Știri crypto & Bitcoin - SEC ar putea aproba ETF-uri Bitcoin spot începând cu 2023 - analiști Bloomberg - ExxonMobil folosește excesul de gaze naturale pentru a alimenta minarea crypto – 11-08-2022

Eric Balchunas și James Seyffart, analiști de fonduri tranzacționate la bursă (EFT) pentru Bloomberg, au declarat că o propunere de modificare a regulilor la Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă din Statele Unite (SEC)

Știri crypto & Bitcoin - SEC ar putea aproba ETF-uri Bitcoin spot începând cu 2023 - analiști Bloomberg - ExxonMobil folosește excesul de gaze naturale pentru a alimenta minarea crypto – 11-08-2022

SEC ar putea aproba ETF-uri Bitcoin spot începând cu 2023 - analiști Bloomberg

Eric Balchunas și James Seyffart, analiști de fonduri tranzacționate la bursă (EFT) pentru Bloomberg, au declarat că o propunere de modificare a regulilor la Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă din Statele Unite (SEC) ar putea fi catalizatorul pentru ca organismul de reglementare să aprobe un ETF Bitcoin la vedere la mijlocul anului 2023.

Într-un tweet, Balchunas a declarat că platformele crypto ar putea intra sub incidența cadrului de reglementare al SEC, în cazul în care comisia ar aproba amendamentul de modificare a definiției "exchange" propus în ianuarie. Modificarea regulamentului ar modifica Legea privind exchange-ul, pentru a include platformele "care pun la dispoziție pentru tranzacționare orice tip de valoare mobiliară"- aparent inclusiv criptomonedele, ceea ce ar face ca vehiculele lor de investiții să fie mai acceptabile pentru autoritatea de reglementare.

"Odată ce exchange-urile crypto sunt conforme, principalul motiv al SEC pentru a refuza spot Bitcoin ETF-uri nu ar mai fi valabil, deschizând probabil calea pentru aprobare", au declarat analiștii.

Balchunas și Seyffart au declarat că, în conformitate cu această definiție modificată a "exchange-urilor", care ar putea fi finalizată între noiembrie 2022 și mai 2023, SEC ar putea aproba ETF-uri crypto la vedere, inclusiv cele cu expunere la Bitcoin (BTC). Organismul de reglementare a respins până în prezent toate modificările normelor care permit listarea ETF-urilor spot BTC pe exchange-uri, în ciuda aprobării unor vehicule de investiții legate de contractele futures Bitcoin în 2021. (Sursa EN)

ExxonMobil folosește excesul de gaze naturale pentru a alimenta minarea crypto

Producătorul de energie ExxonMobil, cu sediul în Statele Unite, ar fi derulat un program pilot care vizează utilizarea energiei din excesul de gaz, pentru a alimenta platformele de minare crypto - și este posibil să își extindă operațiunile în alte patru țări.

Într-un raport, Bloomberg a declarat că ExxonMobil a încheiat un acord cu Crusoe Energy pentru a utiliza gazul în exces de la puțurile de petrol din Dakota de Nord, pentru a alimenta Bitcoin (BTC) miners. Se pare că proiectul folosește 18 milioane de metri cubi de gaze naturale pe lună - aproximativ 0,4% din operațiunile raportate de gigantul petrolier în acest stat - producând 158 de milioane de metri cubi de gaze naturale în fiecare zi.

Compania a lansat programul pilot în ianuarie 2021 și se pare că acum are în vedere extinderea în Nigeria, Argentina, Guyana și Germania, pe lângă lansarea unui proiect similar în Alaska.

Transportul gazelor naturale necesită conducte care nu pot întotdeauna să acomodeze în siguranță cantitatea produsă. Companiile sunt adesea obligate să ardă gazul în exces sau să îl evacueze în aer, ceea ce dăunează în cele din urmă mediului și marjelor de profit ale firmelor.

"Se creează o utilizare a ceea ce altfel ar fi irosit", a declarat Danielle Fugere, președintele grupului de susținere a acționarilor de mediu As You Sow, referindu-se la energia care este deturnată către Bitcoin miners.

Potrivit unui raport al Argus Media, Crusoe Energy a operat 60 de centre de date pentru minare crypto în patru state americane, începând cu septembrie 2021, alimentate cu "gazul din puțurile de petrol care altfel ar fi fost ars la fața locului". În loc să ardă gazul, redirecționarea acestuia către minarea crypto se pare că reduce emisiile echivalente cu dioxidul de carbon "cu până la 63%". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.