Știri crypto & Bitcoin - SEC amână decizia privind ARK 21Shares Bitcoin ETF până pe 3 aprilie - ETH va atinge o valoare de piață de 20 de trilioane de dolari până în 2030 - Ark Invest – 22-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - SEC amână decizia privind ARK 21Shares Bitcoin ETF până pe 3 aprilie - ETH va atinge o valoare de piață de 20 de trilioane de dolari până în 2030 - Ark Invest – 22-05-2022

SEC amână decizia privind ARK 21Shares Bitcoin ETF până pe 3 aprilie

Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) și-a extins fereastra de aprobare a fondului tranzacționat la bursă (ETF) ARK 21Shares Bitcoin, propus inițial în iulie 2021.

Potrivit unui document depus de SEC, organismul de reglementare va amâna termenul limită pentru aprobarea sau dezaprobarea ARK 21Shares Bitcoin ETF de la 2 februarie, pentru încă 60 de zile, până la 3 aprilie. Secretarul adjunct al SEC, J. Matthew DeLesDernier, a menționat în dosar că a fost "oportună desemnarea unei perioade mai lungi" pentru ca organismul de reglementare să ia în considerare modificarea propusă a regulilor, permițând ETF-ului să fie listat la bursa Cboe BZX.

Inițial, bursa a depus documentele pentru a aplica pentru ARK 21Shares Bitcoin ETF în iulie 2021, SEC putând să își amâne decizia și să deschidă oferta pentru comentarii publice pentru o perioadă de până la 180 de zile, cu opțiunea pentru o ultimă prelungire de 60 de zile, începând cu 2 februarie. După 3 aprilie, SEC nu ar trebui să mai poată prelungi fereastra de deliberare și va aproba sau nu ETF-ul crypto.

Într-un dosar separat, SEC și-a extins, de asemenea, fereastra privind o propunere de modificare a regulilor, permițând ca acțiunile unui ETF care urmărește contractele futures Bitcoin de la furnizorul de fonduri agricole Teucrium, să fie listate la NYSE Arca. Firma a aplicat pentru oferta de investiții în mai 2021 și va primi probabil o decizie finală din partea SEC până la 8 aprilie. (Sursa EN)

ETH va atinge o valoare de piață de 20 de trilioane de dolari până în 2030 - Ark Invest

Un nou raport al companiei Ark Invest, a lui Cathy Woods, prevede că Ether (ETH) va atinge sau chiar depăși o capitalizare de piață de 20 de trilioane de dolari în următorii 10 ani, ceea ce ar echivala cu un preț de aproximativ 170.000-180.000 de dolari pe ETH.

Raportul a prezis, de asemenea, lucruri mari pentru Bitcoin (BTC), afirmând că "este probabil să se extindă pe măsură ce statele naționale îl vor adopta (ca mijloc legal de plată)... prețul unui Bitcoin ar putea depăși 1 milion de dolari până în 2030".

Ark Invest este o firmă americană de gestionare a activelor, axată pe tehnologie, cu sediul în Statele Unite, cu active gestionate în valoare de 12,43 miliarde de dolari.

Predicția din raportul "Big Ideas 2022" al Ark Invest se bazează pe cât de repede a crescut utilitatea și eficiența rețelei Ethereum. O mare parte din creșterea din ultimii doi ani a provenit din finanțele descentralizate (DeFi). Ark a descris atractivitatea DeFi, afirmând:

"Finanțele descentralizate promit mai multă interoperabilitate, transparență și servicii financiare, minimizând în același timp taxele de intermediere și riscul de contrapartidă".

Potrivit Ark, smart contracts și aplicațiile descentralizate de pe Ethereum "uzurpă funcțiile financiare tradiționale la limită". Raportul a evidențiat faptul că serviciile bancare și de creditare, bursele, brokerajele, gestionarea activelor, asigurările și instrumentele derivate pot fi regăsite pe smart contracts bazate pe Ethereum.

În plus, DeFi este și mult mai eficient. Ark a estimat că DeFi a depășit finanțele tradiționale în ultimele 12 luni în ceea ce privește veniturile pe angajat, de la 88 de milioane de dolari la 8 milioane de dolari.

În ceea ce privește Bitcoin, raportul prevede 1,36 milioane de dolari pe BTC, cu o valoare de piață de 28,5 trilioane de dolari până în 2030. Cercetătorii Ark au atribuit o valoare viitoare estimată la opt dintre cazurile de utilizare a Bitcoin și au folosit suma tuturor acestora pentru a ajunge la concluzia sa privind prețul BTC. Până în 2030, firma se așteaptă ca Bitcoin să reprezinte 50% din remitențele globale, la o viteză de 1,5 ori mai mare, 10% din moneda piețelor emergente, 25% din volumul de decontare bancară din Statele Unite, 1% din trezoreriile statelor naționale din întreaga lume, 5% din averea globală a persoanelor cu valoare netă ridicată, 2,55% din baza de active instituționale, 5% din numerarul companiilor din S&P 500 și 50% din valoarea totală de piață a aurului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.