Știri crypto & Bitcoin - SEC Filipine va investiga Binance pentru presupuse operațiuni ilegale - Bitcoin Stackchain inițiat de comunitate, depășește 160.000 de dolari într-o săptămână

Știri crypto & Bitcoin - SEC Filipine va investiga Binance pentru presupuse operațiuni ilegale - Bitcoin Stackchain inițiat de comunitate, depășește 160.000 de dolari într-o săptămână

SEC Filipine va investiga Binance pentru presupuse operațiuni ilegale

Think tank-ul din Filipine, Infrawatch PH, continuă eforturile de interzicere a Binance în țară, cerând mai multor autorități de reglementare să investigheze exchange-ul crypto, pentru presupuse operațiuni ilegale.

Infrawatch PH a depus o plângere de douăsprezece pagini, prin care solicită Comisiei pentru valori mobiliare și burse (SEC) din Filipine să ia măsuri drastice împotriva activităților Binance în Filipine.

Potrivit think tank-ului, Binance operează în Filipine de mai mulți ani, fără aprobarea autorităților competente.

Terry Ridon, inițiatorul Infrawatch PH, a susținut că Binance nu are niciun birou în Manila și folosește doar "companii terțe, care angajează filipinezi pentru serviciile sale tehnice și de asistență pentru clienți". De asemenea, el a făcut referire la fostul secretar de stat pentru finanțe, Carlos Dominguez, care a declarat public luna trecută că Binance nu avea înregistrări nici la SEC, nici la Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP).

"SEC a servit bine publicul prin interzicerea serviciilor de creditare online lipsite de scrupule. Ar trebui să facă același lucru în mod similar pentru exchange-urile crypto neînregistrate și nereglementate din țară", a declarat Ridon. El a adăugat că Binance a oferit mai multe tipuri de produse crypto, inclusiv tranzacționare la vedere, tranzacționare în marjă, contracte futures, opțiuni, împrumuturi crypto și tranzacționare peer-to-peer (P2P), în ciuda faptului că nu este înregistrată la SEC, adăugând:

"Considerăm că aceste produse sunt de natura valorilor mobiliare, care, în conformitate cu normele SEC, nu pot fi vândute, sau oferite pentru, sau distribuite în Filipine, fără o declarație de înregistrare depusă în mod corespunzător la SEC și aprobată de aceasta."

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat că firma colaborează îndeaproape cu autoritățile locale de reglementare și că încearcă să obțină licențe de furnizor de servicii de active virtuale și de emitent de monedă electronică în Filipine. (Sursa EN)

Bitcoin Stackchain inițiat de comunitate, depășește 160.000 de dolari într-o săptămână

Comunitatea Bitcoin (BTC), sau "plebeii", așa cum sunt cunoscuți cu afecțiune, reprezintă o forță de care trebuie să ținem cont. Aceștia s-au unit în mai puțin de șapte zile pentru a strânge peste 160.000 de dolari, sau 7 BTC, într-un "stackchain".

Așa-numitul stackchain, un portmanteau între blockchain (ledger-ul Bitcoin) și stacking Sats (cumpărarea de BTC), este un meme condus de comunitate. Lanțul de investiții a derivat din dorința unui om de a exprima ideea că a cumpăra Bitcoin în fiecare zi și a face o medie a costurilor în dolari (DCA) este esențială pentru a fi un Bitcoiner.

ArizonanHodl, Bitcoiner-ul în cauză, a declarat că va "elimina orice scuză" prin postarea unei achiziții de 5,00 dolari.

Cumpărătorii de Bitcoin din întreaga lume au susținut gestul. Aceștia au preluat ideea și au făcut din ea o mișcare. Comunitatea a început să facă stack de sats în trepte crescânde, de câte 1,00 dolar. 5,00 $ au devenit 6,00 $, 7,00 $, etc., până când totalul cumulat a depășit pragul de 100.000 $.

Conform GitHub-ului oficial al stackchain (pentru că, desigur, există un GitHub oficial), Derek Ross explică faptul că stackchain este "doar distracție…” .

Cu toate acestea, "puținul amuzament" a crescut exponențial. În timp ce Arizonan își stabilise un obiectiv de 10.000 de dolari pentru tombolele de pe piața bear, în câteva zile, plebeii au acumulat un întreg BTC, sau 22.000 de dolari la momentul redactării acestui articol:

„În acel moment, am crezut că oamenii ar putea crede că obiectivul a fost atins și că își vor pierde interesul, dar s-a întâmplat exact opusul. Plebeii au început să FOMO în stackchain!”.Stackchain-ul a depășit 150.000 de dolari. Fiecare "stack" reprezintă acum mai bine de jumătate de mie de dolari. Sumele incrementale se vor apropia în curând de achiziții de patru cifre, iar hype-ul din jurul lanțului de stack-uri a atras atenția Bitcoiners din întreaga lume. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.