Știri crypto & Bitcoin - SEC amână din nou decizia privind ETF-ul Bitcoin al lui Grayscale - Jack Dorsey despre UBI: Bitcoin încurajează transparența, gândirea pe termen lung – 9-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - SEC amână din nou decizia privind ETF-ul Bitcoin al lui Grayscale - Jack Dorsey despre UBI: Bitcoin încurajează transparența, gândirea pe termen lung – 9-06-2022

SEC amână din nou decizia privind ETF-ul Bitcoin al lui Grayscale

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) a amânat încă o dată decizia de a aproba sau nu cererea Grayscale pentru un fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin (BTC), invocând preocupări cunoscute legate de manipulare, lichiditate și transparență.

Într-un aviz, SEC și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care managerul de active digitale intenționează să transforme Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) într-un ETF la vedere. Și anume, autoritatea de reglementare nu a fost convinsă că propunerea Grayscale a fost concepută pentru a preveni presupusele fraude și manipulări pe piața Bitcoin. SEC a invitat publicul să comenteze cu privire la aceste aspecte, acordând părților interesate 21 de zile pentru a răspunde în scris.

După cum a fost relatat, cererea inițială a Grayscale de a converti acțiunile GBTC într-un ETF Bitcoin la vedere a fost depusă la SEC în octombrie. Mai puțin de două luni mai târziu, autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare a anunțat că își amână decizia privind cererea Grayscale și o propunere similară înaintată de Bitwise.

Grayscale este cel mai mare manager de active digitale din lume, cu active gestionate în valoare de 36,5 miliarde de dolari, la data de 4 februarie. Produsul său GBTC reprezintă peste 71% din totalul activelor sale.  (Sursa EN)

Jack Dorsey despre UBI: Bitcoin încurajează transparența, gândirea pe termen lung

Co-fondatorul Twitter și CEO-ul Block (anterior Square), Jack Dorsey, a discutat despre implicațiile unei strategii de venit universal de bază (UBI) alimentat de Bitcoin (BTC) cu candidatul la Congresul SUA și profesor de școală primară cu normă întreagă, Aarika Rhodes.

"Obscuritatea informației forțează și stimulează oamenii să adopte comportamente (financiare) negative care nu funcționează pentru ei, pentru comunitatea sau familia lor", a declarat Dorsey, subliniind totodată lipsa de transparență din cadrul sistemului financiar centralizat existent.

"Dacă există un lucru pe care să ne concentrăm în Bitcoin - operațiunile sunt transparente, codul este transparent, politica este transparentă".

Această fundație de bază a BTC este ceea ce Dorsey consideră că are potențialul de a rezolva numeroase cazuri de utilizare și probleme ca rezultat direct al utilizării monedei fiduciare. Prin intermediul unor inițiative de afaceri, inclusiv Start Small, antreprenorul a investit peste 55 de milioane de dolari în Statele Unite și în străinătate pentru a face experimente privind UBI.

"Suntem pe cale să facem un test al conceptului de tip UBI și cu Bitcoin".

Experimentul UBI alimentat de BTC al lui Dorsey va implica crearea unei comunități de vânzători și comercianți de mici dimensiuni, în circuit închis, care aderă la standardele Bitcoin. Pe baza coeficientului de fericire și a dorinței de a participa, el intenționează să identifice cazuri de utilizare pentru o implementare la scară largă.

Rhodes crede cu tărie că implicarea Bitcoin va reduce costurile legate de taxele bancare:

"Atunci când ai ceva precum Lightning (rețeaua), unde poți efectua tranzacții cu taxe foarte mici, este un beneficiu pentru toată lumea. Nu contează unde sunt din punct de vedere economic."

În ceea ce privește educația financiară, Dorsey a declarat că adoptarea standardului Bitcoin inculcă o gândire pe termen lung, însă scepticismul său față de un venit de bază universal alimentat de BTC se va reduce pe baza rezultatelor prezentate de experimentele în curs:

"Simpla acțiune de a-l deține (BTC) va schimba mentalitatea oamenilor în moduri fundamentale, care sunt net pozitive și se compun în toate comunitățile lor, și încurajează alte acțiuni, cum ar fi vânzătorii și comercianții din jurul lor să facă lucruri similare."

Pe lângă beneficiile care vin odată cu standardul Bitcoin, Dorsey este, de asemenea, vigilent cu privire la impactul negativ al acestuia. La final, el a evidențiat ineficiențele din cadrul politicilor guvernamentale și modul în care UBI ajută la rezolvarea unora dintre provocări:"Dacă intenționezi să ajuți oamenii dându-le bani în mod direct este mult mai bine decât banii pe care guvernele (federale și locale) îi cheltuiesc pentru aceste structuri de sprijin existente. Nu îi ajută pe oameni." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.