Știri crypto & Bitcoin - Se pare că Uruguayul instalează primul său ATM Bitcoin - Plățile cu Bitcoin scad în timp ce alte criptomonede cresc – 30-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Se pare că Uruguayul instalează primul său ATM Bitcoin - Plățile cu Bitcoin scad în timp ce alte criptomonede cresc – 30-04-2022

Se pare că Uruguayul instalează primul său ATM Bitcoin

Se pare că Uruguayul a instalat primul său bancomat Bitcoin (BTC), devenind astfel a 11-a țară din America de Sud care încurajează public adoptarea criptomonedelor. Înainte de implicarea Uruguayului, America de Sud găzduia 79 de bancomate, ceea ce reprezenta 0,2% din numărul total de ATM-uri BTC instalate la nivel mondial.

Potrivit Ámbito, primul bancomat crypto din Uruguay a fost instalat în orașul de coastă, Punta del Este, o atracție turistică majoră în regiune. Primul bancomat Bitcoin din Uruguay a fost dezvoltat și instalat în parteneriat cu două companii crypto locale - URUBit și inBierto.

ATM-ul crypto din Uruguay suportă în prezent retragerea și depunerea a cinci criptomonede, și anume - BTC, Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Ferret Token (FRT) și Urubit (URUB). FRT și URUB sunt criptomonede interne gestionate și distribuite de URUBit și, respectiv, inBierto.

Adolfo Varela, directorul general al inBierto, a confirmat că inițiativa a fost finanțată în proporție de 100% de guvernul uruguayan. inBierto este o platformă de investiții în criptomonede care este, de asemenea, membră a Camerei uruguayene de Fintech (Cámara Uruguaya de Fintech), un accelerator de startup-uri, axat pe sectorul fintech. URUBit este un token descentralizat creat în Uruguay și implementat în Binance Smart Chain (BSC).

Datele furnizate de Coin ATM Radar arată că, Columbia conduce piața sud-americană cu 31 de instalări de bancomate crypto până în prezent, urmată de Brazilia și Argentina cu 22 și, respectiv, 11 instalări. (Sursa EN)

Plățile cu Bitcoin scad în timp ce alte criptomonede cresc

BitPay Inc, unul dintre cei mai cunoscuți procesatori de plăți crypto din lume, a observat o schimbare în ceea ce privește tipul de active digitale utilizate pentru achiziții în ultimul an, potrivit unui raport Bloomberg.

Potrivit BitPay, utilizarea Bitcoin (BTC) la întreprinderile care utilizează sistemul său de plăți a scăzut anul trecut la aproximativ 65% din tranzacțiile procesate, față de 92% în 2020. Împreună cu această schimbare, Ether (ETH) a reprezentat 15% din toate tranzacțiile, în timp ce alte monede, precum Litecoin (LTC) și Dash, și-au crescut porțiunea.

Companiile au început să folosească mai frecvent stablecoins pentru plăți transfrontaliere începând cu luna noiembrie, când valorile crypto s-au depreciat. Consumatorii au început, de asemenea, să folosească stablecoins, deoarece valoarea lor este constantă, ceea ce duce la un risc mai mic pe piața criptomonedelor, cunoscută pentru volatilitatea lor, potrivit raportului.

Popularitatea tot mai mare a stablecoins a contribuit parțial la utilizarea de monede alternative pentru plăți. Dogecoin (DOGE), de exemplu, a devenit celebru anul trecut ca urmare a adepților săi, cum ar fi CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a anunțat că DOGE poate fi folosit pentru a cumpăra mărfuri legate de Tesla.

Tendința sugerează că persoanele fizice dețin Bitcoin mai degrabă decât să îl cheltuiască. Prețurile Bitcoin au crescut cu 60% în 2021, indiferent de volatilitatea din trimestrul al patrulea. Potrivit BitPay, majoritatea tranzacțiilor crypto de anul trecut au fost în articole de lux, cum ar fi bijuterii, ceasuri și automobile. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.