizează "explorarea lansării de produse bazate pe active digitale" și a depus deja o cerere la IFSCA în cadrul "sandbox-ului de reglementare".

"Acest lucru face parte din inițiativa noastră de inovare a produselor pentru a compara ofertele cu alte centre financiare internaționale. Vom lansa produse în aceste active din noua eră, în conformitate cu legile în vigoare, după ce vom primi toate aprobările post-reglementare necesare", a precizat directorul executiv. (Sursa EN)

Ecosistemul Stacks devine proiectul Web3 nr. 1 pe Bitcoin

La prima aniversare a lansării blockchain-ului Stacks (STX), care urmărește să facă Bitcoin (BTC) programabil, rețeaua a înregistrat peste 350 de milioane de solicitări API lunare, 40.000 de descărcări de portofele Hiro (instrument de dezvoltare pentru Stacks pentru a construi aplicații pe Bitcoin) și 2.500 de smart contracts Clarity. Potrivit unui raport al Electric Capital, o firmă de capital de risc axată pe criptomonede și fintech, aceste statistici fac din Stacks cel mai mare proiect pe Bitcoin.

Peste 11.000 de utilizatori au câștigat mai mult de 100 de recompense BTC pe lună pe Stacks, datorită mecanismului său unic de consens "proof-of-transfer", sau PoX, sau dovadă de transfer. Miners licitează BTC pentru a verifica tranzacțiile, execută smart contracts și extrag noi blocuri pe blockchain-ul STX și câștigă STX ca recompense. Între timp, ofertele de BTC sunt trimise deținătorilor de STX ca recompense pentru îndeplinirea unor sarcini precum operarea nodurilor. Până în prezent, mecanismul a livrat recompense BTC în valoare de peste 50 de milioane de dolari și a depășit 1 miliard de dolari în valoare totală blocată.

Potrivit raportului, au existat, de asemenea, avansuri financiare descentralizate, sau DeFi, pe BTC, create prin intermediul Stacks. Printre acestea se numără lansarea BTC wrapped (xBTC), protocolul de împrumut și creditare Arkadiko și schimburile descentralizate Bitcoin Lightning, care permit utilizatorilor să schimbe STX cu Bitcoin, stablecoins și altcoins.

Primele proiecte care au fost lansate pe Stacks au fost CityCoins din New York și Miami, care au generat 50 de milioane de dolari pentru trezoreriile orașelor respective. Brittany Laughlin, director executiv al Fundației Stacks, a emis următoarea declarație cu privire la această piatră de hotar:

„Comunitatea Stacks a dovedit potențialul incredibil al smart contracts pentru Bitcoin, de la DeFi la NFT-uri, de la monedele orașului la eforturile filantropice, de la identitatea portabilă la noua infrastructură, toate într-un singur an. Tehnologia și resursele sunt toate aici. Ceea ce se va întâmpla în continuare este dictat de constructorii vizionari.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.